Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Porissa nähtiin ratkaiseva juhlajuoksu

Porissa nähtiin ratkaiseva juhlajuoksu

Pesäkarhut – Lapuan Virkiä 1-0 (3-2, 2-2)
Pesäkarhujen palkitut: Henna Juka (I), Milla Oksa (II)

Pesäkarhujen ja Lapuan Virkiä taistelu pisteistä venyi jälleen lähes varsinaisen peliajan ulkopuolelle, mutta porilaisten upeat ratkaisun hetket painoivat vaakakupin himpun verran kotijoukkueen puolelle ja Lapua joutui lähtemään kotimatkalle pisteittä.

Ripeätahtinen ottelu oli tasaista vääntöä alusta asti. Molemmat joukkueet onnistuivat saamaan etenijöitä kentälle hyvään tahtiin, mutta ulkokenttä nappasi lähes yhtä tehokkaasti palot räpylään. Juoksuhanat aukesivat ensimmäisessä jaksossa kolmannessa vuoroparissa, kun molempien joukkueiden lyöjäjokerit pistivät tuulemaan.

Pesäkarhujen kapteeni Susanna Puisto saatteli avausjuoksullaan Emilia Itävalon kotipesään, kun taas Janette Lepistö kotiutti Kaisaleena Rautakorven. Kotijoukkue onnistui Puiston innoittamana lyömään kaksi juoksua lisää, kun taas Virkiän oli tyydyttävä yhteen ja tauolle siirryttiin lukemissa 3-2.

Toinen jakso eteni yhtä nopeasti aurinkoisella Erku-Areenalla kuin ensimmäinenkin, tällä kertaa avausjuoksu tuli kuitenkin jo ensimmäisessä vuorossa. Pesäkarhujen kapteeni kotiutti nopeajalkaisen Tiia Peltosen, ja siirtyi näin vain yhden lyödyn juoksun päähän kuudensadan juoksun virstanpylväästä.

Pesäkarhujen koppareilta nähtiin illan aikana myös upeita suorituksia, kun ensin Henna Juka kiskaisi pallon takakentältä lukkari Minttu Vettenrannan räpylään, estäen Lapuaa siirtymästä 2-1 johtoon toisessa vuoroparissa. Myöhemmin Emilia Linna syöksyi kakkosjatkeella pallon eteen, katkaisten Kaisa Peräahon lyönnin lyhyeen ja pitäen Pesäkarhut mukana pelissä loppuun asti.

Neljännellä vuorolla Pesäkarhut olivat edelleen 1-2 häviöllä, kunnes Puisto iski uransa 600. juoksun naisten Superpesiksessä, kotiuttaen ottelun ratkaisulyönnillä Kaisa-Maija Rosvallin. Juhlajuoksu toi ottelun tasatilanteeseen 2-2 ja varmisti Pesäkarhuille 1-0 otteluvoiton.

- Pelattiin erittäin hyvää ulkopeliä tänään ja vastassa oli todella laadukas joukkue. Pystyttiin takatilannetta puolustamaan tänään hyvin, siihen pitää olla tyytyväinen. Erittäin tiukka ja tasainen matsi kääntyi tällä kertaa Porille, Lapuan pelinjohtaja Tomi Niskanen analysoi.

Pesäkarhujen pelinjohtaja Sami Österlund totesi, että kotijoukkue onnistui hyvin rakentamaan takatilannetta illan aikana, mutta Lapuan lukkari onnistui myös hyvin syöttöratkaisuissaan, eikä haastopaikkoja saatu paljoa.

Tyytyväinen pelinjohtaja oli siihen, että ottelusta saatiin kuitenkin se mitä tarvittiinkin. Joukkue onnistui rikkomaan Lapuan kärkeä hyvin ja pelinjohtaja kehui Linnan kakkosjatkeen katkaisua, joka esti pelin kääntymisen aivan toiseen suuntaan Lapuan hyväksi. Myös ottelun lopulta Pesäkarhuille ratkaissut juoksu oli niin itse lyöjäjokerille kuin pelinjohtajallekin ilon aihe.

- Puiston 600. lyötyä on hieno juttu, varsinkin kun lyöty juoksu oli niin sanottu ratkaisupinna. Puisto on sekä hieno ihminen että kapteeni, ja on taas kasvanut rutkasti tällä kaudella, eiköhän me huudeta hänelle hurraata tuolla kopilla, Österlund iloitsi.

Pesäkarhujen tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle


Pesäkarhut Pori - logo

Pesäkarhut - 2020 Naisten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2020

Ottelut kaudella 2020

Seuran tiedot - Seuran kotisivutJukalle ja Tuomiselle jatkosopimukset, Korkiamäki Pesäkarhujen paitaan

Jukalle ja Tuomiselle jatkosopimukset, Korkiamäki Pesäkarhujen paitaan

Pesäkarhut järjesti tiistaina 20. lokakuuta tiedotustilaisuuden, jossa julkaistiin kolme pelaajasopimusta kaudelle 2021. Sopimuksista kaksi olivat jatkosopimuksia ja yksi uusi pelaajasopimus.

Lue lisää
Puistolle lyöjäkuningattaruus, Pesäkarhuille pronssia

Puistolle lyöjäkuningattaruus, Pesäkarhuille pronssia

Pesäpalloliitto järjesti perinteisesti päätösristeilyn yhteydessä toteutetun kauden parhaiden palkitsemisen tänä vuonna koronatilanteen vuoksi pääosin etänä.

Lue lisää
Pesäkarhuihin nuoria vahvistuksia kaudelle 2021

Pesäkarhuihin nuoria vahvistuksia kaudelle 2021

Pesäkarhut julkaisi perjantaina 2.10. neljä uutta pelaajasopimusta, joita kaikkia yhdisti se, että kyseessä oli nuorempaa kaartia edustavat lupaukset.

Lue lisää
Jarkko Pokelasta Pesäkarhujen uusi pelinjohtaja

Jarkko Pokelasta Pesäkarhujen uusi pelinjohtaja

Pesäkarhut julkaisi naisten Superpesisjoukkueensa uuden pelinjohtajan keskiviikkona 23.9. järjestetyssä tiedotustilaisuudessa. Porilaisseuran edustusjoukkueen uudeksi pelinjohtajaksi valittiin Manse PP:n naisten Superpesisjoukkuetta vuosina 2016-2019 johtanut ja kaudella 2017 tamperelaiset mestaruuteen johdattanut Jarkko Pokela.

Lue lisää
Pesäkarhut juhli voittoa Virkiästä

Pesäkarhut juhli voittoa Virkiästä

Porissa polkaistiin tänään käyntiin Pesäkarhujen ja Lapuan Virkiän välinen pronssisarja, josta kotijoukke nappasi ensimmäisen kiinnityksen mitaliin. Vilpoisassa säässä pelattu sarjan avausottelu Erku-Areenalla päättyi tiukan taiston jälkeen lukemiin 1-0 ja porilaiset pääsivät tuulettamaan tärkeää voittoaan.

Lue lisää
Pesäkarhut raateli Manse PP:n

Pesäkarhut raateli Manse PP:n

Pesäkarhut ja Manse PP välieräsarja sai jatkoa, kun Pesäkarhut puristivat tamperelaisjoukkueesta voiton supervuoroon venyneessä ottelussa.

Lue lisää