Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Pesäkarhujen kausi käyntiin – UrheiluPorin kausiennakko

Pesäkarhujen kausi käyntiin – UrheiluPorin kausiennakko

Porin Pesäkarhut aloittaa kaksinkertaisena pelattavan Naisten Superpesiksen runkosarjan 14.5 vierasottelulla Ylihärmää vastaan. UrheiluPori ennakoi tulevaa ja käy läpi Pesäkarhujen vahvuudet ja kysymysmerkit osa-alueittain.

Sisäpelissä Pesäkarhujen ehdoton valtti on nopeus. Carita Toiviainen, Susanna Puisto, Hanna Hirvikoski ja Sanni Vainio-Hynnilä huolehtivat pääosin siitä, että maisema pesänväleillä vaihtuu. Kysymys kuuluukin riittääkö lyöntivalikoima? Kentällemenon, ja toisaalta taas tärkeiden vaihtotilanteiden hoitamisen, on oltava kunnossa. Päävastuu vaihtamisesta tullee lepäämään Kaisa Kärkkäisen ja Johanna Pentilän harteilla. Uusi tuttavuus Niina Mäkiviita tuo kokemuksellaan myös leveyttä vaihtajaosastolle.

Kotiutusosaston pitäisi olla kunnossa. Hallitseva "Vuoden jokeri" Heidi Kuusisto on jälleen vuoden kokeneempi, ja yhä vain vaarallisempi. Sanna Lappalainen antaa tukea pelaavasta yhdeksiköstä. Heidän lisäkseen Niina Luomanen, Juuli Kemiläinen ja Johanna Pentilä pystyvät tarvittaessa ratkaisuihin.

Pesäkarhujen sisäpelin pitäisikin näillä eväillä nojata kahteen kärkeen. Viime kaudella pelinjohdolta uupui kuitenkin paikoitellen uskallusta luottaa kakkoskärkeen (Hirvikoski, Puisto, Niina Mikkola), vaikka se Superinkin mittakaavalla on erittäin hyvää tasoa. Kaiken kaikkiaan Pesäkarhujen sisäpelissä on tarvittavat määrät osaamista, mikäli se osataan kaivaa oikealla hetkellä esiin.

Ulkopelin suuret kysymysmerkit ovat etukenttä ja kopparit. Etukentällä pienien lyöntien haku ei ole ollut parasta mahdollista tasoa. Toisaalta taas kopparipuolella on välillä sattunut sysimustia päiviä. Ulkopelin vahvuus sen sijaan on eittämättä linja. Niina Mäkiviidan tulo vain entisestään vahvistaa linjaa, jossa hänen lisäkseen Johanna Pentilä, Kaisa Kärkkäinen ja Niina Mikkola pitävät huolen siitä, että vastustajan saumalyöntien on oltava täydellisyyttä hipovia, mikäli niillä aiotaan tulosta tehdä.

Pesäkarhujen ulkopelin vahvuuksiksi on ilman muuta luettava myös lukkari Niina Luomanen. Yksi Superpesiksen parhaista tontillaan. Toivoa vain sopii, että Luomanen säilyy terveenä läpi kauden, sillä lähellekään samalle tasolle pystyvää korvaajaa ei Pesäkarhujen materiaalista löydy. Lähimmäksi pääsee nuorten Superissa lukkaroiva Jetta Joensuu, mutta hän ei ole millään mittapuulla valmis naisten peleihin.

Ulkopelin ja miksei sisäpelinkin vahvuuksiksi on, lukkarin tontti pois lukien, luettavissa myös jokaiselle pelipaikalle löytyvä korvaaja. Jokereista, nuorten Superin ja ykköspesiksen pelaajistosta löytyy helposti korvaajia loukkaantumisten sattuessa.

Pelinjohdossa Pesäkarhuilla on arvostettu Jarmo Ania. Varsinkin sisäpelissä paikoin hieman kaavamaiseen pelinjohtoon sortuva Ania saa taustatukea Petri Kaijansinkolta. Hyvänä lisänä porilaisten pelijohdossa nähdään myös katsomosta käsin kamppailuja tarkkaileva Mikko Järvenpää. Toivoa sopii, että kolmikko saa varmasti pitävän ulkopelin lisäksi myös sisäpeliin tarpeeksi juonikkuutta ja ennen kaikkea yllätyksellisyyttä.

Pesäkarhujen pahimmiksi vastustajiksi ovat ennakkoon tarjolla tutut kilpakumppanit. Seinäjoki, Jyväskylä ja Lappeenranta muodostavat porilaisten kanssa selkeän kärkinelikon Naisten Superpesiksessä. Pesäkarhuilla on kaiken osuessa kohdalleen täydet mahdollisuudet kamppailla jopa mestaruudesta. Kotiyleisölle joukkue esittäytyy ensi kerran sunnuntaina 18.5, jolloin vieraaksi saapuu Tyrnävä.

UrheiluPori.com


Takaisin edelliselle sivulle


Pesäkarhut Pori - logo

Pesäkarhut - 2008 Naisten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2008

Ottelut kaudella 2008

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



Lämsä, Pirskanen ja Nygård Pesäkarhuihin

Lämsä, Pirskanen ja Nygård Pesäkarhuihin

Pesäkarhujen joukkueeseen saadaan ensi kaudella neljä loistavaa pelaajaa Oulusta, kun Emilia ja Annika Linnan lisäksi sopimuksen allekirjoittivat Eveliina Lämsä sekä Johanna Pirskanen.

Lue lisää
Henna Suominen Pesäkarhuihin, mestaruusjoukkueesta tukku jatkajia

Henna Suominen Pesäkarhuihin, mestaruusjoukkueesta tukku jatkajia

Ensi kauden ensimmäiset pelaajajulkistukset pitävät sisällään niin tuttuja pelureita, kuin uusia kasvojakin.

Lue lisää
Tammi Cup 2021 on peruttu

Tammi Cup 2021 on peruttu

Vallitsevan koronatilanteen ollessa epävarma, tapahtuman järjestäminen vastuullisesti ei ole mahdollista.

Lue lisää
Rosvallille jatkosopimus, Nurmi Pesäkarhuihin kaudelle 2021

Rosvallille jatkosopimus, Nurmi Pesäkarhuihin kaudelle 2021

Pesäkarhut julkaisi tiistaina 10. marraskuuta järjestämässään tiedotustilaisuudessa toistaiseksi viimeiset pelaajasopimuksensa kaudelle 2021. Sopimukset olivat Kaisa-Maija Rosvallin vuoden mittainen jatkosopimus ja Mynämäeltä Poriin siirtyvän Henna Nurmen 1+1 -mittainen sopimus.

Lue lisää
Vuoden 2019 naispesäpalloilija ja kauden 2020 lyöjäkuningatar jatkavat Pesäkarhuissa

Vuoden 2019 naispesäpalloilija ja kauden 2020 lyöjäkuningatar jatkavat Pesäkarhuissa

Pesäkarhut julkaisi tiistaina 3. marraskuuta kaksi sopimusta kaudelle 2021. Vuoden 2019 naispesäpalloilija Emilia Itävalo sekä kesän 2020 lyöjäkuningatar Susanna Puisto tekivät molemmat vuoden mittaiset jatkosopimukset porilaisseuran kanssa.

Lue lisää
Toppari Lapualta Poriin, Arbeliukselle jatkosopimus

Toppari Lapualta Poriin, Arbeliukselle jatkosopimus

Pesäkarhut julkaisi keskiviikkona 28. lokakuuta kaksi uutta pelaajasopimusta kaudelle 2021. Toinen sopimuksista oli Pinja Arbeliuksen 1+1-muotoinen jatkosopimus ja toinen uutena pelaajana Pesäkarhuihin liittyvän Eveliina Topparin 1-vuotinen sopimus.

Lue lisää