Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Tapparassa ei tänä vuonna uusita Uraman ihmettä

 
,

Tapparassa ei tänä vuonna uusita Uraman ihmettä


Viime kauden päätteeksi vieraskaukalossa pronssia voittanut Tappara ei mitaliputkeaan pääse jatkamaan. Tapparan viime kautinen pronssimitali ei saa kuin ihmeen kaupalla jatkoa, sillä joukkue on uusiutunut sen verran, että palasten osuminen kohdalleen on onnen kauppaa. Tapparan peräsimessä kaksi edellistä kautta valmentanut Rauli Urama suuntasi takaisin Raumalle. Nyt Tapparaa käskyttää ensimmäistä liigakauttaan päävalmentajana aloitteleva Mikko Saarinen. 38-vuotiaan Saarisen sopimus kattaa myös kauden 2009-2010. Saarinen saa tehdä täyden päivätyön saavuttaakseen saman runkosarjasijoituksen, mitä aiempina kolme kautena on saavutettu. Tappara on päässyt hyvistä asemista - neljänneltä sijalta kolme kautta peräkkäin pudotuspeleihin.

Mika Lehto,Tappara
Mika Lehdon on helppo hymyillä, kun peliaikaa on taatusti luvassa. Kuva: Kari Saha / UrheiluPori.com

Tapparassa luotetaan edelleen Mika Lehtoon, kun kyseeseen tulee maalivahtien valinta otteluun. Ykkösvahdin asemasta 29-vuotias Lehto ei suuremmin joudu kamppailemaan sillä taustalla peliajasta kamppailee nuori vasta 18-vuotias Harri Säteri. Vammalassa syntynyt ja Porin Ässissä liigakasteensa saanut Lehto on pelannut Tapparassa kuusi edellistä kautta. Kakkosvahtina toimiva Säteri on ollut Tapparan mukana liigapeleissä jo kaudella 2006-07. Peliminuutteja ei kuitekaan ole vielä kertynyt, mutta alkavalla kaudella niitäkin on jo luvassa. Kesällä lupaava Säteri varattiin NHL:n neljännellä kierroksella San Jose Sharksin toimesta.

Tapparan puolustus eli kesän aikana muutaman pelaajan verran. Joukkueesta poistuivat Andre Benoit, Teemu Aalto ja Anssi Salmela. Kolmikon menetys on kova, sillä kyseiset pelaajat olivat joukkueensa kolme parasta pistemiestä puolustuksesta. Jokainen merkkautti yli 30 tehopistettä viime kaudella, Teemu Aallon saalistaessa peräti 40 pistettä. Puolustusta Tappara vahvisti Charlie Cookilla, Miska Kangasniemellä ja Lasse Korhosella. Tilalle hankittu kolmikko tuskin korvaa lähteneitä, mutta he tuovat kuitenkin Tapparaan hyvää perusosaamista. HIFK:ssa pelannut Cook onnistui viime kaudella saamaan aikaiseksi 15 tehopistettä ennen siirtoaan Sparta Prahaan. Kangasniemi on puolestaan tamperelaisille tuttu nimi jo entuudestaan. Kuusi kautta aikanaan Tapparassa pelannut Kangasniemi ehti olla seurasta pois neljä edellistä kautta. Lasse Korhonen puolestaan hakee lopullista läpimurtoaan. Viimeiset kaksi kautta HIFK:ta edustanut Korhonen on aiemmin piipahtanut myös Lukon riveissä. Tapparassa päästään kauden mittaan viettämään myös isompia rajapyykkien rikkoontumisia, sillä terveinä pysyessään Janne Grönvall rikkoo 700. ottelun rajan ja Miska Kangasniemelle tulee kasaan 600 liigaottelua.

Ville Nieminen,Tappara
Ville Niemisen virnistykseen saa moni liigapelaaja taas tottua. Kuva: Kari Saha / UrheiluPori.com

Puolustuksen ohella myös hyökkäys koki muutoksia. Joukuueesta poistuivat mm. Sami Venäläinen, Ossipekka Lehtonen, Juha Kiilholma ja Nichlas Hardt. Koko uransa ajan Tapparaa edustanut Venäläinen siirtyi kesällä Turun Palloseuraan. Uusia nimekkäitä hyökkääjiä Tappara hankki vain yhden, mutta sitäkin värikkäämmän sellaisen. Ville Niemisen paluun myötä SM-liiga saa jälleen yhden tähden lisää. NHL-kaukaloita niittänyt Nieminen on ehtinyt tuoda Stanley Cup -pokaalin näytille kotikyläänsä kertaalleen. Viime kaudella Nieminen pelasi Malmön riveissä Ruotsin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla. NHL:ssä seitsemää eri joukkuetta edustanut Nieminen vieraili Tapparassa edellisen kerran työsulkukaudella 2004-05. Tamperelaisjoukkueella ei ollut suurta tarvetta hankkia kovia vahvistuksia kesän aikana, kun joukkueen parhaat hyökkääjät jatkoivat seurassa. Viime kaudella sisäisen pistepörssin yhdellä pisteellä ennen Janne Ojasta voittanut Timo Koskela on alkavallakin kaudella yksi Tapparan avainpelaajista. Entistä isompaan rooliin noussee myös nuorikaksikko Jori Lehterä-Jonas Enlund. Kaksikymppiset veijarit iskivät viime kaudella molemmat yli 40 tehopistettä. Joukkueen ainoana ulkomaalaisvahvistuksena jatkaa piskuinen hyökkääjä Steve Saviano.

Merkittävimmät siirrot:
Tulleet:
David Schneider, Djurgården (alkukauden laina)
Kim Strömberg, Jokerit
Charlie Cook, Sparta Praha
Ville Nieminen, Malmö
Miska Kangasniemi, JYP
Matti Aho, TPS
Lasse Korhonen, HIFK

Lähteneet:
Andre Benoit, Södertälje
Sami Venäläinen, TPS
Ossipekka Lehtonen, Oskarshamn
Teemu Aalto, Linköping
Matti Koistinen, Hokki
Juha Kiilholma, Herning
Tommi Nikkilä, Pelicans
Anssi Salmela, New Jersey
Nichlas Hardt, Malmö
Jarkko Pyymäki, SaiPa
Iivo Hokkanen, Jukurit
Joonas Koskinen, Hokki

UrheiluPori.com


Takaisin edelliselle sivulle




Niklas Rubin jatkaa Ässissä

Niklas Rubin jatkaa Ässissä

Ässät ja maalivahti Niklas Rubin ovat tehneet yksivuotisen jatkosopimuksen.

Lue lisää
Valmentaja Timo Turunen jatkaa Ässissä

Valmentaja Timo Turunen jatkaa Ässissä

Ässien organisaatioon vuonna 2021 liittynyt valmentaja Timo Turunen jatkaa seurassa toistaiseksi voimassa olevalla sopimuksella kaudesta 2024 – 2025 eteenpäin.

Lue lisää
Roope Talaja jatkaa Ässissä

Roope Talaja jatkaa Ässissä

Ässät on tehnyt kaksivuotisen jatkosopimuksen hyökkääjä Roope Talajan kanssa. Hyökkääjä on pelannut tällä kaudella ennen illan KooKoo-ottelua 16 ottelua tehoin 4+4 =8.

Lue lisää
Sakari Salminen palaa Ässiin

Sakari Salminen palaa Ässiin

Ässät on tehnyt kevääseen 2022 asti ulottuvan sopimuksen Sakari Salmisen kanssa. Ässien oma kasvatti pelasi seurassa viimeksi vuosina 2017 – 2019, jolloin 50 ottelussa syntyi tehopisteet 17+30 =47.

Lue lisää
Peter Tiivola jatkaa Ässissä

Peter Tiivola jatkaa Ässissä

Ässät on tehnyt yksivuotisen jatkosopimuksen Peter Tiivolan kanssa. Sopimus sisältää option ulkomaille siirtymisestä tämän kauden jälkeen.

Lue lisää
Hyökkääjä Ty Rattie siirtyy Porin Ässiin

Hyökkääjä Ty Rattie siirtyy Porin Ässiin

Ässät on tehnyt loppukauden mittaisen sopimuksen hyökkääjä Ty Rattien kanssa.

Lue lisää