Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Pesäkarhut kohtaa Kirittäret sunnuntaina

 

Pesäkarhut kohtaa Kirittäret sunnuntaina


Porin Pesäkarhut ja Jyväskylän Kirittäret tarjoavat naisten toisessa välieräsarjassa todellisen trillerisarjan. Joukkueilla on mittava playoff-historia toisiaan vastaan 2000-luvulla. Viimeisestä neljästä sarjasta voittajana on poistunut Kirittäret, joten kysymys kuuluu: onko Porista kasvanut vihdoin voittajajoukkue?
Porin viimeisin playoff-sarjan voitto Kirittäristä on syksyltä 2002, kun se kaatoi sittemmin Kiritttäret kahteen (2009, 10) mestaruuteen johdattaneen Jussi Viljasen johdolla Kirittäret finaaleissa voitoin 3-2. Sittemmin valtikka siirtyi hyvin vahvasti Keski-Suomeen.

Pesäkarhut ovat kokeneet viimeisimmän mestaruutensa jälkeen Kirittärille kolme finaalitappiota. Syksyllä 2005 se voitti Kirittäriltä yhden ottelun, mutta 2008 ja 2010 otteluvoitot menivät suoraan 3-0. Lisäksi välierissä 2009 Kirittäret oli vahvempi voitoin 3-1.
 
Ote on siis Jyväskylässä.

- Ei se ote mitenkään ratkaiseva tässä ole. Toivotaan, että nyt se kääntyy. On heidänkin porukka muuttunut ja siellä on  pelaajia esimerkiksi Peräseinäjoelta, jotka me ollaan aina voitettu. Ei näitä vuosia voi verrata, Pesäkarhujen Kaisa Kärkkäinen sanoo.

Kirittärillä vahva voittamisen kulttuuri

Kirittärien kuusi peräkkäistä Suomen mestaruuta on huima saavutus millä mittarilla tahansa. Huiman yksilötaitojen lisäksi joukkueeseen ja seuraan on kasvanut valtava voittamisen kulttuuri. Voittamaankin pitää oppia, sillä tärkeimmillä hetkillä ottelut ratkaistaan korvien välissä.

- Varmasti pelaajat ovat hyvin samantasoisia, mutta jostain syystä joku pelaa hyvin kovassa paikassa ja joku  taas ei pysty pelaamaan silloin parastaan. Itsellä on ainakin suurin asia on, että lähden aina vain onnistumaan. Muille ajatuksille ei ole sijaa. Nautin tiukoista tilanteista ja menen niihin rohkeasti, Kirittärien Johanna Vikman avaa.

Osa voittamisen taitoa on kokemus tiukoista tilanteista. Kirittärillä tätä on kaikista naisten joukkueista ylivoimaisesti eniten. Pudotuspeliotteluiden yhteenlaskettu määrä Kirittärissä on 659 (Porilla 444). Kultamitaleja Kirittärillä on yhteensä 43 Porin nollaa vastaan.
 
- Kokemus auttaa ja toistot mailan varressa, kun on niin kauan pelannut. Sitä tukeutuu vanhoihin mielukuviin ja niissä onnistumisiin. On vain luotettava siihen suoritukseen, mitä menee tekemään. Yleensä onnistuu, kun itsellä on fiilis, että tuonne lyön ja sinne se menee, Vikman jatkaa.

Vikman nähnyt kaiken

2002 vuoden finaaleista nykyjoukkueissa pelaa vain Kirittärien Johanna Vikman, 30, joka sittemmin on ehtinyt voittamaan seitsemän mestaruutta. Yhdeksän vuoden aikana Vikman on oppinut tuntemaan Porin joukkueen ja pelaajat. Suhde Pesäkarhuihin on muotoutunut erilaiseksi.

- Ehkä Porista on tullut vähän sellainen rakas vihollinen, kun on niin monta vuotta väännetty ja käännetty tässä. Heitä vastaan on aina kiva lähteä pelaamaan, sillä heillä on hirvittävän kova porukka. Mukava haaste se on aina, Vikman myöntää.

Porin joukkueesta kukaan ei ollut juhlimassa 2002 kultaa, mutta Kaisa Kärkkäinen, 25,  ja Carita Toiviainen, 23, ovat nykyjoukkueesta olleet katsomassa neljä kertaa Kirittärien juhlia ratkaisevan ottelun jälkeen.

Pori on kasvanut vuosi vuodelta lähemmäksi sitä, missä Kirittäret on, joten hedelmän poimiminen alkaa olla ajankohtaista.

- Toivottavasti se aika on nyt. Meillä on ollut sama porukka useita vuosia ja lähelle on päästy , vaikka ei viime vuonnakaan saatu sitä, mitä lähdettiin hakemaan. Uskon, että taas ollaan lähempänä, Kärkkäinen vakuuttaa.

Valtikka vaihtoon?

Pori on tehnyt nuoren joukkueensa kanssa hyvää työtä jo usean vuoden. Joukkueesta löytyy huippuosaamista riittävästi mestaruudenkin voittamiseen. Emmi Viitala, Toiviainen, Kärkkäinen, Hanna Hirvikoski ja Veera Svansjö muodostava kärjessä piin kovan kvintetin.

Kun tähän lisätään lyöjäjokeri Heidi Kuusisto, on ruutia sisällä riittämiin.

Nyt kyse onkin enää sen ratkaisevan askeleen ottamisesta. Pelaajien on kasvettava koviksi myös tiukoilla hetkillä. Viime vuoden ylivoimaisen runkosarjavoiton jälkeen 0-3- tappio finaaleissa Kirittärille oli varmasti satakuntalaisille suuri pettymys.
 
Vieläkö joukkueella riittää uskoa ja uskallusta vai onko pelko hiipinyt takaraivoon?

-  Ei tässä ole mitään ”josko taas”- ajatuksia. Ennemminkin tässä on ajatus, että on aivan mahtavaa pudottaa Kirittäret pronssiotteluun, Kärkkäinen pamauttaa.

Superpesiksen tiedotteesta / UrheiluPori


Takaisin edelliselle sivulle


Pesäkarhut Pori - logo

Pesäkarhut - 2011 Naisten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2011

Ottelut kaudella 2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivutLämsä, Pirskanen ja Nygård Pesäkarhuihin

Lämsä, Pirskanen ja Nygård Pesäkarhuihin

Pesäkarhujen joukkueeseen saadaan ensi kaudella neljä loistavaa pelaajaa Oulusta, kun Emilia ja Annika Linnan lisäksi sopimuksen allekirjoittivat Eveliina Lämsä sekä Johanna Pirskanen.

Lue lisää
Henna Suominen Pesäkarhuihin, mestaruusjoukkueesta tukku jatkajia

Henna Suominen Pesäkarhuihin, mestaruusjoukkueesta tukku jatkajia

Ensi kauden ensimmäiset pelaajajulkistukset pitävät sisällään niin tuttuja pelureita, kuin uusia kasvojakin.

Lue lisää
Tammi Cup 2021 on peruttu

Tammi Cup 2021 on peruttu

Vallitsevan koronatilanteen ollessa epävarma, tapahtuman järjestäminen vastuullisesti ei ole mahdollista.

Lue lisää
Rosvallille jatkosopimus, Nurmi Pesäkarhuihin kaudelle 2021

Rosvallille jatkosopimus, Nurmi Pesäkarhuihin kaudelle 2021

Pesäkarhut julkaisi tiistaina 10. marraskuuta järjestämässään tiedotustilaisuudessa toistaiseksi viimeiset pelaajasopimuksensa kaudelle 2021. Sopimukset olivat Kaisa-Maija Rosvallin vuoden mittainen jatkosopimus ja Mynämäeltä Poriin siirtyvän Henna Nurmen 1+1 -mittainen sopimus.

Lue lisää
Vuoden 2019 naispesäpalloilija ja kauden 2020 lyöjäkuningatar jatkavat Pesäkarhuissa

Vuoden 2019 naispesäpalloilija ja kauden 2020 lyöjäkuningatar jatkavat Pesäkarhuissa

Pesäkarhut julkaisi tiistaina 3. marraskuuta kaksi sopimusta kaudelle 2021. Vuoden 2019 naispesäpalloilija Emilia Itävalo sekä kesän 2020 lyöjäkuningatar Susanna Puisto tekivät molemmat vuoden mittaiset jatkosopimukset porilaisseuran kanssa.

Lue lisää
Toppari Lapualta Poriin, Arbeliukselle jatkosopimus

Toppari Lapualta Poriin, Arbeliukselle jatkosopimus

Pesäkarhut julkaisi keskiviikkona 28. lokakuuta kaksi uutta pelaajasopimusta kaudelle 2021. Toinen sopimuksista oli Pinja Arbeliuksen 1+1-muotoinen jatkosopimus ja toinen uutena pelaajana Pesäkarhuihin liittyvän Eveliina Topparin 1-vuotinen sopimus.

Lue lisää