Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Jokerit Veikkauksen suosikki mestariksi

 
,

Jokerit Veikkauksen suosikki mestariksi


Hjalliksen ryhmän viime kausi oli todellinen pettymys. Runkosarjassa Glen Hanlonin valmentama joukkue ylsi neljänneksi, mutta pudotuspeleissä tie nousi pystyyn heti puolivälierissä. Vastaan asettunut kevään hopeajoukkue Kärpät pudotti helsinkiläiset kesälomille tylyin 4-1 otteluvoitoin. Runkosarjassa Jokereiden valopilkkuja olivat maalivahtien torjuntapörssin voittanut Juuso Riksman ja pakkien pistepörssin viidenneksi yltänyt Mikko Jokela. Heikkoon suoritustasoon vaikutti osaltaan myös se, että joukkueen valmennuskuviot julkistettiin Hanlonin poislähdön osalta varsin varhaisessa vaiheessa.

Glen Hanlon,Jokerit
Jokereiden valmennus meni totaalisesti uusiksi, Glen Hanlonin korvaa Hannu Aravirta. Arkistokuva: UrheiluPori.com

Tulevalla kaudella joukkueen valmentamisesta vastaa kaksikko Hannu Aravirta-Antti Törmänen. Poikkeuksellisesti joukkue lähtee uuteen kauteen täysin kotimaisin voimin. Joukkueen palkkalistoilla ei ole yhtään ulkomaalaispelaajaa. Pelien lähtiessä alussa väärille urille tähän saattaa kuitenkin tulla muutos ja nopeallakin aikataululla. Perinteisesti Helsingin Jokereilta kuitenkin odotetaan vain ja ainoastaan mestaruutta. Sitä halajaa myös seura alkavallakin kaudella.

Helsingin Jokerien maalivahtipeli perustuu viime kauden tapaan Juuso Riksmanin torjuntoihin. Päättyneellä kaudella Riksman torjui erinomaisesti, mutta kautta sävytti loukkaansumiset. Riksmanin ollessa loukkaantuneena torjuntavastuun kantoivat Mikael Vuorio ja Joonas Hallikainen. Molemmat edellä mainituista maalivahdeista eivät ole enää Jokerien muonavahvuudessa. Riksmanin takana peliaikaa jatkossa kärkkyy HPK:sta siirtynyt Mikko Strömberg. 30-vuotias Strömberg on ehtinyt edustaa SM-liigassa HIFK:ta, SaiPaa, Bluesia, Kärppiä ja viimeksi HPK:ta.

Juuso Riksman,Jokerit
Jokereissa luotetaan edelleen Juuso Riksmanin torjuntoihin. Arkistokuva: UrheiluPori.com

Jokereiden puolustus uusiutui kovalla kädellä viime kaudesta. Joukkueen tehokkain puolustaja Mikko Jokela matkasi KHL-liigaan. Jokelan lisäksi puolustuksesta poistuivat Antti Hulkkonen, Kimmo Eronen ja Kimmo Pikkarainen. Uusina niminä  takalinjoille liittyivät Ruotsin Allsvenskanista tullut Antti-Jussi Niemi, Lappeenrannan SaiPasta siirtynyt Simo Mälkiä sekä Pohjois-Amerikasta Suomeen palannut Tommi Kivistö. Jo kaudella 1995-96 Jokereita edustanut Niemi on tehnyt pitkän matkan kiekkoilijana. Hän on ehtinyt nähdä urallaan kaukaloita aina Pohjois-Amerikasta KHL-liigaan. Viime kauden Niemi aloitti Lada Togliatissa, mutta siirtyi kesken kauden Leksandin riveihin. Kausi päättyi kuitenkin ennen aikojaan vakavan loukkaantumisen takia. Lappeenrannasta siirtynyt Mälkiä pelasi viime kaudella SaiPan takalinjoilla varsin tehokkaasti. Hän merkkautti 52 otteluun yhteensä 19 tehopistettä. Jokereiden junioreista WHL-sarjaan kaudeksi 2008-09 siirtynyt Tommi Kivistö palaa Jokereiden riveihin vuoden tauon jälkeen. Kivistö ei ole vielä ehtinyt pelata yhtään SM-liigaottelua. Viime vuonna hän oli joukkueensa paras puolustaja tehoista katsottuna. Vanhoina tuttuina pelaajina Jokereiden takalinjoilla jatkavat Marko Kauppinen, Sami Helenius ja Tom Koivisto.

Siinä missä puolustus uudistui - uudistui myös hyökkäys. Viime kauden neljästä tehokkaimmasta hyökkääjästä kolme suuntasi muualle. Narripaidan taakseen jättivät Joey Tenute, Kalle Kerman, Quinn Hancock, Jyrki Louhi, Mike Bishai ja David Ling. Tulopuolella merkittävimmät hankinnat ovat kokeneet Esa Pirnes ja Jukka Hentunen. Venäjän KHL-liigassa pelannut Pirnes nakutti 50 tehopistettä 51 otteluun. Kokenut hyökkääjä on ehtinyt pelata SM-liigaa Bluesin, Tapparan ja Lukon riveissä. Pirnes on myös edustanut yhden ottelun (EHL) verran Jokereita kaudella 1998-99. KHL:stä Jokereihin siirtyi myös Jukka Hentunen. Viimeiset kaksi kautta AK Bars Kazanin riveissä pelannut Hentunen on Pirneksen tavoin aiemmin urallaan pelannut jo Jokereissa. Kaudella 2000-01 55 tehopistettä iskenyt Hentunen omaa kokemusta myös NHL:stä 38 ottelun verran. Kovista menetyksistä huolimatta Jokereiden pelaajalistoilta löytyy edelleen tukku kovia kotimaisia nimiä, kuten Janne Hauhtonen, Juha Lind, Jani Rita, Janne Lahti ja Tomi Mäki. Mielenkiintoinen seurattava tulee olemaan myös nuori Teemu Pulkkinen. Pulkkisen viime kausi oli rikkonainen erilaisten loukkaantumisten takia, mutta silti hän ehti pelata jo ensimmäiset liigapelinsä (3 ottelua 0+0). A-nuorissa 24 peliä toi nuorelle lupaukselle 28 tehopistettä. C-juniori-iässä Jokerien kultakimpale iski 90 tehopistettä 22 ottelussa.

Merkittävimmät siirrot:
Tulleet:
Antti-Jussi Niemi (Leksand, SWE)
Jukka Hentunen (Kazan, RUS)
Tommi Kivistö (Red Deer, WHL)
Simo Mälkiä (SaiPa)
Mikko Strömberg (HPK)
Esa Pirnes (Mytitsh, RUS)

Lähteneet:
Jyrki Louhi (HPK)
Quinn Hancock (Iserlohn, GER)
Joey Tenute (Frankfurt, GER)
Kalle Kerman (KalPa)
Antti Hulkkonen (Ilves)
Mikko Jokela (Dinamo Minsk, BLR)
Kimmo Eronen
Kimmo Pikkarainen
Mike Bishai
David Ling
Pasi Nielikäinen

UrheiluPori.com


Takaisin edelliselle sivulle




Niklas Rubin jatkaa Ässissä

Niklas Rubin jatkaa Ässissä

Ässät ja maalivahti Niklas Rubin ovat tehneet yksivuotisen jatkosopimuksen.

Lue lisää
Valmentaja Timo Turunen jatkaa Ässissä

Valmentaja Timo Turunen jatkaa Ässissä

Ässien organisaatioon vuonna 2021 liittynyt valmentaja Timo Turunen jatkaa seurassa toistaiseksi voimassa olevalla sopimuksella kaudesta 2024 – 2025 eteenpäin.

Lue lisää
Roope Talaja jatkaa Ässissä

Roope Talaja jatkaa Ässissä

Ässät on tehnyt kaksivuotisen jatkosopimuksen hyökkääjä Roope Talajan kanssa. Hyökkääjä on pelannut tällä kaudella ennen illan KooKoo-ottelua 16 ottelua tehoin 4+4 =8.

Lue lisää
Sakari Salminen palaa Ässiin

Sakari Salminen palaa Ässiin

Ässät on tehnyt kevääseen 2022 asti ulottuvan sopimuksen Sakari Salmisen kanssa. Ässien oma kasvatti pelasi seurassa viimeksi vuosina 2017 – 2019, jolloin 50 ottelussa syntyi tehopisteet 17+30 =47.

Lue lisää
Peter Tiivola jatkaa Ässissä

Peter Tiivola jatkaa Ässissä

Ässät on tehnyt yksivuotisen jatkosopimuksen Peter Tiivolan kanssa. Sopimus sisältää option ulkomaille siirtymisestä tämän kauden jälkeen.

Lue lisää
Hyökkääjä Ty Rattie siirtyy Porin Ässiin

Hyökkääjä Ty Rattie siirtyy Porin Ässiin

Ässät on tehnyt loppukauden mittaisen sopimuksen hyökkääjä Ty Rattien kanssa.

Lue lisää