Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

FC Jazz iloitteli kotiavauksessa

 
FC Jazz iloitteli kotiavauksessa

FC Jazz jyräsi vakuuttaavaan 4-1 (1-0) -kotivoittoon UK:n tekonurmella. Vastustaja oli vaaralliseksi tiedetty Tampereen Pallo-Veikot, jonka hyökkäyspeli kuitenkin pysyi porilaisten kurissa ja nuhteessa.

Maalivahti Jyri Niemisen edessä pelannut puolustuslinja: Matti Santahuhta, Jari Vuorinen, Jari Lamminen ja Ilkka Santahuhta onnistui uhrautuvan puolustuspelin lisäksi myös hyökkäyssuuntaan.

Jari "Jeppe" Vuorinen niittasi avauspuoliskon ainoan osuman kulmapotkusta. Aleksi Nurminen jatkoi Jesse Junnilan antaman kulmapotkun maalin eteen, josta Jeppe sijoitti Jazzin varmasti johtoon.

Vain hetkeä aiemmin FC Jazz oli tuhrinut rangaistuspotkun. Mamadou Konate ampui pallon maalivahti Ilkka Innolan ulottuviin. Konate ehti ensimmäisenä paluupalloon, mutta jatkoyrityksen TPV-pakki pelasti maaliviivalta.

Toisen puoliajan alussa Ilkka Santahuhta vapautti tyylikkäällä syötöllä kärkkään Rami Ahosen. Armoitettu maalintekijä käytti tilanteen varmuudella hyväkseen ja sijoitti taidolla pallon verkkoon. Näin viime kaudella A-nuorissa huipputehot tehnyt Ahonen viimeisteli heti osuman päästyään uransa ensi kertaa Kakkosen pelissä avauskokoonpanoon.

- Oli hienoa ja tärkeää saada heti hanat auki. Tämä oli hyvä voitto koko joukkueelta. Pelasimme, kuten valmennus oli meitä ohjeistanut, Ahonen kertasi.

Ahonen kiitteli myös Joonas Laurikaisen johtaman keskikentän hyvää syöttötarjontaa. Hän ja Konate tekivät ahnaasti aloitteita, joihin alempana pelaavat syöttökoneet pistivät makeita palloja.

- Oma roolini on tehdä paljon juoksuja ja aloitteita ylöspäin. Puolustussuuntaan minulla on vähän enemmän velvoitteita kuin Konatella, joka on puhtaampi piikki, Ahonen kertoi.

FC Jazzin kolmas maali syntyi Jonne Tuomisen pelin ensimmäisellä kosketuksella. Junnilan tilalle laituriksi kirmannut Tuominen teki Kakkosen uransa avausmaalin varmasti vasurilla. Esityön teki pallon kanssa päätyyn ajanut Konate, joka antoi hyvän syötön takaviistoon.

Neljäs oli Konaten onnistuminen. Matti Santahuhta lähetti oikealla laidalla pitkän syötön, josta Konate karkasi läpi ja viimeisteli varmasti.

- Meillä on äärettömän vaaralliset kärjet. Olemme saaneet selkeitä maalipaikkoja nyt enemmän, kun olemme muuttaneet pelityyliämme. Emme prässää enää yhtä ylhäältä, ja pyri niin selkeään pallonhallintaan kuin talven peleissä. Se on tiivistänyt puolustuspeliämme, ja avannut tilanteita hyökkäyssuuntaan, päävalmentaja Risto Virtanen iloitsi.

- Tämä oli yhtenäisyyden esitys. Oikeastaan ainoa harmittamaan jäänyt asia oli lopussa rikki mennyt nollapeli. Jos nolla olisi pitänyt, se olisi ollut ensimmäinen kerta tänä vuonna, mutta jahdataan sitä sitten taas jatkossa, Virtanen viittasi TPV:n lopun lohdotusosumaan, joka oli Mehdi Fennanen hyvä pusku, kun ottelu oli jo yliajalla.

Nollapeli on tuskin kaukana lauantaina nähdyn puolustuspelin perusteella. Yksi kentän hahmoista oli keskikentän pohjalla raatanut Joni Pelkonen.

- Tämä oli minulle ensimmäinen Kakkosen peli avauskokoonpanossa. Peli oli kotikentällä ja tuloksena oli tällainen voitto, joten nyt on hyvä fiilis, Pelkonen hymyili.

- Minun roolini on voittaa kaksinkamppailut, hakea irtopalloja, tehdä riistoja ja pelata pallot omille. Pelipaikalle olen sopeutunut yllättävänkin helposti, junioreissa topparina luutinut Pelkonen jatkoi.

FC Jazzin pelit jatkuvat tulevalla viikolla Tampereen Ilves-Kissojen vieraana. Ilves-Kissat avasi Kakkosen kautensa lauantaina 2-1 -tappiolla Tikkurilan Palloseuran vieraana.

- Oli mukava aloittaa kausi reilulla voitolla. Tästä on hyvä lähteä rakentamaan voittamisenkulttuuria, Rami Ahonen tiivisti.

Jazzin tiedotteesta / UrheiluPori


Takaisin edelliselle sivulle


FC Jazz Juniorit ry - logo

FC Jazz - 2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2011

Ottelut kaudella 2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



Ville Ulanen on FC Jazzin uusi päävalmentaja

Ville Ulanen on FC Jazzin uusi päävalmentaja

FC Jazz heitti verkot vesille ja naarasi Ville Ulasen uudeksi päävalmentajaksi.

Lue lisää
Juuso Rantala jatkaa MuSan riveissä

Juuso Rantala jatkaa MuSan riveissä

Juuso Rantala on sopinut vuoden jatkosopimuksen Musan Salaman kanssa.

Lue lisää
Jussi Välilä johtaa MuSan linjaa myös ensi vuonna

Jussi Välilä johtaa MuSan linjaa myös ensi vuonna

Jussi Välilä jatkaa MuSassa kauden 2021 kestävällä sopimuksella.

Lue lisää
MuSan taustaryhmä kasassa - Seth Ablade avustavaksi valmentajaksi

MuSan taustaryhmä kasassa - Seth Ablade avustavaksi valmentajaksi

Syksyllä uuden sopimuksen Musan Salaman päävalmentajaksi kirjoittanut Ville Ulanen on saanut tuekseen nyt täyden taustaryhmän. Joukkueen toiseksi valmentajaksi tulee FC Jazzista syksyllä vapautettu Seth Ablade.

Lue lisää
Jari Pyykölä liittyy FC Jazzin valmennukseen

Jari Pyykölä liittyy FC Jazzin valmennukseen

Edellisen kerran Poriin lähes 25-vuotta sitten saapunut vaatimaton valmentaja kyseli FC Jazzin silloiselta organisaatiolta, olisiko hänelle mahdollisesti valmennustöitä Porissa. Neuvottelujen jälkeen FC Jazz kiinnitti Pyykölän ja vuonna 1996 Porissa juhlittiin seuran toista Suomen mestaruutta kauden viimeisen pelin jälkeen Pietarsaaressa.

Lue lisää
Matias Sallila tekee paluun Salama-paitaan kaksivuotisella sopimuksella

Matias Sallila tekee paluun Salama-paitaan kaksivuotisella sopimuksella

MuSa ja Matias Sallila ovat tehneet kaksivuotisen jatkosopimuksen ja mies palaa takaisin Salama-paitaan. Viime kaudella mies palasi MuSaan vuoden tauon jälkeen, jota ennen hän edusti seuraa vuosina 2015-2017.

Lue lisää