Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Porissa olisi aika pestä kasvot

 
,

Porissa olisi aika pestä kasvot


Ässät lienee tehnyt omanlaisen ennätyksen, miten nopeasti menestys muutetaan täysin päinvastaiseen muotoon. Kaksi edellistä kautta kontannut Ässät lähtee ainoastaan parantamaan viime kauden sijoitustaan. Käytännössä ei seura voi enää pelata huonommin, sillä porilaisjoukkue vajosi viime kauden päätteeksi sarjataulukon pohjalle. Perinteikkäässä seurassa on muutettu monia asioita aina harjoittelusta alkaen. Alpo Suhosen komennossa seilaava Pataryhmä omaa mahdollisuuden yllättää ison joukon kiekkoihmisiä. Tosin yleinen veikkaus kuitenkin vie Ässiä edelleen sarjan tyvipäähän. Porilaisjoukkue menetti kesän aikana muutamia nuoria avainpelaajiaan toisille seuroille. Tällä hetkellä heikkoa vetovoimaa yllään pitävä Ässät ei täysin onnistunut paikkaamaan menetyksiä, mutta tilanne ei kuitenkaan ole huono.

Jesse Jyrkkiö,Ässät
Jesse Jyrkkiön otteita kannattaa alkavalla kaudella seurata. Kuva: Kari Saha / UrheiluPori.com

Ennakkoon katsoen joukkueen maalivahtiosasto näyttää arveluttavalta. Selkeää ykkösvahtia ei kokoonpanossa ole, joten jokainen kolmikosta Tuomo Karjalainen-Eero Kilpeläinen-Jussi Rynnäs voi nousta pelejä pelaavaksi maalivahdiksi. Ykkösviittaa kuitenkin sovitettaneen Tuomo Karjalaiselle, joka siirtyi Ässiin Ruotsin divarista. Viime kaudella Växjön kakkosvahdiksi vajonnut Karjalainen on edustanut aiemmin SM-liigassa Turun Palloseuraa. Todellista läpimurtokautta Karjalainen ei ole vielä onnistunut pelaamaan. Eero Kilpeläinen puolestaan jatkaa porilaisjoukkueessa jo kolmatta kauttaan. Kahden edellisen kauden aikana Kilpeläinen on esiintynyt yli 60:ssä ottelussa.

Porilaisjoukkueen takalinjoilta kauden päätteeksi lähtivät Marko Toivonen, Henrik Petre ja Eetu Heikkinen. Tulopuolella on puolestaan sellaisia nimiä kuin Ville Uusitalo, Tero Määttä ja Mikko Mäenpää. Pelicansista siirtyvä Uusitalo lienee ensi kaudella Ässien johtava puolustaja. Hyvin harjoitusotteluissa esiintynyt Uusitalo iski viime kaudella puolustajalle kiitettävät 15 tehopistettä. Uusitalon pakkiparina aloittanee Tero Määttä. Ässien A-nuoria yhdessä pelissä edustanut Määttä saapuu Poriin Ruotsista. Kaksi edellistä kautta Ruotsin Elitserieniä pelannut Määttä on Uusitalon tavoin onnistunut hyvin harjoituspeleissä. Kaksikko on muodostanut hyvän pakkiparin. Määtällä on SM-liigakokemusta Espoon Bluesin riveistä. Mielenkiintoinen ja erittäin seurattava nimi ensi kaudella on nuori Jesse Jyrkkiö. Viime kaudella kaikkiaan 16 peliä SM-liigassa pelannut Jyrkkiö on iskenyt A-nuorissa hyvät tehot kahdella edellisellä kaudella. Vasta 19-vuotias Jyrkkiö on Ässien ainoa oikealta ampuva puolustaja, joka ansiosta hänelle tullee kaudella myös ylivoimaminuutteja. Veteraani Pasi Peltonen puolestaan jatkaa edelleen Ässien puolustuksessa. SM-liigassa 717 peliä pelannut Peltonen pelaa viimeistä sopimuskauttaan.

Derek Damon,Ässät
Derek Damonille pedataan ykkösvitjan sentterin roolia. Kuva: Kari Saha / UrheiluPori.com

Ässien hyökkäyksestä alkavalla kaudella puuttuvat Joonas Kemppainen, Jesse Joensuu, Masi Marjamäki, Tuomas Takala ja Petteri Tasku. Ässissä kaksi SM-liiga kautta pelannut Kemppainen matkasi kesän aikana Hämeenlinnaan Jukka Rautakorven oppiin. Jesse Joensuu puolestaan lähtee hakemaan pelipaikkaa NHL-seura New York Islandersista. Viime kausi oli Joensuun paras joukkueessa. Tehopisteitä porilaispelaaja sai kasaan kaikkiaan 35. Uusina niminä joukueeseen liittyivät Marko Luomala, Ossi Pellinen, Aki Keinänen ja Derek Damon. Lisäksi Ässillä on try-outilla kaksi ulkomaalaispelaajaa: Preston Callander ja Aleksander Pljushtshev. Kaudella 1999-00 Ässissä vieraillut Luomala siirtyy porilaisseuraan naapuri Lukosta. Kaksi edellistä kautta Luomala vietti Toivolan Mikan kalustossa. Ensimmäinen kausi Lukossa toi Vaasassa syntyneelle Luomalalla uran parhaat pisteet 9+13. Viime kausi ei puolestaan onnistunut niin hyvin ja pistesaldo puolittui 11 tehopisteeseen. Ilvestä ja Hämeenlinnan Pallokerhoa edustanut Ossi Pellinen ei ole toistaiseksi onnistunut lyömään itseään läpi SM-liigassa. Mestiksessä erinomaisesti kiekkoillut Pellinen on yksi Ässien mustista hevosista. Onnistuessaan Pellisellä on mahdollisuus pelata uransa paras kausi. Harjoitusotteluissa väläytellyt ja hyvin Marko Kivenmäen kanssa yhteen pelannut Derek Damon saapuu Poriin Floridan lämmöstä. Damon edusti viime kaudella ECHL-seura Florida Everbladesiä 51 ottelussa. Tehopisteitä jenkkihyökkääjä sai kasattua kaikkiaan 75 kappaletta. Vanhoina tuttuina niminä jatkavat mm. Marko Kivenmäki ja Sakari Salminen. Kivenmäen viime kausi meni pilalle loukkaantumisen takia, mutta nyt mies on taas pelikuntoinen. 33-vuotiaalla Kivenmäellä on sopimusta jäljellä kaksi kautta. Nuori Sakari Salminen puolestaan pelasi itsensä viime kaudella Patafanien sydämiin. Nyt toista liigakauttaan aloitteleva Salminen onkin yksi Ässien mielenkiintoisimmista nimistä. Ässien epäonneksi Salmisen sopimus päättyy kuluvaan kauteen ja miehen onnistuessa ottajia pelaajalle riittänee runsaasti.

Merkittävimmät siirrot:
Tulleet:
Preston Callander, Florida Everblades
Mikko Palomäki, HPK
Aleksander Pljushtshev, Salavat Julajev
Vladimir Ryzhkov, Salavat Julajev
Derek Damon, Florida Everblades
Tero Määttä, Mora
Tuomo Karjalainen, Växjö
Aki Keinänen, TuTo
Ville Uusitalo, Pelicans
Ossi Pellinen, HPK
Marko Luomala, Lukko

Lähteneet:
Joonas Kemppainen, HPK
Jesse Joensuu, New York Islanders
Toni Häppölä, KalPa
Masi Marjamäki, Ilves
Marko Toivonen, KLH Chomutov
Tuomas Takala, Sport
Kimmo Kapanen, lopettaa
Henrik Petre, Slovan Bratislava
Mika Halava
Petteri Tasku, TuTo
Eetu Heikkinen, Sport

UrheiluPori.com


Takaisin edelliselle sivulle




Niklas Rubin jatkaa Ässissä

Niklas Rubin jatkaa Ässissä

Ässät ja maalivahti Niklas Rubin ovat tehneet yksivuotisen jatkosopimuksen.

Lue lisää
Valmentaja Timo Turunen jatkaa Ässissä

Valmentaja Timo Turunen jatkaa Ässissä

Ässien organisaatioon vuonna 2021 liittynyt valmentaja Timo Turunen jatkaa seurassa toistaiseksi voimassa olevalla sopimuksella kaudesta 2024 – 2025 eteenpäin.

Lue lisää
Roope Talaja jatkaa Ässissä

Roope Talaja jatkaa Ässissä

Ässät on tehnyt kaksivuotisen jatkosopimuksen hyökkääjä Roope Talajan kanssa. Hyökkääjä on pelannut tällä kaudella ennen illan KooKoo-ottelua 16 ottelua tehoin 4+4 =8.

Lue lisää
Sakari Salminen palaa Ässiin

Sakari Salminen palaa Ässiin

Ässät on tehnyt kevääseen 2022 asti ulottuvan sopimuksen Sakari Salmisen kanssa. Ässien oma kasvatti pelasi seurassa viimeksi vuosina 2017 – 2019, jolloin 50 ottelussa syntyi tehopisteet 17+30 =47.

Lue lisää
Peter Tiivola jatkaa Ässissä

Peter Tiivola jatkaa Ässissä

Ässät on tehnyt yksivuotisen jatkosopimuksen Peter Tiivolan kanssa. Sopimus sisältää option ulkomaille siirtymisestä tämän kauden jälkeen.

Lue lisää
Hyökkääjä Ty Rattie siirtyy Porin Ässiin

Hyökkääjä Ty Rattie siirtyy Porin Ässiin

Ässät on tehnyt loppukauden mittaisen sopimuksen hyökkääjä Ty Rattien kanssa.

Lue lisää