Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Pesäkarhut aloittaa finaalit kotikentällään

Pesäkarhut aloittaa finaalit kotikentällään

Pesäkarhut ja Kirittäret aloittavat finaalisarjansa Porissa 4.9. Pesäkarhut on kohdannut hallitsevan mestarin Kirittäret tämän kauden aikana kaksi kertaa ja tähän mennessä otteluiden voitot ovat menneet tasan. Runkosarjassa hieman vaisummin pelannut ja sen mukaisesti sarjan kolmanneksi jäänyt Jyväskylä on onnistunut parantamaan peliään jatko-otteluissa, ja suoriutunut Pesäkarhujen tapaan sekä puolivälierä- että välieräotteluistaan puhtaasti 3-0. 

Jyväskylästä finaalisarjaan vastaan astelee tuttu joukkue, jota Pesäkarhut ei kuitenkaan ole kohdannut finaaleissa vuosiin. 

- Kirittäret ovat pelanneet pitkään yhdessä ja ovat meille hyvin tuttu joukkue, vaikka minäkään en ole koskaan vielä pelannut heitä vastaan finaaleissa, Pesäkarhujen pelinjohtaja SAMI ÖSTERLUND kertoo. 

Oli joukkueen kokoonpano mikä vain, niin viime vuoden mestareiden kohtaaminen ei Pesäkarhuja huoleta. 

- Valmistautumisemme keskiviikon otteluun ei ole ollut sen erityisempää kuin aiemminkaan. Olemme löytäneet meidän oman tapamme valmistautua. Tutustumme toki vastustajaan, mutta emme liikaa tai liian vähän. Vastustajasta riippumatta meillä on meidän omat juttumme, jotka teemme niin hyvin kuin voimme, Österlund pohtii. 

Pesäkarhujen KAISA-MAIJA ROSVALL ei myöskään ole huolissaan tulevasta koitoksesta. 

- En sanoisi, että finaalit jännittävät, ehkä enemmänkin kutkuttavat. Tämä on ehdottomasti pelaajan parasta aikaa. Otteluita ei ole enää montaa jäljellä, joten täytyy vaan antaa mennä ja nauttia. Ja vaikka pelit kovenevat niin pesäpallo on aina pesäpalloa, Rosvall kertoo. 

Molemmat joukkueet lähtevät finaalisarjaan levänneinä, kun välierät katkesivat molempien osalta jo viime viikon keskiviikkona kolmannessa ottelussa. 

- Olemme levänneet ja treenanneet hyvin, Rosvall kertoo. 

- Viime ottelun jälkeen palauteltiin torstaina ja treenattiin perjantaina ja lauantaina. Viikonloppuna pidettiin hieman vapaata ja maanantai-iltana kokoonnuttiin taas, Österlund kertaa väliviikon ohjelmaa ja lisää vielä, että ottelua edeltävä päivä ja itse ottelupäivä menee treenatessa ja palavereissa. 

Finaalisarja antaa porilaisille vielä mahdollisuuden nauttia kotiyleisönsä kannustuksesta kotiedun ansiosta ainakin kahdessa ottelussa. Etukenttää miehittävä Rosvall pääsee jokaisessa ottelussa kokemaan yleisön tunnelman läheltä. 

- Ihan parasta pelata kotona. Yleisön tuki on hienoa, ja Porissa etenkin tänä päivänä yleisö lähtee upeasti mukaan ja syttyy siihen peliin, Rosvall iloitsee ja naurahtaa myös, että hänestä voisi olla tylsää pelata takakentällä kaukana yleisöstä. 

Myös Österlund myöntää kotiedun merkityksen. 

- Varmasti auttaa aina, kun yleisö on joukkueen takana, ja lisäksi ei tarvitse matkustaa ottelua varten ja kenttäkin on tuttu ja turvallinen, hän toteaa, mutta lisää kuitenkin, että pelattiin ottelut missä tahansa niin ne täytyy voittaa.

Pesäkarhujen tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle
Lämsä, Pirskanen ja Nygård Pesäkarhuihin

Lämsä, Pirskanen ja Nygård Pesäkarhuihin

Pesäkarhujen joukkueeseen saadaan ensi kaudella neljä loistavaa pelaajaa Oulusta, kun Emilia ja Annika Linnan lisäksi sopimuksen allekirjoittivat Eveliina Lämsä sekä Johanna Pirskanen.

Lue lisää
Henna Suominen Pesäkarhuihin, mestaruusjoukkueesta tukku jatkajia

Henna Suominen Pesäkarhuihin, mestaruusjoukkueesta tukku jatkajia

Ensi kauden ensimmäiset pelaajajulkistukset pitävät sisällään niin tuttuja pelureita, kuin uusia kasvojakin.

Lue lisää
Tammi Cup 2021 on peruttu

Tammi Cup 2021 on peruttu

Vallitsevan koronatilanteen ollessa epävarma, tapahtuman järjestäminen vastuullisesti ei ole mahdollista.

Lue lisää
Rosvallille jatkosopimus, Nurmi Pesäkarhuihin kaudelle 2021

Rosvallille jatkosopimus, Nurmi Pesäkarhuihin kaudelle 2021

Pesäkarhut julkaisi tiistaina 10. marraskuuta järjestämässään tiedotustilaisuudessa toistaiseksi viimeiset pelaajasopimuksensa kaudelle 2021. Sopimukset olivat Kaisa-Maija Rosvallin vuoden mittainen jatkosopimus ja Mynämäeltä Poriin siirtyvän Henna Nurmen 1+1 -mittainen sopimus.

Lue lisää
Vuoden 2019 naispesäpalloilija ja kauden 2020 lyöjäkuningatar jatkavat Pesäkarhuissa

Vuoden 2019 naispesäpalloilija ja kauden 2020 lyöjäkuningatar jatkavat Pesäkarhuissa

Pesäkarhut julkaisi tiistaina 3. marraskuuta kaksi sopimusta kaudelle 2021. Vuoden 2019 naispesäpalloilija Emilia Itävalo sekä kesän 2020 lyöjäkuningatar Susanna Puisto tekivät molemmat vuoden mittaiset jatkosopimukset porilaisseuran kanssa.

Lue lisää
Toppari Lapualta Poriin, Arbeliukselle jatkosopimus

Toppari Lapualta Poriin, Arbeliukselle jatkosopimus

Pesäkarhut julkaisi keskiviikkona 28. lokakuuta kaksi uutta pelaajasopimusta kaudelle 2021. Toinen sopimuksista oli Pinja Arbeliuksen 1+1-muotoinen jatkosopimus ja toinen uutena pelaajana Pesäkarhuihin liittyvän Eveliina Topparin 1-vuotinen sopimus.

Lue lisää