Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Pesäpallon Itä-Länsi-valinnat julkistettu

 

Pesäpallon Itä-Länsi-valinnat julkistettu


Pesäpallon Itä-Länsi-valitsijat nostivat esiin yllätysnimiä
 
Alkukauden parhaat pesäpalloilijat on nimetty Itä-Länsi-joukkueiksi tiedotustilaisuudessa Kouvolassa. Arvo-ottelukonkareiden lisäksi valitsijat yllättivät positiivisesti rohkeilla ratkaisuillaan.

Miesten ottelussa nähdään kaksi ensikertalaista molemmissa joukkueissa. Etenijä- ja kärkilyöntitilastojen kakkonen Teemu Isoketo (Kankaanpää) valittiin Lännen ryhmään, Jyväskylän Kirissä uransa uudelleen lentoon nostanut Juho Määttälä Idän riveihin Liitto-Lehdistö-ottelun myötä. Sotkamon Kosti Rautiainen sai kutsun jo viime vuoden Itä-Länsi-otteluun, mutta loukkaantuminen esti silloin arvo-otteludebyytin. Neljäs ensikertalainen on Raahen Joonas Eirola, jonka ulkopeliansiot siepparina ovat olleet alkukaudella vertaansa vailla.

Kokonaisuutena kaksi edellistä miesten arvo-ottelua voittanut Itä on liikkeellä 77 Itä-Lännen kokemuksella Lännen 51:tä vastaan. Sotkamon Jani Komulainen ja Kouvolan Sami Partanen ovat mukana 10. kerran. Kouvolasta Sotkamoon tälle kaudelle siirtynyt lukkarilegenda Toni Kohonen on puolestaan 15. valintansa myötä enää yhden ottelun päässä kaikkien aikojen tilastokärjistä Eino Kaakkolahdesta ja Mauri Pyhälahdesta. Lännen kokeneinta osastoa edustaa Vimpelin Vedon timantinkova ykköskärki, jossa kahdeksan Itä-Lännen Sami Haapakoskea vievät eteenpäin yhden arvo-ottelun vähemmän pelanneet Henri Puputti ja Antti Kuusisto.

Miesten Itä-Länsi pelataan Kouvolassa sunnuntaina 24.7. klo 16. Voitot ovat Idän hyväksi 36-30, tasatulokseen on päädytty 10 kertaa.

18-vuotiaat Kainlauri ja Koivuniemi naisten Itä-Länsi-otteluun

Naisten Superpesiksen neljän kärki - Pori, Lapua, Jyväskylä ja Lappeenranta - on odotetusti vahvasti esillä arvo-otteluvalinnoissa. Muista joukkueista valittiin mukaan ainoastaan Rauman Kaisa-Maija Loutti, Turun Iina Lehkonen, Viinijärven Salla Pollari ja Siilinjärven Hanna Väisänen.

Arvo-ottelijoiden kokeneinta kaartia edustavat Lapuan ja Lännen Tiia Pöntinen (12 Itä-Länsi-ottelua), saman seuran Sirpa Pollari (11) sekä Idän ja Jyväskylän Kirittärien Johanna Vikman (11). Jyväskylän Kaisa Salmela saa Kouvolassa täyteen 10 arvo-ottelua.

Konkareiden vastapainoksi suurelle yleisölle esitellään tukku mielenkiintoisia ensikertalaisia. Lappeenrannan Viivi Kainlauri, 18, Lapuan Tiia Koivuniemi, 18 ja Rauman Loutti, 19, edustavat nuorinta osaamista. Monena vuonna lähellä valintaa ollut Jyväskylän Jaana Paakkonen saa nyt mahdollisuuden, samoin Turku-Pesiksen Lehkonen ja Idän yleisöäänestyksen voittanut Lappeenrannan lukkari Salla Risku. Mielenkiintoinen uusi tuttavuus on myös Siilinjärven kolmosvahti ja vaihtaja-kotiuttaja Hanna Väisänen.

Naisten puolella Itä ja Länsi kohtaavat Kouvolassa 50. kerran, kun kaudella 1975 pelattiin kokeilumielessä Etelä-Pohjoinen-ottelu. Neljä edellistä kohtaamista vienyt Itä on edellä voitoin 25–21, kolmesti on päädytty tasatulokseen. Naisten ottelu pelataan lauantaina 23.7. klo 16.

Nuorten otteluissakin superpesistähtiä

Itä-Länsi-viikonloppuna pelataan myös A- ja B-nuorten Itä-Länsi-ottelut. A-pojat aloittavat perjantaina klo 16, B-tytöt pelaavat lauantaina klo 11 ja B-pojat kohtaavat sunnuntaina klo 11.

Kaikki A-poikien ja B-tyttöjen pelaajat ovat aikuistenkin sarjoissa joko Superpesis- tai Ykköspesis-tasolla. Myös B-poikien ottelussa nähdään miesten superpesispelaajia.

Pesäkarhuille runsas edustus arvo-otteluihin

Naisten otteluun Porista valittiin Hanna Hirvikoski, Heidi Kuusisto, Kaisa Kärkkäinen, Veera Svansjö ja Emmi Viitala. B-tyttöjen peliin Porista kutsun saivat Emilia Harjunen, Meea Lehtinen ja Emma Nieminen.

Superpesiksen tiedotteesta / UrheiluPori


Takaisin edelliselle sivulle


Pesäkarhut Pori - logo

Pesäkarhut - 2011 Naisten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2011

Ottelut kaudella 2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivut


EmiliaHarjunen

Emilia Harjunen

1992
Tiedot

HannaHirvikoski

Hanna Hirvikoski

14.4.1987 Ulvila
Tiedot

HeidiKuusisto

Heidi Kuusisto

Tiedot

KaisaKärkkäinen

Kaisa Kärkkäinen

Tiedot

Meea Lehtinen

1992
Tiedot

EmmaNieminen

Emma Nieminen

22.4.1992
Tiedot

VeeraSvansjö

Veera Svansjö

Tiedot

EmmiViitala

Emmi Viitala

Tiedot


Jarkko Pokelasta Pesäkarhujen uusi pelinjohtaja

Jarkko Pokelasta Pesäkarhujen uusi pelinjohtaja

Pesäkarhut julkaisi naisten Superpesisjoukkueensa uuden pelinjohtajan keskiviikkona 23.9. järjestetyssä tiedotustilaisuudessa. Porilaisseuran edustusjoukkueen uudeksi pelinjohtajaksi valittiin Manse PP:n naisten Superpesisjoukkuetta vuosina 2016-2019 johtanut ja kaudella 2017 tamperelaiset mestaruuteen johdattanut Jarkko Pokela.

Lue lisää
Pesäkarhut juhli voittoa Virkiästä

Pesäkarhut juhli voittoa Virkiästä

Porissa polkaistiin tänään käyntiin Pesäkarhujen ja Lapuan Virkiän välinen pronssisarja, josta kotijoukke nappasi ensimmäisen kiinnityksen mitaliin. Vilpoisassa säässä pelattu sarjan avausottelu Erku-Areenalla päättyi tiukan taiston jälkeen lukemiin 1-0 ja porilaiset pääsivät tuulettamaan tärkeää voittoaan.

Lue lisää
Pesäkarhut raateli Manse PP:n

Pesäkarhut raateli Manse PP:n

Pesäkarhut ja Manse PP välieräsarja sai jatkoa, kun Pesäkarhut puristivat tamperelaisjoukkueesta voiton supervuoroon venyneessä ottelussa.

Lue lisää
Manse PP kirmasi voittoon Kaupissa

Manse PP kirmasi voittoon Kaupissa

Kaupissa pelattu toinen välieräottelu päättyi Manse PP:n tuuletuksiin, kun kotijoukkue nappasi toisen voiton Pesäkarhuista ottelusarjassa.

Lue lisää
Sykettä nostattava välierätrilleri Erku-Areenalla

Sykettä nostattava välierätrilleri Erku-Areenalla

Pesäkarhut ja Manse PP järjestivät välieräavauksestaan todellisen jännitysnäytelmän. Äärimmäinen tasainen ottelu koleassa sadesäässä päättyi niukasti Manse PP:n hyväksi, aivan ottelun viime metreillä.

Lue lisää
Seinäjoki peittosi Pesäkarhut

Seinäjoki peittosi Pesäkarhut

Yksikin lyönti voi ratkaista ottelun suuntaan tai toiseen. Puolivälierien ensimmäisessä ottelussa nähtiin tänä iltana yllättävä käänne Porissa, kun Seinäjoen Maila-Jussit kaatoi Pesäkarhut Erku-Areenalla lukemin 0-1.

Lue lisää