Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Pesäkarhujen pettämätön ulkopeli piti pintansa

Pesäkarhujen pettämätön ulkopeli piti pintansa

Fera – Pesäkarhut 0-2 (1-6, 0-9)
Pesäkarhujen palkitut: Henna Juka (I), Emilia Linna (II)

Pesäkarhut nappasi pisteet Poriin selvin lukemin kauden kolmannessa Satakunnan paikallisderbyssä. Monipuolisuuttaan ottelussa pääsivät osoittamaan sekä vikkelänä etenijänä tunnettu, Pesäkarhujen ykköspalkittu, Henna Juka että tehokkaana lyöjänä mainetta niittänyt, Pesäkarhujen kakkospalkittu, Emilia Linna. Juka löi ottelussa kunnarin lisäksi yhden ja toi kolme juoksua, kun Linna puolestaan löi yhden ja toi kaksi juoksua.

Palkittujen pelaajien lisäksi ottelun onnistujiin voidaan laskea keskiviikkona Lappeenrannassa ensimmäisessä Superpesisottelussaan pelannut Tiia Peltonen, joka oli mukana Pesäkarhujen kokoonpanossa myös Raumalla. Peltonen jatkoi hienosti alkanutta Superpesisuraansa tuomalla perjantai-illan ottelussa porilaisille kolme juoksua.

- Ajamme tällä hetkellä Tiiaa sisään tulevaisuutta ajatellen. Hän on vasta 16-vuotias ja jo nyt huippulahjakkuus, Pesäkarhujen pelinjohtaja Sami Österlund avasi ottelun jälkeen nuoren lupauksen roolia joukkueessa.

Ottelussa kolme juoksua lyönyt Pinja Arbelius jatkoi osaltaan koko alkukauden kestänyttä vakuuttavaa tekemistään, ja parhaan ulkopelaajan palkinnon vastaanottanut Emilia Itävalo onnistui myös hienosti sekä ulkopelipaikallaan ykkösvahtina että sisäpelissä kolmella tuomallaan juoksulla.

Pesäkarhut starttasi ottelun tehokkaasti iskemällä heti ensimmäisessä vuorossa juoksuhanansa auki ja tehtailemalla kolme juoksua, kolmen eri lyöjän ja etenijän toimesta. Kotijoukkue Fera puolestaan onnistui avaamaan juoksutilinsä ensimmäisen jakson kolmannessa vuoroparissa, mutta lopulta Eveliina Kestin palottomassa ajolähtötilanteessa lyömä ja Jannika Lillukan tuoma juoksu jäi raumalaisten ottelun ainoaksi.

Ensimmäisen jakson edetessä ottelu näytti kääntyvän kokonaisuudessaan ulkopelin juhlaksi, kun vielä kolmen vuoroparin jälkeen tilanne taululla oli 1-3. Pesäkarhut onnistui kuitenkin laittamaan uuden vaihteen silmään ja venyttämään neljännen vuoroparin aloittaneessa sisävuorossaan ensimmäisen jakson juoksueroksi 1-6.

Jukan kunnarista huolimatta toinen jakso käynnistyi hitaasti ja porilaisten sisäpeli sai tuulta alleen kunnolla vasta toisessa vuoroparissa kotijoukkueen harhaheittojen pohjalta syntyneiden juoksujen myötä.

- Saimme tiettyihin hetkiin kovat avut, etenkin toisella jaksolla. Kotiuttaminen oli hieman tukkoista, joten niistä oli kyllä tuossa kohtaa hyötyä, Österlund myönsi.

Myös Feran pelinjohtaja Arto Felin harmitteli merkittävään paikkaan sattuneita harhaheittoja. Hän totesi kuitenkin, että ottelun lopputulos johtui osaltaan myös tämänhetkisestä selvästä tasoerosta.

- Mielestäni Pori on yksinkertaisesti tällä hetkellä sarjan paras joukkue. Meillä pelaa sen sijaan neljä tai viisi B-ikäistä nuorta joukkueessamme, joten eron kyllä näkee, Felin pohti.

Sisäpelin hetkellisistä vaikeuksista huolimatta Pesäkarhujen tehokas ulkopeli jatkui läpi ottelun, mistä kieli kotijoukkueen yhden juoksun lisäksi myös ottelun kolmostilantilanteiden jakauma 5-32.

Pesäkarhujen vahvasti edennyt vieraspeliputki jatkuu keskiviikkona 22.7. Hyvinkään Tahkoa vastaan. Ensi viikon ottelua voi seurata tuttuun tapaan suorana Ruutu+ -fanikameralähetyksen kautta.

Pesäkarhujen tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle


Pesäkarhut Pori - logo

Pesäkarhut - 2020 Naisten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2020

Ottelut kaudella 2020

Seuran tiedot - Seuran kotisivutJarkko Pokelasta Pesäkarhujen uusi pelinjohtaja

Jarkko Pokelasta Pesäkarhujen uusi pelinjohtaja

Pesäkarhut julkaisi naisten Superpesisjoukkueensa uuden pelinjohtajan keskiviikkona 23.9. järjestetyssä tiedotustilaisuudessa. Porilaisseuran edustusjoukkueen uudeksi pelinjohtajaksi valittiin Manse PP:n naisten Superpesisjoukkuetta vuosina 2016-2019 johtanut ja kaudella 2017 tamperelaiset mestaruuteen johdattanut Jarkko Pokela.

Lue lisää
Pesäkarhut juhli voittoa Virkiästä

Pesäkarhut juhli voittoa Virkiästä

Porissa polkaistiin tänään käyntiin Pesäkarhujen ja Lapuan Virkiän välinen pronssisarja, josta kotijoukke nappasi ensimmäisen kiinnityksen mitaliin. Vilpoisassa säässä pelattu sarjan avausottelu Erku-Areenalla päättyi tiukan taiston jälkeen lukemiin 1-0 ja porilaiset pääsivät tuulettamaan tärkeää voittoaan.

Lue lisää
Pesäkarhut raateli Manse PP:n

Pesäkarhut raateli Manse PP:n

Pesäkarhut ja Manse PP välieräsarja sai jatkoa, kun Pesäkarhut puristivat tamperelaisjoukkueesta voiton supervuoroon venyneessä ottelussa.

Lue lisää
Manse PP kirmasi voittoon Kaupissa

Manse PP kirmasi voittoon Kaupissa

Kaupissa pelattu toinen välieräottelu päättyi Manse PP:n tuuletuksiin, kun kotijoukkue nappasi toisen voiton Pesäkarhuista ottelusarjassa.

Lue lisää
Sykettä nostattava välierätrilleri Erku-Areenalla

Sykettä nostattava välierätrilleri Erku-Areenalla

Pesäkarhut ja Manse PP järjestivät välieräavauksestaan todellisen jännitysnäytelmän. Äärimmäinen tasainen ottelu koleassa sadesäässä päättyi niukasti Manse PP:n hyväksi, aivan ottelun viime metreillä.

Lue lisää
Seinäjoki peittosi Pesäkarhut

Seinäjoki peittosi Pesäkarhut

Yksikin lyönti voi ratkaista ottelun suuntaan tai toiseen. Puolivälierien ensimmäisessä ottelussa nähtiin tänä iltana yllättävä käänne Porissa, kun Seinäjoen Maila-Jussit kaatoi Pesäkarhut Erku-Areenalla lukemin 0-1.

Lue lisää