PoPalle karmaiseva kotitappio

FC PoPa kohtasi eilen kauden ensimmäisessä kotiottelussaan FC Hämeenlinnan ja ikävä kyllä vierailija vei kaikki kolme pistettä mukanaan Mikko Kalervon maalilla, joka syntyi ottelun lisäajalla.

Shokeerava alku

PoPa lähti otteluun selvästi hyökkäävämmällä asenteella kuin kauden ensimmäisessä ottelussa Kokkolassa mutta jo kuuden minuutin pelin jälkeen vierailijat siirtyivät johtoon. Kotijoukkueelle tuli keskialueella ratkaiseva pallon menetys ja vierailijat pelasivat pallon nopeasti laitaan, josta kova keskitys maalille, jonka Petri Viljanen epäonnekseen ohjasi omaan maaliin.

PoPa ei maalista masentunut vaan otti kenttätapahtumat hallintaansa ja saikin luotua puolittaisia paikkoja mutta vielä tässä vaiheessa PoPan kauden avausmaali antoi odottaa itseään. Vajaan puolentunnin pelin jälkeen PoPa oli tasoittaa ottelun, kun Deman vapaapotku oli jo painumassa oikeaan ylänurkkaan mutta maalivahti venyi upeaan torjuntaan. Kotijoukkue jatkoi painostustaan ja sai palkintonsa 33 minuutilla, kun Toni Junnila pääsi maalin edestä junttaamaan pallon voimalla maaliin.

Puoliajan loppu meni selvästi PoPan hallinnassa mutta hallinnasta huolimatta lisäosumia ei nähty. Näin tauolle lukemissa 1-1.

Dramaattinen toinen puoliaika

PoPa joutui tauolla suorittamaan yhden vaihdon, kun Joni Vuorinen joutui jättämään kentän loukkaantumisen takia, Jonin tilalle juoksi Aki Jylli.

Toisen puoliajan alku oli kotijoukkueelta erittäin heikko ja vierailija sai painettua pelin painopisteen PoPan päähän. Pikkuhiljaa PoPakin sai otetta pelistä ja Hämeenlinna alkoi varjella omaa maaliaan.

63 minuutilla Samu Ruisniemi oli pääsemässä läpi mutta viime hetkellä romuluinen toppari Ozeais Graciano pääsi väliin ja siivosi pallon päädystä yli. Seuranneesta kulmasta PoPa siirtyi ensimmäisen kerran tällä kaudella johtoon, Teemu Vihtilän tarkka kulma tavoitti Viljasen, joka siirsi pallon hallitusti maaliin.

Tämän jälkeen näytti, että pelin hallinta siirtyy lopullisesti PoPalle mutta toisin kävi. 70 minuutilla PoPa pääsi loistavaan vastahyökkäykseen mutta tilanne suoraan sanottuna munittiin vastustajan puolustajalle, joka käynnisti vierailijan nopean vastahyökkäyksen, pallo pelattiin oikeaan laitaan, jonne kirmasi Aapo Lappalainen, jonka keskitys muutti suuntaa Juha Luomasta ja pallo ajautui maalin eteen Daut Kuqille, joka puski ottelun tasoihin.

Hämeenlinnan tasoituksen jälkeen PoPa alkoi ottamaan enemmän riskejä hyökkäysuuntaan ja saikin muutaman maukkaan paikan voittomaalin tekoon, ensiksi Vihtilä pääsi reilusta viidestä metristä yrittämään maalintekoa mutta maalivahdin loistava ulostulo vesitti tilanteen, Viljanen pääsi n. 16 metristä laukomaan mutta laukaus suuntautui aavistuksen ohi maalin. Ehkä eniten porilaisia ihmetytti tilanne, jossa Hämeenlinnan puolustaja pelasi palloa kädellään mutta ottelun erotuomari ei katsonut tilannetta rangaistuspotkun arvoiseksi.

Ottelun lisäjalla Hämeenlinna sai PoPan huolimattoman puolustuksen seurauksena kulmapotkun, josta Kalervo pääsi aivan vapaasti puskemaan ottelulle lopullisen niitin. PoPa sai vielä ottelun lopussa pientä hässäkkää maalille ja Viljanen yritti loppuun asti pelata palloa mutta epäonnekseen meni kohti maalivahtia hieman tilanteesta myöhässä ja vapaapotkun lisäksi tuomari nosti kaikkien yllätykseksi Viljaselle toisen keltaisen, joka merkitsi punaista korttia ja kentältä poistoa. Näin Hämeenlinnalle voitto lukemin 3-2.

PoPa on ensi sunnuntaina kovan paikan edessä, kun AC Oulu saapuu Poriin. PoPan tilannetta hankaloittaa Viljasen, Kari-Pekka Koivusen, Juuso Aallon ja mahdollisesti Joni Vuorisen poissaolot.