Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Venäjän nuorten maajoukkuemaalivahti Daniil Tarasov Ässiin

Venäjän nuorten maajoukkuemaalivahti Daniil Tarasov Ässiin

NHL-seura Columbus Blue Jacketsin sopimuspelaaja Daniil Tarasov siirtyy Ässiin yksivuotisella sopimuksella. Isokokoinen (196 cm / 84 kg) maalivahti siirtyy Poriin KHL-seura Salavat Yulaev Ufa:n organisaatiosta.

Viime kaudella 20-vuotias Tarasov pelasi kaksi ottelua KHL-liigassa torjuntaprosentilla 91,7 ja 40 ottelua Venäjän toiseksi korkeimmalla sarjatasolla VHL-liigassa 25 ottelua runkosarjassa torjuntaprosentilla 92,8. 

VHL-liigan pudotuspeleissä lupaava Tarasov pelasi 17 ottelua torjuntaprosentilla 93,0 ja johdatti joukkueensa välieriin saakka. Kauden päätteeksi Tarasov valittiin VHL-liigan vuoden tulokkaaksi.

Daniil Tarasov on kuulunut Venäjän nuorten maajoukkueiden vakionimiin. Vuonna 2018 hänet nimettiin alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa joukkueensa kolmen parhaan pelaajan joukkoon. Viime kaudella Tarasov oli saavuttamassa alle 20-vuotiaiden MM-pronssia.

- Olemme todella tyytyväisiä, että Daniil Tarasov katsoi Ässät parhaaksi paikaksi kehittyä matkalla kohti NHL:ää. Puhutaan kuitenkin kaverista, joka olisi halutessaan voinut jatkaa KHL-liigassa ja vieläpä sarjan kärkiseurassa.

- Daniil on hyvin tavoitteellinen ja päämäärätietoinen kaveri. Hänellä on kova halu kehittyä ja hän sopii hyvin Ässien arvoihin ja nykyiseen joukkueeseen. Daniil ja Sami Aittokallio tulevat muodostamaan laadukkaan ja kilpailullisen maalivahtikaksikon. Siinä mielessä meillä on hyvä tilanne, että molemmat veskarimme ovat menossa kohti parhaita vuosiaan.

- Daniil pelasi viime kaudella paljon pelejä; Hän oli nuorten MM-kisoissa, pelasi KHL:ssä ja VHL:ssä. Hän vei joukkueensa aina VHL:n välieriin asti. Tällä viikolla hän menee Torontoon harjoittelemaan maalivahtileirille, sieltä Columbus Blue Jacketsin kehitysleirille ja sitten on suunnitelmissa, että hän tulee Poriin heinäkuun puolessa välissä. Olemme keskustelleet Columbuksen kanssa, että sen jälkeen rauhoitamme tilanteen ja Tarasov jättää muut syksyn leirit väliin ja keskittyy kauteen Liigassa, Ässien kehitysjohtaja Tommi Kerttula kommentoi.

- Katsoin VHL-liigan kevään pudotuspelejä ja pääsin seuraamaan Tarasovin osaamista ja olemusta kauden tärkeimmillä hetkillä. 

- VHL on suoraviivainen kiekkoliiga, jossa maalivahti kohtaa monipuolisesti erilaisia maalintekotilanteita ja joutuu usein haastaviin tilanteisiin kiekonriistojen sekä paineistuksesta johtuvien harhasyöttöjen vuoksi. Daniil osoitti reagoivansa hyvin yllättäviin tilanteisiin ja piti joukkueensa mukana jokaisessa pelissä antaen mahdollisuuden voittaa sekä oli joukkueensa näkyvimpiä pelaajia. 

- Tilastointieni perusteella hän torjui hyvällä kontrollilla ja tilastoitujen pelien prosentit olivat erittäin hyvällä tasolla. Isokokoisen maalivahdin urheilullisuus näkyi liikkumisen nopeutena ja luistimella liikkumisen osaamisena, joka on tämän päivän kiekossa elintärkeää maalivahdille.

- Ufan suomalaismaalivahti Juha Metsola antoi positiivisen palautteen Daniilista ihmisenä sekä tämän jokapäiväisestä halusta kehittyä urheilijana. Motivaatio ja kilpailullisuus ovat rakentuneet iän karttuessa ja hän luo hyvän kilpailutilanteen Sami Aittokallion kanssa peliajasta, Ässien maalivahtivalmentaja Jaakko Rosendahl kertoi. 

- Päätin, että nyt oli aika tehdä sopimus Columbuksen kanssa, vaikka minulla oli mahdollisuus myös jatkaa Ufa:n organisaatiossa, sillä tulevaisuuden tavoitteeni on NHL.

- Etsimme yhdessä Columbus Blue Jacketsin kanssa organisaatiota, jossa minulla olisi mahdollisuus pelata mahdollisimman paljon mahdollisimman kovalla tasolla. Tarkan pohdinnan jälkeen pidimme todella paljon Ässien tarjoamasta mahdollisuudesta. Liiga on yksi parhaimmista sarjoista Euroopassa ja useat huippuluokan suomalaispelaajat ovat siirtyneet Liigasta Pohjois-Amerikkaan ja pelanneet siellä heti hyvällä tasolla.

- Haluan kiittää Ässiä tästä mahdollisuudesta ja teen kaikkeni, jotta Ässillä on mahdollisuus pelata voitosta jokaisena iltana, Daniil Tarasov kommentoi.

Ässien tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle


HC Ässät Pori Oy - logo

Ässät - 2018-2019 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2018-2019

Ottelut kaudella 2018-2019

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



Niklas Rubin jatkaa Ässissä

Niklas Rubin jatkaa Ässissä

Ässät ja maalivahti Niklas Rubin ovat tehneet yksivuotisen jatkosopimuksen.

Lue lisää
Valmentaja Timo Turunen jatkaa Ässissä

Valmentaja Timo Turunen jatkaa Ässissä

Ässien organisaatioon vuonna 2021 liittynyt valmentaja Timo Turunen jatkaa seurassa toistaiseksi voimassa olevalla sopimuksella kaudesta 2024 – 2025 eteenpäin.

Lue lisää
Roope Talaja jatkaa Ässissä

Roope Talaja jatkaa Ässissä

Ässät on tehnyt kaksivuotisen jatkosopimuksen hyökkääjä Roope Talajan kanssa. Hyökkääjä on pelannut tällä kaudella ennen illan KooKoo-ottelua 16 ottelua tehoin 4+4 =8.

Lue lisää
Sakari Salminen palaa Ässiin

Sakari Salminen palaa Ässiin

Ässät on tehnyt kevääseen 2022 asti ulottuvan sopimuksen Sakari Salmisen kanssa. Ässien oma kasvatti pelasi seurassa viimeksi vuosina 2017 – 2019, jolloin 50 ottelussa syntyi tehopisteet 17+30 =47.

Lue lisää
Peter Tiivola jatkaa Ässissä

Peter Tiivola jatkaa Ässissä

Ässät on tehnyt yksivuotisen jatkosopimuksen Peter Tiivolan kanssa. Sopimus sisältää option ulkomaille siirtymisestä tämän kauden jälkeen.

Lue lisää
Hyökkääjä Ty Rattie siirtyy Porin Ässiin

Hyökkääjä Ty Rattie siirtyy Porin Ässiin

Ässät on tehnyt loppukauden mittaisen sopimuksen hyökkääjä Ty Rattien kanssa.

Lue lisää