Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Ässät oli senttien päässä Mestiksestä

 
Ässät oli senttien päässä Mestiksestä


Porissa elettiin viime keväänä todellisia kauhun hetkiä, kun Juhani Tammisen Sport teki tuhojaan Ässien kustannuksella. Runkosarjassa hienosti pelannut Ässät sijoittui 58 ottelun jälkeen sijalle 12. Playout-peleissä porilaisryhmän peli ei enää kulkenut ja sekä Tappara että Lukko kävelivät Ässien yli kohti kesälomaa. Ässien kohtaloksi jäi playouttien mestaruus ja sen myötä joutuminen karsintasarjaan Vaasan Sporttia vastaan. Lopulta Ässät hoiti sarjan värikkäiden vaiheiden jälkeen ratkaisevassa seitsemännessä ottelussa.

Alkavaan kauteen porilaisryhmä lähtee taatusti kiillottamaan viime kautista jumbosijoitustaan. Varsin vähän muuttunut joukkue tuntee toisensa hyvin ja siitä onkin uuden valmentajan Pekka Rautakallion helppo lähteä rakentamaan joukkuetta kohti talven pelejä. Materiaaliltaan Ässillä on varsin kaksijakoinen joukkue. Erinomainen maalivahti ja varsin laaja ja toimiva hyökkäyskalusto taistelevat minkä tahansa joukkueen kanssa tasapäin tässä sarjassa. Selkeästi heikoin osa-alue on porilaisten puolustus. Varsin kapealla materiaalilla pelaava patapuolustus kaipaisi edelleen vähintään yhtä erinomaista kiekollista pakkia. Porissa kuitenkin taistellaan ja pudotuspelipaikka saattaakin olla tänä vuonna joukkueen plakkarissa monen asiantuntijan yllätykseksi.

Porissa luotetaan edelleen Eero Kilpeläisen torjuntoihin. Ässien selkeäksi ykkösvahdiksi noussut Kilpeläinen saa tällä kaudella parikseen Jussi Rynnäksen. Ässien junioreista edustukseen aikanaan noussut Rynnäs haki viime kaudella peliaikaa Mestiksestä. Rynnäs pelasi kauden aikana Sportissa ja Kiekko-Vantaassa. Viime kaudella Kilpeläisen kanssa torjuntavastuun jakoivat Tuomo Karjalainen ja Tomas Duba. Karjalainen siirtyi seurasta pois kuitenkin jo kesken kauden. Duba puolestaan vaihtoi maisemaa kesällä.

Porilaisten puolustuksessa tapahtui kaikkiaan neljän pelaajan vaihdos. Patapaidan sivuun laittoivat kiekkoilun lopettanut Pasi Peltonen ja Mestikseen siirtynyt Olli Korkeavuori. Uusina niminä porilaisjoukkueeseen tulivat Dan Iliakis ja Jussi Heikkinen. SaiPassa viimeiset kaksi kautta kiekkoillut Iliakis omaa myös Suomen passin, joten kanadalaispakki ei vie joukkueelta ulkomaalaispaikkaa. Jussi Heikkinen siirtyi Poriin puolestaan Ruotsin Allsvenskanista. Heikkisellä on kokemusta SM-liigasta yhden kauden ajalta. Kaudella 2003-04 Heikkinen edusti Lahden Pelicansia 44 ottelun (tehot 1+0) ajan. Viime kaudella Ässien tehokkain puolustaja oli Ville Uusitalo. Uusitalo merkkautti tililleen kaukkiaan 24 tehopistettä, kun seuraavaksi tehokkain puolustaja Tero Määttä saalisti 12 pistettä.

Ässien hyökkäysosastolla oli eniten vaihtuvuutta. Poispäin lähtivät Erik Rasmussen, Teemu Virkkunen, Markku Tähtinen, Aki Keinänen ja Derek Damon. Uutena pelaajana Ässillä on esitellä tsekkitaituri Kamil Piros. Kokenut Piros siirtyy Poriin Ruotsin Elitserienin joukkueesta HV71:stä. Piroksen tilastoihin mahtuu myös kaikkiaan 42 NHL-ottelua. Euroopassa hän on pelannut mm. Tsekin, Venäjän, Saksan ja Ruotsin pääsarjoissa. Porilaisten pisterohmuna viime kaudella häärivät Marko Kivenmäki ja Markku Tähtinen. Molemmat saalistivat 35 pistettä runkosarjassa. Myös nuoret Tommi Huhtala ja Sakari Salminen nousivat joukkueen avain pelaajien joukkoon ja heiltä odotetaankin paljon alkavalla kaudella.

Merkittävimmät siirrot:
Tulleet:
Dan Iliakis (SaiPa)
Jussi Heikkinen (Björklöven, SWE-2)
Kamil Piros (HV-71)

Lähteneet:
Olli Korkeavuori (Jokipojat, Mestis)
Aki Keinänen (TuTo, Mestis)
Derek Damon (Kassel, GER)
Tomas Duba (Trinec, CZE)
Pasi Peltonen (lopettaa)
Markku Tähtinen
Erik Rasmussen
Teemu Virkkunen


Takaisin edelliselle sivulle




Niklas Rubin jatkaa Ässissä

Niklas Rubin jatkaa Ässissä

Ässät ja maalivahti Niklas Rubin ovat tehneet yksivuotisen jatkosopimuksen.

Lue lisää
Valmentaja Timo Turunen jatkaa Ässissä

Valmentaja Timo Turunen jatkaa Ässissä

Ässien organisaatioon vuonna 2021 liittynyt valmentaja Timo Turunen jatkaa seurassa toistaiseksi voimassa olevalla sopimuksella kaudesta 2024 – 2025 eteenpäin.

Lue lisää
Roope Talaja jatkaa Ässissä

Roope Talaja jatkaa Ässissä

Ässät on tehnyt kaksivuotisen jatkosopimuksen hyökkääjä Roope Talajan kanssa. Hyökkääjä on pelannut tällä kaudella ennen illan KooKoo-ottelua 16 ottelua tehoin 4+4 =8.

Lue lisää
Sakari Salminen palaa Ässiin

Sakari Salminen palaa Ässiin

Ässät on tehnyt kevääseen 2022 asti ulottuvan sopimuksen Sakari Salmisen kanssa. Ässien oma kasvatti pelasi seurassa viimeksi vuosina 2017 – 2019, jolloin 50 ottelussa syntyi tehopisteet 17+30 =47.

Lue lisää
Peter Tiivola jatkaa Ässissä

Peter Tiivola jatkaa Ässissä

Ässät on tehnyt yksivuotisen jatkosopimuksen Peter Tiivolan kanssa. Sopimus sisältää option ulkomaille siirtymisestä tämän kauden jälkeen.

Lue lisää
Hyökkääjä Ty Rattie siirtyy Porin Ässiin

Hyökkääjä Ty Rattie siirtyy Porin Ässiin

Ässät on tehnyt loppukauden mittaisen sopimuksen hyökkääjä Ty Rattien kanssa.

Lue lisää