Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Ässät heräsi liian myöhään

 
Ässät heräsi liian myöhään

Sportin murskaava alku oli tänään Ässille liikaa ja ottelupallo SM-liigaan on nyt vaasalaisilla. Ässät heräsi peliin vasta kolmannessä erässä, mutta lopulta karmeat henkilökohtaiset virheet ratkaisivat ottelun Sportin voittoon 3-4.

- Tammisen 60-minuutin paine tappoi Ässät toistamiseen. Olen nähnyt molempien joukkueiden pelinopeudet ja jalkanopeudet. Me olemme aktiivisempi joukkue tässä sarjassa ja siksi voitamme, Sportin päävalmentaja Juhani Tamminen hehkutti.
 
1. erä: Sport jyrää ja Ässät jännittää

 Ässien lähtö otteluun epäonnistui karmealla tavalla. Helpotkin syötöt epäonnistuivat etenkin omassa päässä ja kiekko pomppi lavassa. Hermoistuneisuus näkyi katsomoon asti ja otteista puuttui totaalisesti rentous. Sport taasen pelasi vapautuneesti ja erittäin hyvällä asenteella. Ässät ei siis ollut ottelun alussa ollenkaan valmis pelaamaan ja se kostautuikin heti. Ässien pakkipari Matti Kuusisto - Pasi Peltonen seurasi vierestä, kun Sportin konkarihyökkääjä Toni Sihvonen suorastaan survoi irtokiekon maaliin. Vain pari minuuttia myöhemmin Sport rankaisi uudelleen - ja toistamiseen maalinedustalta; Sportin Juha Koivisto toimitti löysän kudin kohti maalia, joka pomppi Ässäpuolustajan kautta Josh Pruddenille, joka sen enempää kyselemättä ampui kiekon ohi Kilpeläisen. Näin pelikello näytti aikaa 2.19 ja lukemat olivat jo 0-2.

- Useat poissaolot vaikeuttivat meidän lähtöämme tähän peliin, Ässien valmentaja Alpo Suhonen kommentoi.

Tämän jälkeen alkoi jäähysuma, jonka aikana myös Ässille tarjottiin mahdollisuutta nousta peliin mukaan. Mailaa kuitenkin puristettiin ratkaisunhetkillä liikaa ja hyvistäkin paikoista ammuttiin joko räikeästi ohi maalin tai suoraan Sport-maalivahti Jaakko Suomalaisen syliin. Parhaat paikat kenties hieman paremmin pyörineen ylivoimapelin aikana tarjoutuivat Aki Keinäselle sekä Markku Tähtiselle. Sportkin pääsi vielä erän lopulla kolistelemaan maalirautoja, mutta lopulta tauolle lähdettiin 0-2 lukemissa.

2. erä: Ässien tuska jatkuu

Toisessa erässä Sportin hyvä vire jatkui ja aktiivisempana se edelleen hallitsi pelitapahtumia. Runsaat jäähyt sotkivat toisen erän alkua, mutta molempien ylivoimapeli oli tehotonta. Sport pääsi kuitenkin iskemään alivoimalla, kun jälleen kerran sen kova karvauspelaaminen tuotti tulosta. Timo Pahkala karvasi kiekon Matti Kuusistolta Ässien puolustusalueella ja pelasi kiekon keskustaan Tuomas Takalalle. Ex-Ässä sai purjehtia täysin vapaasti hyvään laukaisupaikkaan ja ampui tarkasti kiekon maalin kattoon. Pientä toivonkipinää Ässäleiriin toi erän lopulla Tommi Huhtala. Marko Kivenmäki löysi Ässien pelatessa ylivoimalla loistavalla syötöllä takatolpalla vapaana kytänneen Huhtalan, joka onnistui laittamaan kiekon pienestäkin kulmasta ohi Suomalaisen.

3. erä: Ässien kiri katkeaa katkeraan loppuun

Kolmanteen erään luisteli sisuuntunut Ässänippu. Kiekko alkoi liikkua ja kadoksissa ollut pelihuumori löytyi. Ässät pystyi luomaan tekopaikkoja ja pelaamaan entistä suoraviivaisemmin. Myös Sportin puolustajilla alkoi maila täristä ja Ässät pääsikin onnekkaasti kaventamaan, kun Sport-puolustajan maalin takaa lähettämä purkukiekko osui ensin maalin takana seisoskelleen toisen Sport-puolustajan luistimeen ja siitä maalikehikon kautta Huhtalalle maalin kulmalle. Huhtala nousi maalin eteen ja ampui rystyllä illan toisen maalinsa.

Ässien kavennusmaalin jälkeen paine pysyi Sportin alueella ja tasoitus suorastaan roikkui ilmassa. Ässät teki kuitenkin kesken hyvän jaksonsa pahan virheen, jonka Sport pystyi hyödyntämään; Pasi Peltonen ei pelannut riittävän nöyrästi tilanteessa, jossa olisi pitänyt ainoastaan pelata kiekkoa syvälle Sportin alueelle. Tuloksena oli kiekonmenetys ja Sport pääsi 2-1 ylivoimahyökkäykseen. Ainoaksi puolustajaksi jäänyt Matti Kuusisto lähti yltiöpäisesti taklaamaan Antti Jaatista, joka pelasi kiekon hyökkäyksessä mukana olleelle Paul Cabanalle. Cabana pääsi nokikkain Kilpeläisen kanssa ja ampui kiekon tarkasti Kilpeläisen längistä sisään. Ässät pääsi kuitenkin vielä peliin mukaan, kun Jaakko Suomalainen kaatui maalin kulmalla ja Matti Kupariselle pelattiin vapaa vetopaikka tyhjään maalin.

Ässien loppukiri olikin hurja, mutta useista ylivoimista huolimatta tasoitusmaalia ei saatu aikaan. Aivan ottelun lopussa Ässien pelatessa kuudella kolmea vastaan Sport-maalin edustalle rakentui ruuhkatilanne. Kiekko ajautui lopulta Markku Tähtiselle, jolla oli aikaa katsoa ja asetella kiekkoa, kunnes hän nosti kiekon maaliin. Ässien riemu loppui kuitenkin lyhyeen. Kiekko oli tuomion perusteella ajautunut Tähtiselle käsisyötön ansiosta ja aloitus siirrettiin keskialueelle. Ässät ei ehtinyt enää rakentaa minkäänlaista pakkopeliä ja Sport vei ottelun niukasti nimiinsä. Lopun tilannetta voisi varmaankin kelailla nauhoilta loputtomiin, mutta nyt se on täysin turhaa. Sport johtaa ottelusarjaa ja jatkossa Ässien pitää voittaa pelejä.

- Erikoista, että Tähtinen ehti tilanteessa leipoa kiekkoa aika pitkään ja sitten vasta levitellään käsiä, kun kiekko on maalissa, Alpo Suhonen kommentoi.

- Vihellys oli oikea, vaikka tulikin turhan myöhään, otteluvalvoja Karl-Gustaf Kaisla kertoi ottelun loppuratkaisusta.

- Ottelu meni tiukaksi meidän rutiininpuutteen vuoksi sekä sen toisen asian vuoksi, johon en ota kantaa. Meillä on nyt mahdollisuus tehdä kiekkohistorian suurin sensaatio sitten vuoden 1995, Juhani Tamminen kertoi.

Ässien tilanne on nyt erittäin vaikea, mutta ei mahdoton. Jokainen jätkä joukkueessa ja katsomossa näki, mitä tapahtui, kun asenne ja tahto saatiin mukaan peliin ottelun kolmannessa erässä. Sportkin joutuu nyt uuden tilanteen eteen. Kaikki Vaasassa odottavat suuria juhlia torstaille. Ässillä on kuitenkin täysi mahdollisuus vielä kääntää oman tekemisensä kautta tämä sarja. Fakta on kuitenkin se, että enää ei auta ihmetellä. Nyt on laitettava kaikki peliin - viimeiseen rippeeseen asti.

Ässien tiedotteesta / UrheiluPori.com


Takaisin edelliselle sivulle


HC Ässät Pori Oy - logo

Ässät - 2008-2009 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2008-2009

Ottelut kaudella 2008-2009

Seuran tiedot - Seuran kotisivutSakari Salminen palaa Ässiin

Sakari Salminen palaa Ässiin

Ässät on tehnyt kevääseen 2022 asti ulottuvan sopimuksen Sakari Salmisen kanssa. Ässien oma kasvatti pelasi seurassa viimeksi vuosina 2017 – 2019, jolloin 50 ottelussa syntyi tehopisteet 17+30 =47.

Lue lisää
Peter Tiivola jatkaa Ässissä

Peter Tiivola jatkaa Ässissä

Ässät on tehnyt yksivuotisen jatkosopimuksen Peter Tiivolan kanssa. Sopimus sisältää option ulkomaille siirtymisestä tämän kauden jälkeen.

Lue lisää
Hyökkääjä Ty Rattie siirtyy Porin Ässiin

Hyökkääjä Ty Rattie siirtyy Porin Ässiin

Ässät on tehnyt loppukauden mittaisen sopimuksen hyökkääjä Ty Rattien kanssa.

Lue lisää
Joe Morrow siirtyy Ässiin

Joe Morrow siirtyy Ässiin

Ässät on tehnyt loppukauden mittaisen sopimuksen puolustaja Joe Morrow’n kanssa. 28-vuotias kanadalaispuolustaja on pelannut urallaan 162 NHL-ottelua, 174 AHL-ottelua ja 22 KHL-ottelua.

Lue lisää
Jesperi Kotkaniemen pelit Ässissä päättyvät

Jesperi Kotkaniemen pelit Ässissä päättyvät

NHL-seura Montreal Canadiens on kutsunut lainasopimuksella Ässissä pelanneen Jesperi Kotkaniemen valmistautumaan tulevaan NHL-kauteen. Kotkaniemen viimeiseksi otteluksi Ässissä jäi lauantaina pelattu Kärpät-Ässät.

Lue lisää
Jasse Ikonen siirtyy Ässiin

Jasse Ikonen siirtyy Ässiin

Ässät on tehnyt loppukauden mittaisen sopimuksen hyökkääjä Jasse Ikosen kanssa. Alkukauden pelaamatta ollut hyökkääjä on edustanut urallaan mm. HIFK:ta, Kärppiä ja Ilvestä.

Lue lisää