Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

PoPalle toinen voitto putkeen

FC PoPa otti lauantaina toisen voittonsa putkeen, kun FC Hämeenlinna kaatui hyvän esityksen jälkeen lukemin 3-1, PoPan maalit merkittiin kahdesti osuneelle Demalle ja Teemu Vihtilälle.

Tasapainoinen puoliaika

FC PoPa tuli peliin vahvasti halliten alkuminuutteja mielin määrin. Jo muutamassa edellisessä pelissä toiminut syöttöpeli rullasi tänäänkin hyvällä tasolla ja varsinkin keskikentän kolmikko Toni Junnila, Dema ja Vihtilä ottivat keskikentän totaalisesti hallintaansa.

Ensimmäinen todellinen tekopaikka siunaantui Jussi Äijälälle, joka pääsi Vihtilän loistavasta syötöstä yksin läpi mutta vihulaisen maalivahti torjui tilanteen vaivoin kulmaksi. PoPa jatkoi painostustaan ja siirtyikin 29 minuutilla johtoon, kun Dema puski Vihtilän antaman kulman maaliin, kyseessä oli täysin samanlainen kuvio kuin edellisessä ottelussa KPV:ta vastaan.

PoPa ei passivoitunut maalistaan vaan jatkoi pelin hallintaa ja pääsi jatkuvasti FC Hämeenlinnan maalin tuntumaan mutta liiallinen siirtely ei tuottanut tulosta vaan joukkueen olisi pitänyt laukoa huomattavasti enemmän.

Sen verran vahva PoPa oli, että FC Hämeenlinna sai ensimmäisen kulmansa, kun peliä oli takana jo 45 minuuttia ja muutenkin PoPan puolustus hoiteli varmasti kotijoukkueen pitkät syötöt, jotka oli tarkoitettu puolustuksen selustaan.

Pilkusta ratkaisu

Toisella puoliajalla kotijoukkuekin pääsi hieman paremmin peliin mukaan ja saikin luotua painetta vierailijoiden päähän mutta maalipaikkoihin he eivät päässeet ja PoPa pyrki jatkuvasti syötönriiston jälkeen nopeisiin vastahyökkäyksiin mutta viimeiset syötöt eivät johtaneet kunnon tilanteisiin.

Pitkään näytti, että PoPa pystyy hyvällä koko joukkueen puolustuspelaamisella pitämään kotijoukkueen paikat nollassa. Mutta vartti ennen loppua alkoi tapahtua, FC Hämeenlinna sai heiton, joka pelattiin keskialueelle vapaaksi jätetylle Jukka Vanniselle, joka antoi linjan taakse loistavan syötön Aapo Lappalaiselle, joka pääsi nokikkain Lauri Pirhosen kanssa ja laukoi hallitun tasoituksen.

Kotijoukkueen vielä mutustellessa tasoitusta iski PoPa, Vihtilä pelasi Juuso Aallon  laidasta läpi ja Jussi Heikkinen joutui kaatamaan Aallon ja tuomari vei pallon pilkulle, tuomitun rankkarin Dema laukoi varmaakin varmemmin maaliin.

Tämän jälkeen kotijoukkue alkoi panostamaan lisää hyökkäykseen, joka antoi PoPalle mahdollisuuden nopeisiin vastahyökkäyksiin ja ottelun lisäajalla nähtiin ottelun lopullinen niitti, vaihdosta sisään tullut Patrik Lomski laukoi tulisesti ja maalivahti torjui vain vaivoin ja irtopalloon ehti ensimmäisenä Vihtilä, joka pamautti pallon voimalla ja tahdolla maalin kattoon. Tästä minuutti ja ottelun erotuomari vihelsi pilliin ottelun päättymisen merkiksi. Näin PoPalle kautta aikojen ensimmäinen voitto Kaurialassa.

PoPan tiivis kolmen ottelun viikko päättyi tänään ja saldoksi muodostui kuusi pistettä, jotka nostavat PoPan taulukossa yhden pykälän ylöspäin. 14 ottelun jälkeen kasassa on 13 pistettä ja suoran säilyjän paikka on enää pisteen päässä. PoPan ottelut jatkuvat viikon päästä maanantaina AC Oulun vieraana.