Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Olisiko tänä vuonna Pelicansin vuoro

 
,

Olisiko tänä vuonna Pelicansin vuoro


Hyvää työtä Lahdessa tehnyt valmentaja Hannu Aravirta johdatti suojattinsa viime kaudella parhaaseen runkosarjasijoitukseensa kuuteen vuoteen. Runkosarjan otteluiden jälkeen kuudentena majaillut Pelicans ei kuitenkaan saanut haluamaansa kruunua kaudelle. Joukkueen kohtaloksi tuli pudotuspeleissä Jokerit. Neljännesfinaaleissa Jokerit voitti tasaisen otteluparin lopulta otteluvoitoin 4-2. Ottelusarjan kuudesta ottelusta kolme venähti jatkoajalle asti, joista Pelicans onnistui voittamaan vain yhden. Alkavalla kaudella lahtelaiset yrittävät taatusti selviytyä viime kautista pidemmälle, mutta entisestään tasoittuneessa SM-liigassa se ei ole helppoa.

Antti Niemi,Pelicans
Antti Niemi siirtyi kesällä Pelicansista Chicago Blackhawksiin. Kuva: Mikko Knuutila / UrheiluPori.com

Pelicansin suurin kysymysmerkki ennen kauden alkua on ehdottomasti joukkueen maalivahtipeli. Joukkueen selkeäksi ykkösmaalivahdiksi noussut Antti Niemi matkasi kesän aikana Pohjois-Amerikan kaukaloihin. Chicago Blackhawksin kanssa sopimuksen tehnyt Niemi jätti taakseen ison aukon, jota paikkaamaan hankittiin kaksikko Tommi Nikkilä-Niko Hovinen. 90-luvun puolenvälin jälkeen liigatunnelmaa haistelemaan päässyt Nikkilä pelasi ensimmäisen kunnon pääsarjatason oteelunsa kautena vuonna 2003. JYPin ja ja Tapparan riveissä Nikkilä on pelannut viisi kautta  SM-liigaa. Todelliseksi voittajamaalivahdiksi Nikkilästä ei ole vielä ollut, mutta pääsy Pasi Nurmisen valmennukseen saattaa nostaa Nikkilän osakkeita kauden aikana. Nikkilän apuriksi Jokereista siirtyi Niko Hovinen. Yli kaksimetrinen Hovinen on edustanut koko uransa Jokereita.

Lahtelaisten takalinjoilta kesän aikana muualle suuntasivat vain Ville Uusitalo ja Tuukka Mäkelä. Vähäisestä vaihtuvuudesta johtuen Pelicans hankki puolustukseensa ainoastaan Oulun Kärpistä Kari Haakanan. 34-vuotias Haakana siirtyy Pelicansiin vuoden mittaisella sopimuksella. Kokenut Haakana on pelannut SM-liigaa Lukon, Kiekko-Espoon, Jokereiden, Bluesin ja Kärppien riveissä. 14 NHL ottelua tililleen kerännyt Haakana on ehtinyt nähdä myös Saksan ja Ruotsin pääsarjat. Pelicansin avainpuolustajiin alkavalla kaudella kuuluvat edelleen Jan Latvala, Jani Forsström ja Samuli Suhonen. Lisäksi kokenut Erik Kakko jatkaa joukkueen riveissä. Terveenä pysyeessään Latvala rikkoo kauden aikana 800 ottelun rajapyykin.

Hannu Aravirta,Pelicans
Hannu Aravirta saa taatusti kaiken irti Pelicans-miehistöstään. Kuva: Kari Saha / UrheiluPori.com

Vikkelistä jaloista tunnettu Pelicans-hyökkäys menetti kesän aikana Matias Lopen, Robert Guilletin ja Evan Schwaben. Tilalle joukkue päätti hankkia lisää kokemusta. Joukkueen matkaan lähtivät Jari Kauppila ja Lasse Pirjetä. Lahden Reippaassa SM-liiga uransa aloittanut Kauppila on ehtinyt kiertää Suomen ja Ruotsin kaukaloissa useamman vuoden ajan. Suomalaisseuroista Kauppilan palveluksista on päässyt nauttimaan HPK, Jokerit, HIFK ja Turun Palloseura. Ruotsissa kaikkiaan kolmessa eri seurassa pelannut Kauppila edusti viimeiset kaksi kautta HV71:stä. Kauppilan tavoin Pirjetä on erittäin kokenut hyökkääjä, joka on myös nähnyt useampia liigapaikkakuntia. Pirjetän tililla on myös 146 NHL-ottelua. Jo kaudella 1991-92 Pohjois-Amerikan WHL-sarjassa vieraillut Pirjetä saapuu Pelicansiin Malmöstä. Viime kauden hyökkäysarsenaalista seurassa jatkavat Jesse Saarinen, Tuomas Santavuori, Marko Jantunen ja Toni Koivunen. Sen sijaan Pelicansin A-nuorissa erinomaiset tehot 18+30 iskenyt Teemu Rinkinen lainattiin kauden kynnyksellä Mestikseen yhdessä Janne Tavin ja Jesse Rohtlan kanssa.

Merkittävimmät siirrot:
Tulleet:
Tommi Nikkilä, Tappara
Kari Haakana, Kärpät
Jari Kauppila, HV71
Lasse Pirjetä, Malmö
Niko Hovinen, Jokerit

Lähteneet:
Robert Guillet
Matias Loppi, HIFK
Ville Uusitalo, Ässät
Tuukka Mäkelä, HPK
Tommi Satosaari, HC Briancon
Evan Schwabe, Aalborg
Jussi Saarinen
Antti Niemi, Chicago
Jesse Rohtla, LeKi
Janne Tavi, LeKi
Teemu Rinkinen, LeKi

UrheiluPori.com


Takaisin edelliselle sivulle




Niklas Rubin jatkaa Ässissä

Niklas Rubin jatkaa Ässissä

Ässät ja maalivahti Niklas Rubin ovat tehneet yksivuotisen jatkosopimuksen.

Lue lisää
Valmentaja Timo Turunen jatkaa Ässissä

Valmentaja Timo Turunen jatkaa Ässissä

Ässien organisaatioon vuonna 2021 liittynyt valmentaja Timo Turunen jatkaa seurassa toistaiseksi voimassa olevalla sopimuksella kaudesta 2024 – 2025 eteenpäin.

Lue lisää
Roope Talaja jatkaa Ässissä

Roope Talaja jatkaa Ässissä

Ässät on tehnyt kaksivuotisen jatkosopimuksen hyökkääjä Roope Talajan kanssa. Hyökkääjä on pelannut tällä kaudella ennen illan KooKoo-ottelua 16 ottelua tehoin 4+4 =8.

Lue lisää
Sakari Salminen palaa Ässiin

Sakari Salminen palaa Ässiin

Ässät on tehnyt kevääseen 2022 asti ulottuvan sopimuksen Sakari Salmisen kanssa. Ässien oma kasvatti pelasi seurassa viimeksi vuosina 2017 – 2019, jolloin 50 ottelussa syntyi tehopisteet 17+30 =47.

Lue lisää
Peter Tiivola jatkaa Ässissä

Peter Tiivola jatkaa Ässissä

Ässät on tehnyt yksivuotisen jatkosopimuksen Peter Tiivolan kanssa. Sopimus sisältää option ulkomaille siirtymisestä tämän kauden jälkeen.

Lue lisää
Hyökkääjä Ty Rattie siirtyy Porin Ässiin

Hyökkääjä Ty Rattie siirtyy Porin Ässiin

Ässät on tehnyt loppukauden mittaisen sopimuksen hyökkääjä Ty Rattien kanssa.

Lue lisää