Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Pesäkarhut nappasi viidennen otteluvoiton

Pesäkarhut nappasi viidennen otteluvoiton

 

Pesäkarhut ei antanut Lappajärvelle kauden ensimmäistä voittoa, vaan piti nihkeästä toisesta jaksosta huolimatta pisteet kotona. Porilaisjoukkue jatkoi viiden ottelun voittoputkea ja siirtyi sarjaykköseksi 12:sta pisteellä. 

Ottelun ensimmäinen jakso alkoi reippaasti, kun Pesäkarhujen kapteeni SUSANNA PUISTO voitti hutunkeiton ja joukkue alkoi tahkota juoksuja. Ensimmäisellä vuoroparilla Pesäkarhut johti ottelua reippain 5-0 lukemin. Aiemmissakin otteluissa hyvässä lyöntivireessä ollut EMILIA LINNA lyö viittä vaille kunnarin kentän kakkospuolelle, kotiuttaen MILLA JAKOSEN ja MARIA SUOMISEN. 

Omalla lyöntivuorollaan Lavettaret kaventaa 5-1 kun JUTTA HERRALA lyö ELLA MÄKELÄN kotiin, mutta Pesäkarhujen ulkokenttä katkaisee haaveet lisäjuoksuista lyhyeen. Pesäkarhujen viimeisen juoksun jaksolle hoitelee HENNA JUKA, SUSANNE OJANIEMEN lyödessä. Ennen taukoa Lappajärvi pääsee harhaheiton turvin tekemään vielä 6-2 juoksun, kun KAISA-MAIJA ROSVALLIN heitto lentää OONA LIIMATAISEN pään yli. 

Toisella jaksolla Pesäkarhujen peli hieman tyssää, eikä maila osu palloon niin, että juoksuja saataisiin aikaiseksi. Toisaalta myös Lappajärven peli ei etene ja kolmas vuoropari aloitetaan 0-0 tilanteessa. Erku-Areenan kotiyleisö saa puhtia kannustukseen erikoisen tuomaritoiminnan jälkeen ja EMILIA ITÄVALO kiskaisee yleisön iloksi ROOSA TÖRMÄSEN kotipesään. Lappajärvi pääsee vielä tasoittavalle vuorolle, mutta Pesäkarhujen ulkokenttä on armoton ja ottelu päättyy kotijoukkueen hyväksi. 

Lappajärven ykköspalkkittu sieppari LOTTA LAX myöntää, että tuntui hieman hassulta, kun ulkopelivuorolla kaarellakin näkyi paljon tuttuja kasvoja. Porilaiskasvatti toteaa, että nopeasti jännitys kuitenkin katosi, ja pelitunnelma oli hyvä. 

Pesäkarhuilta ykköspalkinnon nappasi myöskin etukentän taituri Rosvall, joka oli tyytyväinen siihen, että pääsi vihdoin tositoimiin ottelussa. Ensimmäisellä jaksolla Rosvallin mukaan Pesäkarhut lähti väkevästi liikkeelle, mutta toisella jaksolla sisäpeli jäi hieman piippuun. 

- Ulkopeli parani sitä mukaa, mitä pidemmälle pelattiin. Aiemmissa otteluissa olen ollut hieman työttömänä, niin sanotusti. Pääsin vihdoin omalle tasolle, eikä tullut ylilatausta ja sitä kautta sai rauhan pelaamiseen ja sai tehtyä paljon paloja, hän iloitsee. 

Lappajärven pelinjohtaja VILLE LAITILA harmittelee, että pari ensimmäistä vuoroa heiltä nähtiin melko heikkoa suorittamista. Vaikka ulkopeli heräsikin kolmannessa vuorossa, sisäpeli jäi vielä unten maille. 

- Suorituksista puuttuu laatu. Aiemmissakin otteluissa ulkopeli on sujunut, mutta sisällä ei olla saatu onnistumisia vaikka olisi ollut paikkoja, Laitila analysoi. 

Joukkueensa arvosanaksi Pesäkarhujen pelinjohtaja SAMI ÖSTERLUND antaa saman kuin Superlauantain ottelusta Mansea vastaan: kolme. 

- Kolme pistettä, niihin olen tyytyväinen. Ulkopelissä paransimme hurjasti koko ajan loppua päin, vaikka alku oli vielä hieman sekavaa. Otteluun tultiin sisäpelin osalta todella hyvin ensimmäisellä jaksolla, mutta sen jälkeen siihen tuli se laskeva käyrä, pohtii Österlund. 

Toisessa jaksossa Pesäkarhut eivät monista takatilanteista huolimatta saaneet kotiutettua etenijöitä. Ongelmaksi Österlund toteaa sen, ettei lyöntejä saatu onnistumaan. Tilannetta korostaa pelinjohtajan mukaan hyvin se, että ratkaisun ottelussa toi lopulta Itävalo. 

- Kun ei osu keppiin, niin ei osu keppiin, ei sille voi mitään. Lappajärvi laittoi meidän tiukoille ja propsit naisille siitä, että uskallettiin lyödä kovaa lopussakin, pelinjohtaja kiittelee. 

Pesäkarhujen ottelutahti on ollut tiukka ja Österlundin mielestä pieni tauko tulee nyt hyvään väliin, kun ensi viikolla on vastassa sarjan neljäntenä oleva Rauman Fera ja kakkospaikalla tällä hetkellä kärkkyvä Lapuan Virkiä. 

- Saadaan hyvin tässä ladattua kovia pelejä varten. Kiva kun naapuri tulee kylään heti alkuviikosta, Österlund lopuksi veistelee.

Pesäkarhujen tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle
Jarkko Pokelasta Pesäkarhujen uusi pelinjohtaja

Jarkko Pokelasta Pesäkarhujen uusi pelinjohtaja

Pesäkarhut julkaisi naisten Superpesisjoukkueensa uuden pelinjohtajan keskiviikkona 23.9. järjestetyssä tiedotustilaisuudessa. Porilaisseuran edustusjoukkueen uudeksi pelinjohtajaksi valittiin Manse PP:n naisten Superpesisjoukkuetta vuosina 2016-2019 johtanut ja kaudella 2017 tamperelaiset mestaruuteen johdattanut Jarkko Pokela.

Lue lisää
Pesäkarhut juhli voittoa Virkiästä

Pesäkarhut juhli voittoa Virkiästä

Porissa polkaistiin tänään käyntiin Pesäkarhujen ja Lapuan Virkiän välinen pronssisarja, josta kotijoukke nappasi ensimmäisen kiinnityksen mitaliin. Vilpoisassa säässä pelattu sarjan avausottelu Erku-Areenalla päättyi tiukan taiston jälkeen lukemiin 1-0 ja porilaiset pääsivät tuulettamaan tärkeää voittoaan.

Lue lisää
Pesäkarhut raateli Manse PP:n

Pesäkarhut raateli Manse PP:n

Pesäkarhut ja Manse PP välieräsarja sai jatkoa, kun Pesäkarhut puristivat tamperelaisjoukkueesta voiton supervuoroon venyneessä ottelussa.

Lue lisää
Manse PP kirmasi voittoon Kaupissa

Manse PP kirmasi voittoon Kaupissa

Kaupissa pelattu toinen välieräottelu päättyi Manse PP:n tuuletuksiin, kun kotijoukkue nappasi toisen voiton Pesäkarhuista ottelusarjassa.

Lue lisää
Sykettä nostattava välierätrilleri Erku-Areenalla

Sykettä nostattava välierätrilleri Erku-Areenalla

Pesäkarhut ja Manse PP järjestivät välieräavauksestaan todellisen jännitysnäytelmän. Äärimmäinen tasainen ottelu koleassa sadesäässä päättyi niukasti Manse PP:n hyväksi, aivan ottelun viime metreillä.

Lue lisää
Seinäjoki peittosi Pesäkarhut

Seinäjoki peittosi Pesäkarhut

Yksikin lyönti voi ratkaista ottelun suuntaan tai toiseen. Puolivälierien ensimmäisessä ottelussa nähtiin tänä iltana yllättävä käänne Porissa, kun Seinäjoen Maila-Jussit kaatoi Pesäkarhut Erku-Areenalla lukemin 0-1.

Lue lisää