Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Ässät ja Lukko kohtaavat pesismatsissa Porissa

 
Ässät ja Lukko kohtaavat pesismatsissa Porissa

Antti Raanta ja Tuomas Huhtanen debytoivat uusissa seuroissaan

Satakunnan pesisderby järjestetään Porissa lauantaina 28.5, jolloin luvassa on koko päivä Porin ja Rauman välistä taistelua Satakunnan paremmuudesta pesiskentällä. Vastakkain ovat niin SM-liigan kiekkomiehet kuin Superpesisnaisetkin. Pesisderby järjestettiin viime kesänä ensimmäistä kertaa tässä muodossa ja perinteeksi aiottua tapahtumaa jatketaan nyt Porissa.

Viime kaudella porilaiset veivät voitot sekä Ässien että Pesäkarhujen toimesta. Täksi kaudeksi Rauman Feran naiset vaihtoivat nimensä Rauman Lukoksi joten Lukko voi ääritapauksessa olla jopa kaksinkertainen voittaja pesisderbyssä. Mutta Pesäkarhut ja Ässät tekevät kaikkensa, jotta paikallisherruus pysyisi edelleen satakuntalaisessa lentokenttä-kaupungissa eli Porissa.

Ässien ja Lukon liigamiehistöt kohtaavat lauantaina 28.5 Porin pesäpallostadionilla klo 14.30 alkaen. Ässien kokoonpano on viimeisten tietojen mukaan jo täysin valmis ja ilmeisesti myös pelipaikat alkavat olla trimmattuna kuntoon. Ässien joukkueessa tulevat esiintymään mm. maalitykki Tuomas Santavuori, pelisilmää lajissa kuin lajissa omaavat Jesse Jyrkkiö, Mika Niemi ja Veli-Matti Savinainen. Joukkueen kantavana voimana ja myös kokoajana toimii Juha Järvenpää. Mielenkiinnolla odotetaan erityisesti Lukon ex-maalivahdin Antti Raannan ensiesiintymistä Ässien paidassa. Rauman Lukon kokoonpanosta ei ole vielä tihkunut Poriin saakka muuta tietoa kuin se, että Ässistä Lukkoon siirtynyt Tuomas Huhtanen tulee tekemään debyyttinsä kettupaidassa tässä ottelussa. Ässien ja Lukon välisen pesismatsin tuomaritoiminta on vakuuttavissa käsissä, sillä ottelun tuomitsevat SM-liigan parhaiksi erotuomareiksi valitut Jari Levonen ja Antti Boman apunaan niinikään liigatuomarit Jarno Levonen ja Petri Tuomisto. Kiekkomiehet pelaavat myös kotiutuslyöntikilpailun tapahtuman yhteydessä aivan naisten superpesisottelun kynnyksellä.

Lauantaisen(28.5) pesisderbypäivän päättää naisten superpesisottelu Pesäkarhut-Lukko klo 17.00 alkaen. Joukkueet kohtasivat tällä kaudella jo kertaalleen Raumalla ja tuolloin porilaiset olivat parempia jaksoin 1-0. Viimeiset vuodet Pesäkarhut on hallinnut paikalliskamppailuja selkeästi ja viimeisestä raumalaisten voitosta onkin aikaa jo lähes kuusi vuotta. Pesäkarhut lähtee otteluun suosikkina, mutta Lukko on osoittanut jo olevansa varteenotettava haastaja.

Lauantain tapahtumassa on mukana myös Unicef, onhan tämä vuosi Satakunnan Unicef-teemavuosi.

Pesäkarhujen tiedotteesta / UrheiluPori


Takaisin edelliselle sivulle
Tammi Cup 2021 on peruttu

Tammi Cup 2021 on peruttu

Vallitsevan koronatilanteen ollessa epävarma, tapahtuman järjestäminen vastuullisesti ei ole mahdollista.

Lue lisää
Rosvallille jatkosopimus, Nurmi Pesäkarhuihin kaudelle 2021

Rosvallille jatkosopimus, Nurmi Pesäkarhuihin kaudelle 2021

Pesäkarhut julkaisi tiistaina 10. marraskuuta järjestämässään tiedotustilaisuudessa toistaiseksi viimeiset pelaajasopimuksensa kaudelle 2021. Sopimukset olivat Kaisa-Maija Rosvallin vuoden mittainen jatkosopimus ja Mynämäeltä Poriin siirtyvän Henna Nurmen 1+1 -mittainen sopimus.

Lue lisää
Vuoden 2019 naispesäpalloilija ja kauden 2020 lyöjäkuningatar jatkavat Pesäkarhuissa

Vuoden 2019 naispesäpalloilija ja kauden 2020 lyöjäkuningatar jatkavat Pesäkarhuissa

Pesäkarhut julkaisi tiistaina 3. marraskuuta kaksi sopimusta kaudelle 2021. Vuoden 2019 naispesäpalloilija Emilia Itävalo sekä kesän 2020 lyöjäkuningatar Susanna Puisto tekivät molemmat vuoden mittaiset jatkosopimukset porilaisseuran kanssa.

Lue lisää
Toppari Lapualta Poriin, Arbeliukselle jatkosopimus

Toppari Lapualta Poriin, Arbeliukselle jatkosopimus

Pesäkarhut julkaisi keskiviikkona 28. lokakuuta kaksi uutta pelaajasopimusta kaudelle 2021. Toinen sopimuksista oli Pinja Arbeliuksen 1+1-muotoinen jatkosopimus ja toinen uutena pelaajana Pesäkarhuihin liittyvän Eveliina Topparin 1-vuotinen sopimus.

Lue lisää
Jukalle ja Tuomiselle jatkosopimukset, Korkiamäki Pesäkarhujen paitaan

Jukalle ja Tuomiselle jatkosopimukset, Korkiamäki Pesäkarhujen paitaan

Pesäkarhut järjesti tiistaina 20. lokakuuta tiedotustilaisuuden, jossa julkaistiin kolme pelaajasopimusta kaudelle 2021. Sopimuksista kaksi olivat jatkosopimuksia ja yksi uusi pelaajasopimus.

Lue lisää
Puistolle lyöjäkuningattaruus, Pesäkarhuille pronssia

Puistolle lyöjäkuningattaruus, Pesäkarhuille pronssia

Pesäpalloliitto järjesti perinteisesti päätösristeilyn yhteydessä toteutetun kauden parhaiden palkitsemisen tänä vuonna koronatilanteen vuoksi pääosin etänä.

Lue lisää