Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Uusia nimiä Ässien valmennukseen ja joukkueeseen

Uusia nimiä Ässien valmennukseen ja joukkueeseen

Ässien Fysioteam täydentyy tutulla kaksikolla, kun Seppo Vihelä sekä Petteri Joukamaa liittyvät yrityksensä Bigger Goals Oy:n kautta Ässien fysiikkavalmennusryhmään. Bigger Goalsin myötä mukaan liittyy myös liikuntatieteiden maisteri Jari Mäkelä.

- Joulukuussa 2018 haastattelin kaikki Ässien pelaajat läpi ja selkein kehityskohde, mikä sieltä tuli läpi, liittyi pelaajien fysiikkaharjoitteluun ja terveyteen. Sillä kaudella sairasloma-ajan palkkojen osuus oli 250 000 €, joka tarkoittaa tämän kokoisessa yhtiössä lähes katastrofia. Sen pohjalta teimme satsauksia Fysioteamiin.

- Viime kaudella edistyimme merkittävästi näiden asioiden kanssa ja puhtaasti harjoitteluperäisten vammojen osuus saatiin painettua lähes nolliin. Viime kaudella - vaikka meillä oli muutama pitkäaikaispotilas, sairasloma-ajan palkkojen osuus oli murto-osa edelliskaudesta.

- Korona sotki keväällä monet meidän strategiset suunnitelmamme, mutta hankintakiellon jälkeen oli selvää, että Fysioteam on meidän tärkein rekrytointimme. Ensi kaudesta on tehty palvelusopimus Bigger Goals Oy:n kanssa. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että Seppo Vihelä ja Petteri Joukamaa yhdessä naprapaattimme Ville Vallin kanssa muodostavat saman kokonaisuuden kuin viime kaudellakin.

- Meillä on nyt vertailukelpoista testidataa reilulta vuodelta ja pelaajaryhmämme on ainakin 75 prosenttisesti sama kuin viime kaudella, joten siltä pohjalta voidaan sanoa, että taso missä nyt mennään, on täysin erilainen kuin keväällä 2019. Töitä on toki rutkasti edessä, jotta saavutamme seuraavan tason, mutta tutulla ryhmällä se on hyvinkin mahdollista, Ässien kehitysjohtaja Tommi Kerttula kommentoi.

- Viime kausi oli fysiikkaharjoittelun osalta hyvä lähtölaukaus. Saimme vähennettyä harjoittelusta johtuvien loukkaantumisen määrää radikaalisti ja yhteinen urheilullinen tekeminen meni vahvasti oikeaan suuntaan.

- Harmittavasti hyvä tekeminen katkesi yleisistä syistä vähäksi aikaa, mutta joukkue on Ville Vallin johdolla treenannut pitkälti viime kauden mukaisilla askelmerkeillä.

- Alkavalla kaudella tavoitteena on kehittää tekemisen laatua sekä pelaajia entisestään. Meillä on joukkueessa paljon potentiaalia ja Fysioteamin tehtävänä on osaltaan kaivaa sitä esiin. Kuten ennenkin olemme todenneet, emme halua tehdä jääkiekkoilijoita vaan huippu-urheilijoita, jotka pelaavat jääkiekkoa, fysiikkavalmentaja Seppo Vihelä kommentoi.

MAALIVAHTI LINUS SÖDERSTRÖM SIIRTYY ÄSSIIN

Ässät on tehnyt yksivuotisen sopimuksen Linus Söderströmin kanssa. 23-vuotias ruotsalaisvahti siirtyy Ässiin New York Islandersin organisaatiosta, johon hän on kuulunut kahden kauden ajan.

Söderströmin meriitit ovat toistaiseksi Pohjois-Amerikkaa edeltäviltä vuosilta ja ne ovat nuorelle maalivahdille varsin komeat; Kaudella 2016–2017 lupaava maalivahti torjui seuransa Ruotsin mestariksi sarjan parhaalla päästettyjen maalien keskiarvolla. Söderström on myös valittu Nuorten MM-kisojen parhaaksi maalivahdiksi ja hän on voittanut Ruotsin mestaruuden U16 ja U20 ikäluokissa.

Söderström kuului aikanaan Ruotsin nuorisomaajoukkueiden tähtipelaajiin, mutta debyytti sekä aikuisten maajoukkueessa että NHL:ssä ovat jääneet toistaiseksi tekemättä. Ne mielessään edelleen erittäin korkean potentiaalin maalivahti saapuu Porin Ässien organisaatioon.

- Linus on tavoitteellinen ja erittäin määrätietoinen persoona, jonka tähtäin on NHL. Olosuhteista johtuen hän on saanut harjoitella pitkään sekä laadukkaasti ja on sitä kautta hyvässä kunnossa.

- Maalivahtivalmentajamme Jaakko Rosendahl on tehnyt ison työn, jotta saisimme Linuksen meille. He ovat luoneet valmennussuhdetta jo etukäteen keskusteluissa harjoittelun ja pelaamisen filosofiasta sekä kehityskohteista, jotta Linus pääsee takaisin tavoittelemaan NHL-unelmaa.

- Meillä on viime kauden tapaan kaksi kilpailullista kaveria taistelemassa pelipaikasta jokaisessa harjoituksessa. Se tuo tuloksia sekä joukkueelle että yksilöille, Tommi Kerttula kommentoi.

- Linus on isoksi maalivahdiksi hyvä liikkumaan ja ruotsalaisten maalivahtien tapaan tekniikat ovat hyvin hallussa.

- Kommunikointi Linuksen kanssa lähti alusta alkaen hyvin liikkeelle ja hänessä vakuutti erityisesti halu kehittyä ja päästä seuraavalle tasolle, joten valmentamisessa ei tarvitse keskittyä motivoimaan kovaan työntekoon. Hänellä on menestystä nuorten sekä aikuisten sarjoista ja se on tärkeä mittari paineensietokyvyn kannalta. Uralla olleet vaikeudet loukkaantumisten suhteen on selätetty ja nälkä päästä tositoimiin tuntuu kovalta, Ässien maalivahtivalmentaja Jaakko Rosendahl kommentoi.


- Olen erittäin innoissani tästä mahdollisuudesta. Ensimmäisestä keskustelustani lähtien Jaskan (Jaakko Rosendahl) sekä Tommin (Kerttula) kanssa minulla on ollut vain hyviä tuntemuksia ja olen todella onnellinen mahdollisuudesta pelata juuri Ässissä alkavalla kaudella.

- Koko organisaatiota kohtaan saamieni hyvien tuntemusten lisäksi tärkeimpänä syynä Ässiin tulemiselleni on yhteyteni maalivahtivalmentaja Jaakko Rosendahliin. Olemme asettaneet yhdessä selvät tavoitteet lähivuosille ja kuinka ne ovat toteutettavissa.

- Erilaisissa keskusteluissa olen kuullut myös paljon hyvää joukkueesta, kannattajista sekä Porin kaupungista. Toivottavasti pääsen mahdollisimman pian Suomeen ja sitten aikanaan tapaamaan uusia joukkuekavereitani, Linus Söderström kommentoi.

ÄSSÄKASVATTI JUUSO WALLI PALAA PORIIN

Isokokoinen puolustaja Juuso Walli palaa kasvattajaseuraansa kahden kokonaisen Mestis-kauden jälkeen. Sopimus on mallia 1+1 seuran optiolla ja siihen kuuluu lokakuun loppuun asti ulottuva koeaika.

24-vuotias Walli on pelannut Ässien paidassa viimeksi kaudella 2016 – 2017 ja yhteensä puolustaja on pelannut Ässien paidassa 91 Liigaottelua. Viime kaudella Walli pelasi SaPKossa 48 ottelua tehoin 11+13 =24

- Juuso on ottanut viime kausina steppejä urheilullisuuden puolella ja kehittynyt muutenkin. Hänellä oli iso rooli SaPKon puolustuksessa. Kävimme valmennuksen kanssa seuraamassa häntä viime kaudella ja saimme tukea päätökselle myös SaPKon valmennuksesta.

- Juuso lähtee taistelemaan pelipaikasta koesopimuksen kautta ja hän on ansainnut sen omalla sisukkuudella sekä päämäärätietoisuudella. Tiedämme, mitä kautta hänen viime kauden pisteensä ovat tulleet ja emme anna sen hämätä. Hyvällä peruspakin pelillä hänellä on mahdollisuus lunastaa pelipaikka, kehitysjohtaja Kerttula kommentoi.

- Tavoitteenani on ollut viimeisen kahden kauden ajan pääsy takaisin Liigaan ja erityisesti takaisin kasvattajaseuraani Ässiin. Olen mielestäni kehittynyt Mestiksessä etenkin kokonaisvaltaisen pelaamisen osalta, mutta vahvuuteni ovat edelleen puolustuspäässä.

- Tavoitteenani on ensin saavuttaa sopimus, sitten paikka pelaavassa kokoonpanossa ja auttaa joukkuetta voittamaan, Juuso Walli kommentoi.

Ässien tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle


HC Ässät Pori Oy - logo

Ässät - 2020-2021 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2020-2021

Ottelut kaudella 2020-2021

Seuran tiedot - Seuran kotisivutNiklas Rubin jatkaa Ässissä

Niklas Rubin jatkaa Ässissä

Ässät ja maalivahti Niklas Rubin ovat tehneet yksivuotisen jatkosopimuksen.

Lue lisää
Valmentaja Timo Turunen jatkaa Ässissä

Valmentaja Timo Turunen jatkaa Ässissä

Ässien organisaatioon vuonna 2021 liittynyt valmentaja Timo Turunen jatkaa seurassa toistaiseksi voimassa olevalla sopimuksella kaudesta 2024 – 2025 eteenpäin.

Lue lisää
Roope Talaja jatkaa Ässissä

Roope Talaja jatkaa Ässissä

Ässät on tehnyt kaksivuotisen jatkosopimuksen hyökkääjä Roope Talajan kanssa. Hyökkääjä on pelannut tällä kaudella ennen illan KooKoo-ottelua 16 ottelua tehoin 4+4 =8.

Lue lisää
Sakari Salminen palaa Ässiin

Sakari Salminen palaa Ässiin

Ässät on tehnyt kevääseen 2022 asti ulottuvan sopimuksen Sakari Salmisen kanssa. Ässien oma kasvatti pelasi seurassa viimeksi vuosina 2017 – 2019, jolloin 50 ottelussa syntyi tehopisteet 17+30 =47.

Lue lisää
Peter Tiivola jatkaa Ässissä

Peter Tiivola jatkaa Ässissä

Ässät on tehnyt yksivuotisen jatkosopimuksen Peter Tiivolan kanssa. Sopimus sisältää option ulkomaille siirtymisestä tämän kauden jälkeen.

Lue lisää
Hyökkääjä Ty Rattie siirtyy Porin Ässiin

Hyökkääjä Ty Rattie siirtyy Porin Ässiin

Ässät on tehnyt loppukauden mittaisen sopimuksen hyökkääjä Ty Rattien kanssa.

Lue lisää