Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Urheiluvedonlyönti on tullut isosti takaisin

Urheiluvedonlyönti on tullut isosti takaisin

Kevät ja kesä 2020 ovat olleet kummallista aikaa maailmassa. Kuin salaman iskusta lähes kaikki urheilusarjat laitettiin tauolle - tai jopa peruutettiin kokonaan - muun maailman ohessa alkuvuoden aikana meille kaikille tiedossa olevista syistä johtuen. Tämä aiheutti sadoille miljoonille ihmisille ahdistusta ja outoja tunteita, sillä kevät on tunnetusti penkkiurheilijan kiimaa. Tällöin ratkaistaan lukuisten suurien sarjojen mestaruudet useimmissa lajeissa ennen kesätaukoa.

Nyt kuitenkin sarjojen tauot osuivat totuttua aikaisemmalle ajanjaksolle. Tämä aiheutti puolestaan sen, että mestaruudet laitetaan jakoon kesän 2020 aikana niin eurooppalaisissa jalkapallosarjoissa kuin myös monissa amerikkalaisissa ammattilaisliigoissa. 

Jotkin tapahtumat eivät valitettavasti olleet yhtä onnekkaassa asemassa. Nimittäin meille suomalaisille niin rakkaat toukokuiset jääkiekon maailmanmestaruuskisat jouduttiin peruuttamaan. Tämän ohella suurempia sydämentykytyksiä aiheutti kesä-heinäkuussa pidettävät jalkapallon Euroopan mestaruuskisat, jonne Suomi selviytyi fantastisesti ensimmäisen kerran. Nämä kisat siirrettiin ensi kesälle 2021, eivätkä joutuneet täten peruutetuiksi.

Keskitymme tämän artikkelin puitteissa kuitenkin siihen, miksi urheiluvedonlyönti on nyt isosti takaisin - ja miksi monet kokeilevat sitä ensi kertaa tämän kesän aikana.

Pitkä ja odottamaton tauko luo urheilunälkää

Nyt kun tämä muutamien kuukausien mittainen erittäin pitkältä tuntuva ja odottamattomasti yhteiskuntiin iskenyt sulku on pikkuhiljaa takanapäin, meillä penkkiurheilijoilla ja urheilujännäreillä on roppakaupalla patoutunutta urheilukulutusta käytettävänämme. Tämä patoutunut kysyntä näkyy varmasti suosituimpien urheiluvedonlyöntisivustojen kävijämääränä. Moni vanha peluri palaa varmasti isosti pelien äärelle - mutta varmasti yhtä moni uusi pelaaja löytää nettipelit kesän aikana.

Vaikka yhteiskunta on pikkuhiljaa palaamassa uuden normaalin pariin, stadioneille ei ole vielä asiaa totuttuun tapaan - varsinkaan Euroopan ja Amerikan suurimpien sarjojen suhteen. Tämä pitää ihmiset seuraamassa lajeja kotisohvalta käsin, jolloin mahdollisuudet älylaitteen hyödyntämiseen televisiosta tulevan matsin yhteydessä kasvavat moninkertaisesti. Tähän rakoon eri vedonlyönti sivustot tulevat varmasti iskemään, sillä kevät on tuonut monien yritysten toimintaan merkittäviä lovia - ja pudottanut heikoimmat kokonaan pois liiketoiminnan parista.

Oman taloustilanteen muuttaminen urheilujännityksen ohella

Samalla kun sadat tuhannet yritykset ovat joutuneet pahoihin taloudellisiin ongelmiin ympäri maailmaa, myös miljoonat yksityiset ihmiset painivat yhtä lailla rahaan liittyvien seikkojen parissa. Lukuisat yritykset ovat joutuneet joko lomauttamaan tai pahimmillaan irtisanomaan tavallisia työntekijöitä tilanteen johdosta. Tällöin ihmiset kaipaavat positiivisia asioita elämään, joista yksi merkittävimpiä on nimenomaan urheilu. 

Urheilu tuo mukanaan paljon tunteita ja jännitystä. Oman joukkueen edesottamuksien seuraaminen on lähes yhtä pakollista ja automaattista kuin raikkaan ilman hengittäminen. Kun tähän yhtälöön ynnätään mahdollisuus oman taloustilanteen muuttaminen urheiluvedonlyönnin avulla, tilanne on erittäin kutkuttava. On kuitenkin tärkeää olla oman taloustilanteen tasalla ennen vedonlyönnin aloittamista, sillä uhkapelaaminen voi yhtä lailla viedä kaikki panostetut rahat sen sijaan, että niitä tulisi takaisin päin. Huolellinen suunnittelu ja rauhallinen toteutus tuovat yleensä mukanaan parhaimpia tuloksia myös urheiluvedonlyönnin parissa.

Lopuksi

Kävimme tässä artikkelissa läpi muutamia syitä siihen, miksi urheiluvedonlyönti on tullut isosti takaisin kesän 2020 aikana. Tähän johtaneista syistä suurin on tietysti se, että urheilusarjat ovat pikkuhiljaa palanneet takaisin yleisen tilanteen parantuessa ja halutessaan viedä loppusuoralle jääneet liigat maaliin saakka. Muita syitä ovat mm. ihmisten patoutunut kysyntä ja kuin seinään osunut tarjonta sekä halu oman taloustilanteen muuttamiseksi.

On lopuksi tärkeä mainita vielä sananen niin urheiluvedonlyöntiin kuin koko urheiluunkin liittyvistä psykologisista tekijöistä. Joidenkin ihmisten on vaikea pitää kohtuus mukana tällaisten eriskummallisten tapahtumien jälkeisessä maailmassa, kun elämä pikkuhiljaa normalisoituu takaisin uomiinsa. Iso suositus koskeekin sitä seikkaa, että sekä urheiluvedonlyönti kuin myös urheilu seuraaminenkin kannattaa aloittaa kevyesti ja pienillä panoksilla. Annostusta voi täten suurentaa vähän kerrallaan, jolloin kokonaisuus pysyy varmasti paremmin hanskassa.


Takaisin edelliselle sivulle
Jarmo Lehtinen Pesäkarhujen pelinjohtajaksi

Jarmo Lehtinen Pesäkarhujen pelinjohtajaksi

Naisten superpesiksessä päättyneellä kaudella SM-pronssia voittanut Pesäkarhut Porista on nimennyt uudeksi pelinjohtajakseen Jarmo Lehtisen.

Lue lisää
Varaustilaisuus jatkui juhannuspäivänä

Varaustilaisuus jatkui juhannuspäivänä

NHL:n varaustilaisuus jatkui tänään toisesta kierroksesta alkaen.

Lue lisää
Nuorten Superpesiksen suosikit Kiteeltä ja Lapualta

Nuorten Superpesiksen suosikit Kiteeltä ja Lapualta

Nuorten Superpesiksen hallitsevat mestarit lähtevät erilaisista asemista alkavaan kauteen.

Lue lisää
Ässien B-juniorit finaaliin

Ässien B-juniorit finaaliin

Porin Ässien B-juniorit selvisivät omassa turnauksessa hienosti finaaliin. Finaali pelataan poikkeuksellisesti jo kello 15.15. Porilaiset kohtaavat ruotsalaisjoukkue FIK:n.

Lue lisää
Ässät Pitsiturnauksen finaaliin

Ässät Pitsiturnauksen finaaliin

Porin Ässät kaatoi välierässä Oulun Kärpät. Ässät eteni finaaliin. Seuraa ottelu suorana osoitteessa www.urheilusuomi.com!!!

Lue lisää
Juha Luoman leikkaus onnistui

Juha Luoman leikkaus onnistui

Juha Luoman oikean nilkan operointi onnistui. Toipumisajasta tulee pitkä ja ensimmäisiä juoksuaskeleita Juha saa ottaa kuuden viikon päästä.

Lue lisää