Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Saimaan rannalla vietetään juhlavuotta

 
,

Saimaan rannalla vietetään juhlavuotta


Juhlakauttaan vietävässä SaiPassa satsattiin kesän aikana lisää euroja liigassa menestymiseen. Pudotuspelien ulkopuolelle jäänyt seura hakee parempaa menestystä toista kautta peräkkäin Ari-Pekka Selinin komennossa. Kahtena edellisenä keväänä SaiPa on ollut ensimmäinen joukkue pudotuspeliviivan alapuolella. Yltääkseen pudotuspeleihin pitää SaiPan pelata erinomaisesti heti kauden alusta alkaen ja samalla joukkueen pitää toivoa vähintään parin muun joukkueen konttaavaan pitkälle talveen. Lappeenrantalaiset tekivät siirtomarkkinoilla muutaman kovan luokan hankinnan, mutta niistä huolimatta joukkueen puolustus vaatisi lisää käsiä.

Iiro Tarkki,SaiPa
Iiro Tarkki aloittaa ensi kaudella SaiPan ykkösvahtina. Kuva: Mikko Knuutila / UrheiluPori.com

Maalivahtiosasto on ennalta katsoen vahvimmassa kunnossa. Tarkin veljeksistä nuorempi eli Iiro löi itsensä viime kaudella läpi SM-liigassa. Erinomaisella torjuntaprosentilla pelannut Rauman Lukon kasvatti jatkaa seuran ehdottomana ykkösvahtina. Tarkin taustalla vaanii Lappeenrannan omakasvatti Ville Hostikka. Nuorta maalivahtikaksikkoa eteenpäin piiskaa yksi Suomen kaikkien aikojen parhaista maalivahdeista Jarmo Myllys. SaiPan valmennuksessa ja useamman vuoden aikana vaikuttanut Myllyksellä on käsissään nyt kaksi todellista timanttia hiottavana.

SaiPan ehdottomasti heikoin osa-alue on puolustus. Edellisen kauden päätteeksi puolustuksesta poistui mm. Joonas Rönnberg. Puolustajia ei lappeenrantalaisseuran haaviin jäänyt. Joukkue onnistui hankkimaan ainoastaan Simo Pulkin KalPasta ja Antti Nyrhisen. Pääasiassa Mestistä pelannut Nyrhinen kiekkoili viime kaudella viisi ottelua HPK:n riveissä sekä kaksi peliä Itävallan liigassa. SaiPan puolustus on kaikin mittapuin varsin kokematon SM-liigassa. Joukkueen puolustajista kokenein SM-liigapelaaja on Pauli Levokari. Levokarilla on takanaan 308 peliä Suomen pääsarjassa. Toinen yli 100 SM-liigapelin pelaaja on Joni Tuominen. Levokari ja Tuominen olivat viime kaudella ainoat puolustajat, jotka saivat tililleen yli 10 tehopistettä.

Shayne Toporowski,Lukko
Shayne Toporowski on jo tottunut pelaamaan keltaisessa peliasussa. Kuva: Kari Saha / UrheiluPori.com

Siinä missä puolustukseen ei hankittu nimimiehiä, samaa ei voi sanoa hyökkäyksestä. SaiPa värväsi jo varsin aikaisessa vaiheessa Rauman Lukosta kanadalaishyökkääjä Shayne Toporowskin. Kaksivuotisella sopimuksella Lappeenrantaan siirtyvä 33-vuotias Toporowski on viettänyt Suomessa edelliset viisi kautta. SM-liigassa Toporowskin otteista ovat päässeet nauttimaan Lukon lisäksi Blues, Pelicans ja Ilves. Toinen SaiPan ulkomaalaisvahvistuksista on NHL:n ykköskierroksen varaus vuodelta 1995. Venäjän pääsarjasta siirtyvä Dmitri Nabokov on ehtinyt pelata neljä kautta NHL:ssä. Chicago Blackhawksia ja New York Islandersia edustanut Nabokov ei kuitenkaan onnistunut vakiinnuttamaan paikkaansa taalajäillä ailahtelevaisuutensa takia. Kaudesta 2000-01 asti Nabokov on viettänyt Venäjällä vaihtaen seuraa lähes vuosittain. Kolmas SaiPan nimekkäistä vahvistuksista on Jussi Tarvainen. KalPassa kiekko-oppinsa ammentanut Tarvainen on pelannut viimeksi SM-liigaa kaudella 2002-03. Tuon kauden jälkeen Tarvainen on esiintynyt pääasiassa Ruotsin Elitserienissä. SM-liigaa Tarvainen on pelannut kasvattajaseuransa KalPan ohella myös JYPissä ja Tapparassa. Viime kauden avainpelaajista Jarkko A. Immonen jatkaa SaiPan riveissä. Viime kaudella kaikkiaan 38 tehopistettä iskenyt Immonen oli joukkueensa paras pistemies.

Merkittävimmät siirrot:
Tulleet:
Dmitri Nabokov, Traktor Tsheljabinsk
Jarkko Pyymäki, Tappara
Tero Koskiranta, Blues
Jussi Tarvainen, EC Salzburg
Miikka Jouhkimainen, HIFK
Antti Nyrhinen, HC Innsbruck
Simo Pulkki, KalPa
Shayne Toporowski, Lukko

Lähteneet:
Dan Hacker, Ilves
Janne Kolehmainen, HPK
Mikko Hakkarainen, JYP
Jarno Lippojoki, JYP
Arturas Katulis
Joonas Rönnberg, Blues
Ville Snellman, MODO
Joni Lappalainen

UrheiluPori.com


Takaisin edelliselle sivulle




Niklas Rubin jatkaa Ässissä

Niklas Rubin jatkaa Ässissä

Ässät ja maalivahti Niklas Rubin ovat tehneet yksivuotisen jatkosopimuksen.

Lue lisää
Valmentaja Timo Turunen jatkaa Ässissä

Valmentaja Timo Turunen jatkaa Ässissä

Ässien organisaatioon vuonna 2021 liittynyt valmentaja Timo Turunen jatkaa seurassa toistaiseksi voimassa olevalla sopimuksella kaudesta 2024 – 2025 eteenpäin.

Lue lisää
Roope Talaja jatkaa Ässissä

Roope Talaja jatkaa Ässissä

Ässät on tehnyt kaksivuotisen jatkosopimuksen hyökkääjä Roope Talajan kanssa. Hyökkääjä on pelannut tällä kaudella ennen illan KooKoo-ottelua 16 ottelua tehoin 4+4 =8.

Lue lisää
Sakari Salminen palaa Ässiin

Sakari Salminen palaa Ässiin

Ässät on tehnyt kevääseen 2022 asti ulottuvan sopimuksen Sakari Salmisen kanssa. Ässien oma kasvatti pelasi seurassa viimeksi vuosina 2017 – 2019, jolloin 50 ottelussa syntyi tehopisteet 17+30 =47.

Lue lisää
Peter Tiivola jatkaa Ässissä

Peter Tiivola jatkaa Ässissä

Ässät on tehnyt yksivuotisen jatkosopimuksen Peter Tiivolan kanssa. Sopimus sisältää option ulkomaille siirtymisestä tämän kauden jälkeen.

Lue lisää
Hyökkääjä Ty Rattie siirtyy Porin Ässiin

Hyökkääjä Ty Rattie siirtyy Porin Ässiin

Ässät on tehnyt loppukauden mittaisen sopimuksen hyökkääjä Ty Rattien kanssa.

Lue lisää