Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

6.9.2012 - Tjenare!

 

6.9.2012 - Tjenare!


Miikka Läntinen,IBK Dalen


Ensimmäinen viikko on takana lahden toisella puolella. Maa vaihtui Ruotsiin, kaupunki Uumajaan ja kaikki kuviot täysin erilaisiin mihin oli Suomessa tottunut. Joukkueeseen liittyminen oli helppoa. Seuran ja pelaajien vastaanotto oli erittäin vieraanvarainen. Asunto hyvällä paikalla, työpaikka, ja muut vastaavat asiat seura on hoitanut mallikkaasti. Muutenkin salibandy näkyy kaupungissa suuresti ja arvostus lajiin on korkealla.

Todellinen shokki tuli siitä mitä laji täällä merkitsee. Pientä tietoa omasta hallistakin oli etukäteen, mutta lopulta se iski suoraan päin näköä, nosti ihokarvat pystyyn ja veti todella sanattomaksi. Hieman vajaa 3000 katsojaa vetävä uudenkarhea salibandylle pyhitetty Gammlia Arena, kattoscreeneineen, vip-tiloineen ja muine herkkuineen on jotain aivan huikeaa. Harjoituskäytössä areenasta saa vielä kaksi täysimittaista kenttää, jossa treenaamme lajitreenit.

Ensimmäiset pelitkin tuli koettua viikonloppuna uuden seuran riveissä. Turnaus, täysimittaisineen peleineen oli hyvä startti kaikelle. Pelit pelattiin vanhalla areenalla, joka on yhteydessä uuteen halliin ja myös mahtava paikka. Yleisöä paikalla oli noin 1000 katsojaa per peli.

Alku oli hieman itselle vaikea, lyötäessä täysin uusi mailamerkki kouraan ilman tuntumaa ja pelatessa vähän parketin tapaisella alustalla. Sopeutuminen peliin oli helppoa, kun oli tottunut Porissa vetämään vähän erilaisia treenejä. Lisäksi oli pohjalla hyvä ja motivoitunut kesätreeni kausi. Kentällä sai olla koko ajan täysin hereillä, koska kovia tööttejä tulee vähän väliä ja peli on todella kovaa. Viikonlopun peleissä olisi Suomessa tuomittu punaisia kortteja, täällä niistä ei pistetä edes miestä boxiin, vaan ne kuuluvat peliin. Peli on muutenkin erittäin vauhdikasta ja siis todella fyysistä.

Pelaajien motivaatio, tahtotaso ja tunne peliin on hienoa katseltavaa. Viikonlopun turnauksessa rankkareilla hävitty finaali sai pelaajat kuohumaan enemmän, kuin FBT kanssa putoaminen liigasta viime kauden päätteeksi. Treeneissä tekemisen meininki on kovaa ja ilman purnauksia hommat hoidetaan kunnolla. Joukkue on muutenkin täynnä huipputyyppejä.

Kauden alkuun on reilu kaksi viikkoa, ja pelimatkat täältä on pitkiä. Osa matkoista hoidetaan kuitenkin lentämällä. Kausi avataan Tukholmassa 19. päivä Tyresöä vastaan. Lokakuun alussa täällä pelattava Champions Cup on myös yksi kokemus jota odottaa erittäin paljon.

Maiseman vaihto on tehnyt nyt muutenkin itselle todella hyvää ja motivaatio on täysin huipussaan. Omat haaveet on käynyt toteen ja nyt eletään todellista unelmaa. Aamuisin tulee kuitenkin luettua edelleen tabletilla Satakunnan Kansaa.

Palaamisiin!

Miikka Läntinen #68
IBK Dalen


Takaisin edelliselle sivulleMiikkaLäntinen

Miikka Läntinen

12.2.1984
Tiedot


Nokia järjesti turpakäräjät

Nokia järjesti turpakäräjät

Karhujen ja Nokian KrP:n ottelusta muodostui avauserän jälkeen painajainen kotijoukkueelle. Vierailija KrP kylvetti Karhuja urakalla ja tuloksena oli seuran liigahistorian suurinumeroisin tappio maalein 2-15.

Lue lisää
Salibandyliigan jumbofinaali lauantaina Tampereella

Salibandyliigan jumbofinaali lauantaina Tampereella

Salibandyliigan häntäpään taistelussa on lauantaina elintärkeä ottelu. Sarjan viimeisenä majaileva Koovee kohtaa kotikentällään kolmen pisteen päässä majailevan porilaisjoukkueen.

Lue lisää
Karhujen vuoden viimeisestä ottelusta tuloksena selkäsauna

Karhujen vuoden viimeisestä ottelusta tuloksena selkäsauna

Karhujen vuoden 2018 viimeisestä ottelusta muodostui todelliset turpakäräjät. Lauantaisesta hyvästä vireestä ei ollut sunnuntaina tietoakaan. Tuloksena oli kauden rumin tappio, kun LASB piti pisteet itsellään maalein 12-1.

Lue lisää
Karhuilla lauantaina vuorossa vuoden 2018 viimeinen kotiottelu

Karhuilla lauantaina vuorossa vuoden 2018 viimeinen kotiottelu

Vuosi 2018 lähenee kovaa vauhtia päätöstään. Salibandyliigaa pelataan Porissa kuitenkin vielä tämän vuoden puolella yhden ottelun verran, kun lauantaina Porin Urheilutalolle vieraaksi saapuu EräViikingit.

Lue lisää
SPV yksin osallisena maalikilpailussa

SPV yksin osallisena maalikilpailussa

Karhujen paluu lähes kuukauden maaottelutauolta ei jättänyt jälkipolville kerrottavaa. Kotijoukkue SPV oli juuri niin kova kuin ennakkoon oli odotettavissa. Sarjapisteet jäivät Seinäjoen Urheilutalolle 13-5 -lukemin.

Lue lisää
Karhuille tärkeät kaksi pistettä Hämeenlinnasta

Karhuille tärkeät kaksi pistettä Hämeenlinnasta

Salibandyliigan ottelut jatkuivat torstaina yhden ottelun voimin. Karhut matkasivat torstaina Hämeenlinnan Steelersin vieraaksi. Tiukkojen vaiheiden jälkeen pisteet jaettiin vasta jatkoaikaosuman jälkeen. Karhuille kaksi pistettä Juho Myllyharjun jatkoaikaosumalla.

Lue lisää