Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Ässät julkaisi viisi pelaajasopimusta

Ässät julkaisi viisi pelaajasopimusta

Ässät aloitti johdetut joukkueharjoitukset tänään. Uusina pelaajina mukaan liittyivät puolustajat Jakob Stenqvist, Simon Åkerström sekä Aleksi Matinmikko. Lisäksi hyökkääjät Sami Lähteenmäki ja Lauri Kulmala ovat tehneet jatkosopimukset Ässien kanssa. 

- Molemmat ruotsalaiset ovat pelanneet urallaan paljon. Ovat sen pelikulttuurin kasvatteja ja luonteissa on paljon asioita, jotka tukevat pelaavuutta. Molemmilla on iso mahdollisuus kasvaa huippupuolustajiksi. Heidän kehityksensä tiellä ei ole lasikattoa, Ässien kehitysjohtaja Tommi Kerttula kommentoi. 

21-vuotias ruotsalaispuolustaja Jakob Stenqvist siirtyy Ässiin kaksivuotisella sopimuksella. Viime kaudella puolustaja pelasi Ruotsin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla IF Björklövenin riveissä 52 ottelua tehoin 6+15 =21. 

Stenqvist omaa kokemusta myös Ruotsin nuorisomaajoukkueista ja hän on Dallas Starsin 6. kierroksen varaus vuodelta 2016. Stenqvistillä oli sopimus Ruotsin pääsarjaseura Frölundan kanssa myös kaudelle 2019 – 2020, mutta nyt hän siirtyy Ässien sopimuspelaajaksi.

- Haluan kiittää Frölundaa ja GM Fredrik Sjöströmiä avoimesta keskustelusta ja hyvästä yhteistyöstä sekä siitä, että saimme Jakobin Ässiin.

- Jakob on pelirohkea pelaaja, jolla on erinomaiset kyvyt avata peliä ja antaa peliä murtavia syöttöjä. Fysiikkapuolta kehittämällä hän saa paljon lisää kokonaisvaltaiseen pelaamiseen, Tommi Kerttula kertoi.

23-vuotias ruotsalaispuolustaja Simon Åkerström siirtyy Ässiin yksivuotisella sopimuksella, joka sisältää option kaudesta 2020-2021. Åkerström siirtyy Jakob Stenqvistin tavoin Ässiin IF Björklövenin joukkueesta, jonka riveissä Åkerström pelasi viime kaudella 50 ottelua tehoin 5+21 =26.

- Simon on kehittynyt pienin askelin koko ajan. Kun keskustelimme tulevaisuudesta, hänen päämäärätietoisuutensa, innokkuutensa ja halu kehittyä nousivat esiin.

- Hänellä on hyvä silmä ja rohkeus pelata kiekon kanssa. Simon tekee paljon oikeita ratkaisuja kiekollisena. Hän on aktiivinen ja positiivisessa mielessä myös aggressiivinen pelaaja. Hänellä on hyvät raamit, mutta fyysisellä puolella myös hänellä on kapasiteettia käyttämättä, Tommi Kerttula kommentoi. 

19-vuotias puolustaja Aleksi Matinmikko siirtyy Ässiin kaksivuotisella sopimuksella, joka sisältää seuran option kaudesta 2021-2022. Matinmikko saapuu Ässiin Oulun Kärppien organisaatiosta, jonka riveissä puolustaja juhli A-nuorten Suomen mestaruutta tänä keväänä. Lisäksi Matinmikko edusti Suomea alle 20-vuotiaiden maajoukkueessa Slovakian turnauksessa viime viikonloppuna.

- Aleksilla on henkisellä puolella asioita, jotka tukevat pelirohkeutta ja aktiivisuutta. Hän on luisteluvoimainen kaveri, joka tulee lähtökohtaisesti ensi kaudella pelaamaan A-nuorissa isoja minuutteja, Tommi Kerttula kertoi. 

Ässät on tehnyt yksivuotisen jatkosopimuksen Sami Lähteenmäen kanssa. Lähteenmäki oli Ässien mukana voittamassa Suomen mestaruutta 2013 ja hän on neljällä kaudella rikkonut kymmenen maalin rajan. Loukkaantumiseen päättyneellä viime kaudella hyökkääjä pelasi 15 ottelua tehoin 4+5 =9. 

- Sami on ammattilainen ja huippu-urheilija viimeisen päälle. Kävimme rehelliset keskustelut siitä, missä menemme ja mitä odotamme puolin ja toisin. Tähän sarjaan Sami on monipuolinen laatupelaaja – se on ihan selvä. 

- Hän on saanut kuntouttaa itseään rauhassa ja on harjoitellut jo jonkun aikaan tähtäimenään tuleva kausi. Tiedostamme vammahistorian ja pyrimme tekemään kaikki asiat, niin harjoittelun kuin fysion puolella, niin hyvin, että Sami saisi urheilla terveenä koko kauden, kehitysjohtaja Kerttula kommentoi. 

Lisäksi Ässät on tehnyt jatkosopimuksen Lauri Kulmalan kanssa. Kesken viime kauden Ässiin tullut 20-vuotias hyökkääjä jatkaa seurassa kaksivuotisella sopimuksella.

- Löysimme Laurin kanssa selkeät kehitystavoitteet ensin kesäajalle ja sitten koko kaudelle. Hänellä on henkisellä puolella kehittymiseen liittyvät jutut kunnossa. 

- Kyseessä on isokokoinen sentteri, jolla on hyvä pää pelille. Loppukausi Ässissä osoitti, että töitä on tehtävä ihan jaksamisenkin puolella. Siinä mielessä edessämme on hiukan pidempi projekti, Tommi Kerttula päätti.

Ässien tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle



SamiLähteenmäki

Sami Lähteenmäki

19.9.1989 Riihimäki
Tiedot


Niklas Rubin jatkaa Ässissä

Niklas Rubin jatkaa Ässissä

Ässät ja maalivahti Niklas Rubin ovat tehneet yksivuotisen jatkosopimuksen.

Lue lisää
Valmentaja Timo Turunen jatkaa Ässissä

Valmentaja Timo Turunen jatkaa Ässissä

Ässien organisaatioon vuonna 2021 liittynyt valmentaja Timo Turunen jatkaa seurassa toistaiseksi voimassa olevalla sopimuksella kaudesta 2024 – 2025 eteenpäin.

Lue lisää
Roope Talaja jatkaa Ässissä

Roope Talaja jatkaa Ässissä

Ässät on tehnyt kaksivuotisen jatkosopimuksen hyökkääjä Roope Talajan kanssa. Hyökkääjä on pelannut tällä kaudella ennen illan KooKoo-ottelua 16 ottelua tehoin 4+4 =8.

Lue lisää
Sakari Salminen palaa Ässiin

Sakari Salminen palaa Ässiin

Ässät on tehnyt kevääseen 2022 asti ulottuvan sopimuksen Sakari Salmisen kanssa. Ässien oma kasvatti pelasi seurassa viimeksi vuosina 2017 – 2019, jolloin 50 ottelussa syntyi tehopisteet 17+30 =47.

Lue lisää
Peter Tiivola jatkaa Ässissä

Peter Tiivola jatkaa Ässissä

Ässät on tehnyt yksivuotisen jatkosopimuksen Peter Tiivolan kanssa. Sopimus sisältää option ulkomaille siirtymisestä tämän kauden jälkeen.

Lue lisää
Hyökkääjä Ty Rattie siirtyy Porin Ässiin

Hyökkääjä Ty Rattie siirtyy Porin Ässiin

Ässät on tehnyt loppukauden mittaisen sopimuksen hyökkääjä Ty Rattien kanssa.

Lue lisää