Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Vieraspeliputkesta puhtaat pisteet Poriin

Vieraspeliputkesta puhtaat pisteet Poriin

Hyvinkään Tahko – Pesäkarhut 0-2 (2-4, 1-6)
Pesäkarhujen palkitut: Henna Juka (I), Emilia Itävalo (II)

Pesäkarhut päätti kolmen ottelun vieraspeliputkensa Pihkalan kentällä Hyvinkäällä. Ottelu oli jatkoa kahdelle voitokkaalle vierasottelulle, ja porilaiset pääsivät lähtemään myös Hyvinkäältä kotimatkalle täysi pistepotti matkassaan. Avara kotikenttä koitui Tahkon kohtaloksi, kun Pesäkarhut löi itsensä molempien jaksojen voittoon läpilyönneillä.

Alkukauden upeasti lautasen ääressä työskennellyt Minttu Vettenranta onnistui heti alkuun hienosti sisäpelissä iskemällä ensimmäisen jakson toisessa vuoroparissa kunnarin. Toisella jaksolla Pinja Arbelius puolestaan laittoi kentän kevyesti rullaamaan ja löi Susanne Ojaniemen kotiin ja itsensä kakkospesälle asti.

Kovan vastuksen Pesäkarhuille toi kuitenkin naisten Superpesiksen lyöjätilaston kärkeä pitävä, ja kaikki ottelun juoksut lyönyt, Puuilo-kultakypärässä pelannut Pauliina Harinen apunaan kaksi juoksuista tuonut Laura Kerola. Kerola ei kuitenkaan ollut tuomistaan juoksuista ja ykköspalkinnostaan huolimatta tyytyväinen joukkueensa tekemiseen.

- Olen jopa vähän pettynyt. Oli sellainen olo, että emme ole tässä pelissä ihan kiinni, ja sen näköistä se olikin. Saimme ensimmäisellä jaksolla vielä painostettua, mutta sitten se lässähti, kuin pannukakku, Kerola totesi avoimesti.

Pesäkarhut aloitti ottelun vahvasti takomalla ensimmäisissä vuoropareissa neljä juoksua. Hyvinkää piti kuitenkin pintansa ja pääsi ensimmäisen jakson lopussa tasoittavaan sisävuoroonsa vain kaksi juoksua porilaisia jäljessä. Kotijoukkue näytti jo hetken kurovan juoksueron kiinni, kun Go On Superjokeri Anni Tuomi puhkaisi tehokkaalla lyönnillään kakkospuolen, mutta tilanteessa hyvin hereillä ollut Emilia Linna onnistui kuitenkin pelastamaan ensimmäisen jakson voiton Pesäkarhuille syöksymällä lyönnin kiinni ja estämällä näin Tahkon mahdollisen loppukirin.

- Linnan suoritus oli huikea pelastus. Ensimmäinen jaksohan olisi ollut siinä, jos tuota lyöntiä ei olisi päästy katkaisemaan. Hyvinkäällä oli ensimmäisellä jaksolla ne paikat, joista olisi voinut vielä ottaa pelin haltuunsa, Pesäkarhujen pelinjohtaja Sami Österlund ihasteli joukkueensa kakkoskopparille parhaan ulkopelaajan palkinnon ansainnutta urotyötä.

Toisella jaksolla Pesäkarhut saneli täysin pelin sävelet alusta loppuun, kun porilaiset onnistuivat nakuttamaan kolmessa sisävuorossaan taululle kuusi juoksua. Kotijoukkue Tahkon juoksut puolestaan jäivät toisella jaksolla yhteen. Vaikka ensimmäinen jakso enteilikin tasaista peliä, niin lopulta ottelun voittajasta ei ollut epäselvyyttä.

Pesäkarhujen ykköspalkittu Henna Juka kertoi ottelun jälkeisessä mediatilaisuudessa voiton olleen sekä hyvän valmistautumisen, että itsevarmuuden ansiota.

- Olimme valmiita otteluun ja saimme heti tehtyä tarvittavat pisteet. Itseluottamuskin kun oli kohdillaan, niin pystyi keskittymään omaan tekemiseen eikä tarvinnut miettiä, mitä kaveri siellä teki.

Myös Österlund kiitteli joukkueensa valmistautumista ja myönsi, että otteluun oli panostettu erityisellä intensiteetillä, sillä koko alkukauden hienosti pelanneesta Hyvinkäästä odotettiin kovaa vastusta.

Hyvinkään Tahkon pelinjohtaja Antti Yli-Saunamäki puolestaan myönsi, että vaikka Tahkon peli on kulkenut hyvin ja joukkue on myös parantanut tekemistään, niin tähän otteluun rahkeet eivät vielä riittäneet.

- Pori on kova joukkue, ja yksi suosikeista tähän sarjaan. Olemme pelanneet hyvin alkukauden ja pelimme on myös kehittynyt. Tämä ottelu oli tässä vaiheessa kautta hyvä välikatsaus, joka näytti sen, minkälaista peliä pitää pystyä pelaamaan, kun kärkijoukkueet tulevat vastaan syksyn otteluissa, Yli-Saunamäki avasi. 

Pesäkarhujen tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle


Pesäkarhut Pori - logo

Pesäkarhut - 2020 Naisten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2020

Ottelut kaudella 2020

Seuran tiedot - Seuran kotisivutLämsä, Pirskanen ja Nygård Pesäkarhuihin

Lämsä, Pirskanen ja Nygård Pesäkarhuihin

Pesäkarhujen joukkueeseen saadaan ensi kaudella neljä loistavaa pelaajaa Oulusta, kun Emilia ja Annika Linnan lisäksi sopimuksen allekirjoittivat Eveliina Lämsä sekä Johanna Pirskanen.

Lue lisää
Henna Suominen Pesäkarhuihin, mestaruusjoukkueesta tukku jatkajia

Henna Suominen Pesäkarhuihin, mestaruusjoukkueesta tukku jatkajia

Ensi kauden ensimmäiset pelaajajulkistukset pitävät sisällään niin tuttuja pelureita, kuin uusia kasvojakin.

Lue lisää
Tammi Cup 2021 on peruttu

Tammi Cup 2021 on peruttu

Vallitsevan koronatilanteen ollessa epävarma, tapahtuman järjestäminen vastuullisesti ei ole mahdollista.

Lue lisää
Rosvallille jatkosopimus, Nurmi Pesäkarhuihin kaudelle 2021

Rosvallille jatkosopimus, Nurmi Pesäkarhuihin kaudelle 2021

Pesäkarhut julkaisi tiistaina 10. marraskuuta järjestämässään tiedotustilaisuudessa toistaiseksi viimeiset pelaajasopimuksensa kaudelle 2021. Sopimukset olivat Kaisa-Maija Rosvallin vuoden mittainen jatkosopimus ja Mynämäeltä Poriin siirtyvän Henna Nurmen 1+1 -mittainen sopimus.

Lue lisää
Vuoden 2019 naispesäpalloilija ja kauden 2020 lyöjäkuningatar jatkavat Pesäkarhuissa

Vuoden 2019 naispesäpalloilija ja kauden 2020 lyöjäkuningatar jatkavat Pesäkarhuissa

Pesäkarhut julkaisi tiistaina 3. marraskuuta kaksi sopimusta kaudelle 2021. Vuoden 2019 naispesäpalloilija Emilia Itävalo sekä kesän 2020 lyöjäkuningatar Susanna Puisto tekivät molemmat vuoden mittaiset jatkosopimukset porilaisseuran kanssa.

Lue lisää
Toppari Lapualta Poriin, Arbeliukselle jatkosopimus

Toppari Lapualta Poriin, Arbeliukselle jatkosopimus

Pesäkarhut julkaisi keskiviikkona 28. lokakuuta kaksi uutta pelaajasopimusta kaudelle 2021. Toinen sopimuksista oli Pinja Arbeliuksen 1+1-muotoinen jatkosopimus ja toinen uutena pelaajana Pesäkarhuihin liittyvän Eveliina Topparin 1-vuotinen sopimus.

Lue lisää