Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Joko olisi vihdoinkin HIFK:n vuoro onnistua

 
Joko olisi vihdoinkin HIFK:n vuoro onnistua


Kari Jalosen HIFK hyytyi viime vuonna säälipleijareihin. Tuolloin TPS jätti helsinkiläiset nuolemaan näppejään kahdeksan parhaan joukkueen ulkopuolelle. Runkosarjassa Jalosen ryhmä ylsi tasaisessa sarjassa seitsemännelle sijalle. Eroa kuudenteen sijaan kertyi lopulta seitsemän pistettä. Viimeisenä säälipleijareihin noussut TPS pääsi yllättämään HIFK:n hyvällä taistelullaan selvin 3-1 ja 4-1 ottelutuloksin. Runkosarjassa HIFK:lle valoa toi pistepörssin voittanut ja Jokereista petopaitaan palannut Kim Hirschovits ja puolustajien pörssissä kolmanneksi yltänyt Ilkka Heikkinen. Muuten HIFK:n kausi oli jälleen pettymys.

Alkavalla kaudella joukkue tulee taistelemaan taas täysillä pääsystä kuuden parhaan joukkoon. Nuorella maalivahtikaksikolla varustettu joukkue tuleekin yllättämään monet seurat otteillaan. Varsinaisiin pudotuspeleihin petolauma tulee tällä kaudella pääsemään, mutta rahkeet eivät kuitenkaan tule riittämään suureen yllätykseen.

Jani Nieminen,HIFK
HIFK:n ykkösveskarina pelannee ensi kaudella Jani Nieminen. Arkistokuva: UrheiluPori.com

HIFK:n maalivahtiosasto näyttää ennakkoon todella mielenkiintoiselta. Joukkueella on kaksi nuorta ja lupaavaa maalivahtia sekä yksi uusvanha konkari. Viime kaudella petolauman ykköstorjujaksi noussut Jani Nieminen saanee torjuntavastuun pääsääntöisesti myös tällä kaudella. Kakkosen paikasta taistelevat Aleksis Ahlqvist ja seuraan Tsekeistä palannut Jan Lundell. IFK:ssa on viime aikoina osittain epäonnistuttu maalivahdin hankinnoissa, mutta tällä kaudella sitä ongelmaa tuskin on. Joukkueen molemmat nuoret maalivahdit ovat osoittaneet, että pystyvät torjumaan kiekkoja ja ennen kaikkea myös henkinen kantti kestää petopaita päällä torjumisen. Monet vanhemmatkin maalivahdit ovat juuri IFK:n peliasu päällään pettäneet. Viimeisimpänä viime kaudeksi hankittu Juha Pitkämäki. Jan Lundellin hankkiminen takaisin on mielenkiintoinen veto joukkueelta. 35-vuotias konkari tulee taatusti auttamaan joukkueen nuorempia veskareita selviytymisessä läpi kauden. Hyviä tilastoja läpi uransa pelannut Lundell ei kuitenkaan koskaan noussut sellaiseen asemaan IFK:ssa, että olisi pystynyt torjumaan joukkueensa suuriin voittoihin.

Petopaitojen puolustus muuttui siirtomarkkinoilla parin pelaajan verran. Joukkueen takalinjoilta pois lähtivät kaksi tehokkainta pakkia. Ilkka Heikkinen (34 tehopistettä) suuntasi isoon omenaan hakemaan pelipaikkaa Rangersin riveistä. Hannu Pikkarainen (23 pistettä) puolestaan jatkaa uraansa Ruotsin Elitserienissä. Tilalle joukkue sai hankittua Bluesissa hyvää jälkeä tehneen Dale Clarken ja Oulun Kärpissä hopeaa voittaneen Martti Järventien. Tamperelaislähtöinen Järventie on pelannut pitkän uran SM-liigassa. Aiemmin Järventie on ehtinyt edustaa myös Jokereita viiden kauden ajan. HIFK:n puolustuksessa jatkavat myös Toni Söderholm, Ilari Melart ja Markus Kankaanperä.

Juha-Pekka Haataja,HIFK
Juha-Pekka Haataja oli yksi HIFK:n parhaista hankinnoista. Arkistokuva: UrheiluPori.com

HIFK:n hyökkäys on puolestaan kokenut suurimmat muutokset. Poislähtijöinä on sellaisia nimiä kuin Ilkka Pikarainen, Janne Keränen, Dan Hacker, Shawn Bates, Jussi Pesonen ja Matias Loppi. Lisäksi HIFK-ikoni Kimmo Kuhta on edelleen ilman sopimusta. Joukkue puolestaan kiinnitti hyökkäykseen Juha-Pekka Haatajan, Joni Töykkälän ja Petteri Wirtasen. Oulusta kiekko-oppinsa ja Raumalla itsensä läpilyönyt Haataja on yksi kesän kovimmista hankinnoista. Kolmen edellisen kauden aikana oululaislähtöinen Haataja on ollut SM-liigan pistepörssin kärkinimiä - terveenä olleessaan. Petteri Wirtanen tekee puolestaan paluun Suomen kaukaloihin kolmen Pohjois-Amerikassa vietetyn vuoden jälkeen. Tuona aikana Wirtasen tilille kertyi kolme ottelua NHL-liigassa tehoin 1+0. Pääsääntöisesti Wirtanen edusti AHL:ssä Portland Piratesia ja Iowa Chopsia. AHL-otteluita Wirtaselle kertyi kaikkiaan 223 kappaletta (96 tehopistettä). Muita mielenkiintoisia ja takuuvarmoja suorittajia HIFK:n hyökkäyksessä ovat Lennart Petrell, Arttu Luttinen ja Kim Hirschovits. Oman lisänsä tuo myös sopimussotkuista julkisuuteen tullut huippulupaus Mikael Granlund.

Merkittävimmät siirrot:
Tulleet:
Dale Clarke (Blues)
Juha-Pekka Haataja (Lukko)
Joni Töykkälä (TPS)
Mikko Kurvinen (MoDo, SWE)
Martti Järventie (Kärpät)
Petteri Wirtanen (Anaheim, NHL)
Jan Lundell (Chomutov, CZE-2)

Lähteneet:
Janne Keränen (Lukko)
Aleksi Holmberg (HPK)
Ilkka Heikkinen (NY Rangers, NHL)
Hannu Pikkarainen (MoDo, SWE)
Dan Hacker (Schwenningen, GER)
Ilkka Pikkarainen (New Jersey, NHL)
Jussi Pesonen (Ilves)
Jani Honkanen (K-Vantaa)
Matias Loppi (Hamburg, GER)
Mikko Turunen (Bratislava, SVK)
Jermu Porthen
Kimmo Kuhta
Shawn Bates

UrheiluPori.com


Takaisin edelliselle sivulle




Niklas Rubin jatkaa Ässissä

Niklas Rubin jatkaa Ässissä

Ässät ja maalivahti Niklas Rubin ovat tehneet yksivuotisen jatkosopimuksen.

Lue lisää
Valmentaja Timo Turunen jatkaa Ässissä

Valmentaja Timo Turunen jatkaa Ässissä

Ässien organisaatioon vuonna 2021 liittynyt valmentaja Timo Turunen jatkaa seurassa toistaiseksi voimassa olevalla sopimuksella kaudesta 2024 – 2025 eteenpäin.

Lue lisää
Roope Talaja jatkaa Ässissä

Roope Talaja jatkaa Ässissä

Ässät on tehnyt kaksivuotisen jatkosopimuksen hyökkääjä Roope Talajan kanssa. Hyökkääjä on pelannut tällä kaudella ennen illan KooKoo-ottelua 16 ottelua tehoin 4+4 =8.

Lue lisää
Sakari Salminen palaa Ässiin

Sakari Salminen palaa Ässiin

Ässät on tehnyt kevääseen 2022 asti ulottuvan sopimuksen Sakari Salmisen kanssa. Ässien oma kasvatti pelasi seurassa viimeksi vuosina 2017 – 2019, jolloin 50 ottelussa syntyi tehopisteet 17+30 =47.

Lue lisää
Peter Tiivola jatkaa Ässissä

Peter Tiivola jatkaa Ässissä

Ässät on tehnyt yksivuotisen jatkosopimuksen Peter Tiivolan kanssa. Sopimus sisältää option ulkomaille siirtymisestä tämän kauden jälkeen.

Lue lisää
Hyökkääjä Ty Rattie siirtyy Porin Ässiin

Hyökkääjä Ty Rattie siirtyy Porin Ässiin

Ässät on tehnyt loppukauden mittaisen sopimuksen hyökkääjä Ty Rattien kanssa.

Lue lisää