Kärpille pakkovoitto sarjajumbosta

Into näytti ettei sarjataulukkoa kannata tuijotella ennen peliä.

Porin Kärppien ja Lieksan Innon ottelussa odoteltiin kotijoukkueen maalijuhlia. Into oli saanut lauantaina Raumalla oikein kunnolla selkäänsä, kun UKP pyöritteli muukalaislegioonasta puhtaan 23-5 voiton. Lieksan Into oli kuitenkin saanut otteluun pari uutta pelaajaa Seinäjoelta ja se näkyi koko joukkueen ryhdistäytymisenä. Kolmen erän jälkeen kotijoukkueen voittolukemat olivat lopulta vain 8-6. Lieksan Into osoitti ettei mitään ottelua voida pelata ennakkoon "paperilla" eikä sarjapisteet todellakaan jääneet Kärpille tässä pelissä helpolla.

Kotijoukkue hölmöilee ja Lieksa voittaa erän

Ottelun alussa mentiin päästä päähän ilman suurempaa ajatusta ja avausmaalia saatiinkin odottaa erän toiselle puoliskolle. Kotijoukkue pääsi pelaamaan ylivoimaa ja Mikko Peltonen iski Kärpät 1-0 johtoon Harri Jalosen syötöstä. Vain vajaa minuutti eteenpäin ja peli oli taas tasan. Henri Niittula onnistui Juha Klasilan syötöstä maalin edestä. Ja taas mentiin vain runsas puoli minuuttia eteenpäin, kun Kärpät sekoili vaihdossaan. Innon maalivahti pääsi avaamaan pitkällä heitolla ja viime kauden Lieksan Innon pistekunkku Tapio Niskanen kiitti viemällä vieraat 1-2 johtoon. Enempää maaleja ei varsin sekaiseen avauserään mahtunut, joten erätauolle poistuttiin Lieksan Innon maalin johtoasemassa.

Kärpät vie toisen erän vaikka peli takkuileekin

Toisen erän maalinteon aloitti kotijoukkue runsaan kahden minuutin pelin jälkeen. Teemu Tuomi syötti ja Jani Helppolainen tasoitti ottelun lukemiksi 2-2. Mutta taas vierasjoukkue rokotti vajaan minuutin päästä Kärppien maalista. Antti Hakkarainen passasi ja Juha Klasila muutti pelin tilanteeksi 2-3. Ote siirtyi maalin jälkeen Kärpille ja tulosta tulikin ajassa 25.54. Rami Välimaa antoi namusyötön ja Samuli Sinervä iski uran ensimmäisen maalinsa Kärppien paidassa. Ja että käsikirjoitus pysyisi kuosissaaan, ehti kulua vain kymmenen sekuntia kun vieraat olivat taas maalin johdossa. Tapio Niskanen oli unohdettu maalille ja kärppäpuolustuksen sekoillessa pahemman kerran, mies muutti lukemiksi 3-4. Vielä yksi maali nähtiin toisessa erässä, kun Harri Jalonen onnistui Mikko Peltosen syötöstä. Viimeiselle erätauolle mentiin tasalukemissa 4-4.

Kärpät ryhdistäytyy päätöserään ja vie täyden pistepotin

Päätöserään luisteli kotijoukkue sillä mielellä,että molemmat pisteet tulisivat jäämään Poriin. Erä alkoikin hyvin, kun Mikko Peltonen sai hienon syötön Hannu Talalta. Pistepörssiä johtava Peltonen kiitti ja vei kotijoukkueen 5-4 johtoon. Lieksa ei kuitenkaan vielä ollut lyöty vaan joukkue taisteli urheasti. Henri Kärki sai Tapio Niskaselta oivan syötön ja peli oli taas tasan. Maalista ehti kuitenkin kulua vain puoli minuuttia, kun Teemu Tuomen laukaus yllätti hölmistyneen vierasmaalivahdin. Kotijoukkue oli taas kiinni molemmissa sarjapisteissä. Viisi minuuttia ennen ottelun loppua Kärpät otti jäähyn ja vieraille avautui paikka tasoittaa. Sen se tekikin,kun Henri Kärki iski ottelun toisen maalinsa Tapio Niskasen syötöstä. Kotijoukkue oli kuitenkin pelin lopussa sen verran terävämpi, että se pystyi maalaamaan vielä kahdesti. Ensin Rami Välimaa iski läheltä maalin kattoon 7-6 ja loppulukemat 8-6 teki Mikko Peltonen 20 sekuntia edellisestä maalista. Lopussa Into yritti vielä kavennusta, mutta kotijoukkue kesti ja vei sille niin tärkeät kaksi pistettä. Joukkue taistelee vakavasti runkosarjan voitosta yhdessä RB-93 ja Bewen kanssa. Runkosarjan voitto takaa jatkopeleihin kotiedun loppuun saakka.

Kotijoukkueen parhaimmistoa oli 3+1 tehtaillut Mikko Peltonen vaikkakin ei hänelläkään paras päivänsä ollut. Vieraiden parasta osaamista esittivät Tapio Niskanen 2+2 ja maalissa 46 torjuntaa ja yhden syöttöpisteen saalistanut Heikki Siloaho.

Ottelun erikoisuudet:
-Lieksan Innon pelaajalistalla on yhteensä 45 eri pelaajaa farmisopimusten ansiosta, Porissa paikalla oli kahden maalivahdin lisäksi vain 11 pelaajaa.
-Ennen ottelun alkua tarkka maalituomari Jussi Mäkiranta huomasi ylimääräisen pallon kotijoukkueen maalissa. Pallo oli jäänyt "jumiin" verkon ja takaraudan väliin alkulämmittelyssä.
-Ottelussa vihellettiin kolme jäähyä väärästä vaihdosta, oliko viikolla joukkueille lähetetty viesti vääristä vaihdoista kulkeutunut ollenkaan pelaajille asti? Ei silti, sääntöhän on jo vanha niin kaukalopallossa kuin jääkiekkossakin.

Maalitilastot:
I erä

13.09 1-0 Mikko Peltonen (Harri Jalonen)yv.
14.31 1-1 Henri Niittula (Juha Klasila)
15.56 1-2 Tapio Niskanen (Heikki Siloaho)

II erä
22.35 2-2 Jani Helppolainen (Teemu Tuomi)
23.14 2-3 Juha Klassila (Antti Hakkarainen)
25.54 3-3 Samuli Sinervä (Rami Välimaa)
26.04 3-4 Tapio Niskanen (Jouni Kärki)
30.28 4-4 Harri Jalonen (Mikko Peltonen)

III erä
44.03 5-4 Mikko Peltonen (Hannu Tala)
47.08 5-5 Henri Kärki (Tapio Niskanen)
47.39 6-5 Teemu Tuomi (Rami Nikkonen)
55.15 6-6 Henri Kärki (Tapio Niskanen)yv.
55.49 7-6 Rami Välimaa (Niko Papinaho)
56.13 8-6 Mikko Peltonen (Harri Jalonen)

Porin Kärpät jatkaa juniorien toimintaa

Porin Kärppien junioritoiminta jatkuu alkavalla kaudella poikien kaukalopallolla sekä tyttöjen ringetellä.

Kaukalopalloliigan parhaat 2010-2011

Kaukalopalloliiga on valinnut ja palkinnut kauden 2011-12 parhaat. Mennyt kausi oli liigan 21.

Kärpille hopeaa

Porin Kärppien ja lappeenrantalaisen RB-93 neljäs finaali noudatti pitkälti samaa linjaa aikaisempien loppuotteluiden kanssa.

Nouseeko Kärpät sillasta

Painitermein sanottuna Porin Kärpät on sillassa.

RB-93 otti jo toisen kiinnityksen kultaiseen kotkaan

Lappeenrantalainen RB-93 on voiton päässä tämän kauden kaukalopallon Suomen mestaruudesta.

RB-93 vei ensimmäisen finaalin

Porin Kärpät ja lappeenrantalainen RB-93 avasivat tämän kauden kaukalopalloliigan finaalit tasaisella ottelulla, joka meni lopulta jatkoajalle asti.