Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Voitto tai kuolema, osa II

 
Voitto tai kuolema, osa II

Ässien taistelu paikasta SM-liigassa jatkuu huomenna Vaasassa. Lauantaina Sport yllätti hengettömän kotijoukkueen lähes tulkoon housut kintuissa. Synkkä toinen erä ja kaksi ylivoimamaalia riittivät takaamaan vaasalaisille äärimmäisen tärkeän avausvoiton maalein 2-3. Ässät pystyi luomaan enemmän maalintekotilanteita, mutta lopullinen tappamisen meininki puuttui ja tuskainen Ässät sai tehtyä avausmaalinsa liian myöhään. Tuska maalinteossa ja onnistumisten puute näkyi, mutta toivottavasti ottelun kolmenen erän kaksi tehtyä maalia auttoivat avaamaan henkistä lukkoa.

Joukkue ja kotiyleisö ovat täydessä hurmoksessa Vaasassa. Sport on hävinnyt pudotuspeleissä yhden ottelun kotonaan (Hokki 0-1) ja sitä ennen viimeinen kotitappio varsinaisella peliajalla on kärsitty 17.1. Jukureille. Täysi halli antaa täyden tukensa Sportille ja pelaajien itseluottamus on lauantaisen voiton jälkeen lähes rajaton.

Ässät ei pystynyt lähellekään parhaimpaansa lauantaina. Latautuminen saattoi mennä jopa yli. Siitä kertoo tyhmät hyökkäyspään jäähyt. Tosin tuomarilinjakaan ei lauantaina tuntunut suosivan kovaa taklauspeliä. Vaasassa Ässäpelaajien täytyy pitää pää kylmänä ja paketti tiiviinä.

Avausmaalin merkitys näissä karkeloissa on erittäin suuri. Ässät on voittanut tällä kaudella vastustajan tehdessä avausmaalin ainoastaan seitsemän kertaa (kotona 3 ja vieraissa 4). Lisäksi Ässät ei ole kertaakaan tällä kaudella noussut 0-2 tai 2-0 tappioasemasta voittoon. 

Sport ratkaisi ottelun ylivoimalla. Pienten marginaalien peleissä erikoistilanteiden hyödyntäminen yleensä ratkaisee maalivahtipelin ohella. Ässien ylivoimapelin juoni on ollut jo pitkään kateissa. Ottelun lopussa nähtiinkin ylivoimalla erikoiskentällisiä ja jääkin nähtäväksi, saadaanko sitä kautta uusia ratkaisuja ylivoimapelaamiseen. Maalilla huomennakin jatkava Eero Kilpeläinen ei mahtanut kummallekaan Sportin ylivoimamaalille mitään. Molemmissa tilanteissa Sportin hyökkääjä pääsi nousemaan aivan liian vapaasti maalin edustalle. Toisessa päässä Sportin Jaakko Suomalaisen rauhallinen ja peittävä tyyli toimi hyvin maalinteko-ongelmien kanssa painivaa Ässänippua vastaan.

Sport pelasi lauantaina hyvin odotetulla tavalla. Kova karvaus kahdella pelaajalla toimi hyvin ja Ässien pelin avaaminen oli usein erittäin hankalaa. Ässien pitää saada huomenna kiekkoa nopeammin omista eteenpäin. Sport tulee varmasti jopa kovempaa päälle kuin lauantaina. Myös ottelun avausmaalin merkitys on huomennakin erittäin suuri.

Ässien tiedotteesta / UrheiluPori.com


Takaisin edelliselle sivulle


HC Ässät Pori Oy - logo

Ässät - 2008-2009 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2008-2009

Ottelut kaudella 2008-2009

Seuran tiedot - Seuran kotisivutValtteri Pihlajamäki jatkaa Ässissä

Valtteri Pihlajamäki jatkaa Ässissä

Ässät ja Valtteri Pihlajamäki ovat tehneet kevääseen 2022 saakka ulottuvan sopimuksen. Hyökkääjä teki Ässien kanssa keväällä yksivuotisen sopimuksen, joka sisälsi syyskuun loppuun saakka kestävän tryoutin.

Lue lisää
Ässille uusi vahvistus hyökkäykseen

Ässille uusi vahvistus hyökkäykseen

Ässät on tehnyt yksivuotisen sopimuksen Edwin Hedbergin kanssa. 25-vuotias hyökkääjä siirtyy Poriin Ruotsin pääsarjasta Skellefteån joukkueesta.

Lue lisää
Suomen jääkiekkomaajoukkueen nuoret lupaukset

Suomen jääkiekkomaajoukkueen nuoret lupaukset

Suomen jääkiekkomaajoukkue on ollut aina tunnettu joukkuepelaamisestaan. Vuoden 2019 maailmanmestaruusjoukkueella, jossa ei ollut nimekkäitä tähtiä oikeastaan ollenkaan, onkin erinomainen osoitus suomalaisesta joukkuepelaamisen taidosta.

Lue lisää
Jyri Marttinen jatkaa Ässissä

Jyri Marttinen jatkaa Ässissä

Jyri Marttinen pelaa Ässissä kaudella 2019 – 2020. Puolustaja ei käyttänyt sopimukseensa kuulunutta ulkomaanoptiota, joka umpeutui heinäkuun 1. päivänä.

Lue lisää
Venäjän nuorten maajoukkuemaalivahti Daniil Tarasov Ässiin

Venäjän nuorten maajoukkuemaalivahti Daniil Tarasov Ässiin

NHL-seura Columbus Blue Jacketsin sopimuspelaaja Daniil Tarasov siirtyy Ässiin yksivuotisella sopimuksella. Isokokoinen (196 cm / 84 kg) maalivahti siirtyy Poriin KHL-seura Salavat Yulaev Ufa:n organisaatiosta.

Lue lisää
Tyson ja Tylor Spink siirtyvät Ässiin

Tyson ja Tylor Spink siirtyvät Ässiin

Ässät on tehnyt yksivuotiset sopimukset Tyson ja Tylor Spinkin kanssa. Kaksoset siirtyvät Poriin Ruotsin pääsarjajoukkue Örebron riveistä.

Lue lisää