Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Anna Everi ennätyksellään viides EM-kisoissa

Anna Everi ennätyksellään viides EM-kisoissa

 

Porilaisnostaja Anna Everi lunasti häneen kohdistuneet odotukset painonnoston EM-kisoissa Tbilisissä. Hän nosti tempauksessa itsensä viidenneksi ennätysraudallaan 88 kiloa sarjassa 63 kiloa. Yhteistuloksessa Everi sijoittui Suomen ennätystään sivuavalla rautamäärällä 193 kiloa seitsemänneksi. Sarjan voiton vei odotetusti Ukrainan Julia Kalina.

Ainoana suomalaisena A-ryhmään rankattu 27-vuotias liikuntaneuvoja Anna Everi oloi odotetusti ennätyskunnossa. Hieman arvelutti pari päivää ennen kisoja iskennyt oksennustauti ja niin Everi oli sarjansa kevein ja paino vaa’alla näyttikin pari kiloa alle 63 kilon sarjarajan. Punttikarhu aloitti siksi varovasti tempauksen 83 kilosta. Helppo nosto ja seuraavaan yritykseen lastattiin 86 kiloa. Sekin nousi vaikeuksitta. Viimeiseen yritykseen pyydettiin 88 kiloa, joka oli varsin tiukka nosto, mutta onnistui kuitenkin puhtaasti. Annan valmentaja, velipoika Antti kommentoi, että tempaus meni tuloksellisesti ja taktisesti aivan nappiin. Kiloakaan enempää ei olisi noussut. Tuloksena oli viides sija. Paras yleisessä sarjassa Annalle koko uran aikana. Seuraaville sijoille nostanet jäivät kilon ja kahden päähän.

Työnnössä taktikoitiin sijoista 4 – 8. Everin alkupaino oli 105 kiloa, jonka onnistumisella jo sivuttaisiin SE-numeroita. Ensimmäisellä tanko nousi kevyehkösti rinnalle, mutta ylöstyönnön loppuvaiheessa nostajan rytmi ei oikein ollut kohdallaan ja tanko tippui suorilta käsiltä alas ennen aikojaan. Toisella yrityksellä 105 kiloa, kolme kiloa alle Suomen ennätyksen, nousi vaivatta erinomaisella tekniikalla. Taktikoinnin myötä viimeiseen yritykseen lastattiin 108 kiloa, jolla siinä vaiheessa olisi noustu neljännelle sijalle. jalkavoimat eivät tällä kerralla kuitenkaan riittäneet eikä tanko noussut rinnalle. Näin pahimmille kilpailijoille jäi mahdollisuus kiilata ohi ja sen he käyttivätkin. Lopputuloksena seitsemäs sija, joka on kisojen toistaiseksi paras suomalaissijoitus.

Suomalaisnaisia osallistuu EM-kilpailuihin seitsemän nostajaa. Anni Vuohijoki ja Meri Ilmarinen eivät vielä ole kilpailleet, mutta kisansa jo käyneet viisi ovat saavuttaneet seuraavat tasoituspisteet (sinclairpisteet): Anna Everi 262, Jenni Puputti 247, Sini Kukkonen 241, Pauliina Utoslahti 239 ja Saara Leskinen 231. Näillä pisteillä voidaan verrata eripainoisten urheilijoiden tuloksia keskenään.

Torstaina kilpailevat EM-lavalla sarjojensa B-ryhmissä Anni Vuohijoki (sarja 69 kg) ja Sami Raappana (sarja 85 kg).

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulleAnna Everi

28.4.1987
Tiedot


Porissa nostettiin rautaa torstaina

Porissa nostettiin rautaa torstaina

Porin urheilutalon painonnostosalissa kilpailtiin torstaikansalliset ja jo perinteeksi muodostuneen MR-cupin viides osakilpailu.

Lue lisää
Painonnoston 17-vuotiaiden SM-kilpailut Porissa 24.-25.5.2014

Painonnoston 17-vuotiaiden SM-kilpailut Porissa 24.-25.5.2014

Porissa järjestettiin painonnoston 17-vuotiaiden SM-kilpailut 24.-25.5.2014.

Lue lisää
Painonnoston 17-vuotiaiden SM-kilpailut Porin urheilutalolla 21.-22.5.

Painonnoston 17-vuotiaiden SM-kilpailut Porin urheilutalolla 21.-22.5.

Puntti-Karhut järjestää jälleen ensi viikonvaihteessa kotimaiset painonnoston arvokilpailut.

Lue lisää
Satakunnan naiset ennätystyöntöihin EM-lavalla

Satakunnan naiset ennätystyöntöihin EM-lavalla

Maamme kaksi parasta naispainonnostajaa – ja monen mielestä myös parasta miehetkin mukaan laskien – Kankaanpään Voimailijoiden Heidi Harju ja Puntti-Karhujen Anna Everi ylsivät molemmat uusiin Suomen ennätyksiin eilen EM-painonnostossa.

Lue lisää
Anna Everille jälleen uusi Suomen ennätys

Anna Everille jälleen uusi Suomen ennätys

Puntti-Karhujen menetys viikonvaihteen painonnoston SM-kilpailuissa Rovaniemellä oli varsin kaksijakoinen.

Lue lisää
Painonnoston Lounais-Suomen piirinmestaruuskilpailut kuvina

Painonnoston Lounais-Suomen piirinmestaruuskilpailut kuvina

Kuvia Porissa lauantaina järjestetyistä painonnoston Lounais-Suomen piirinmestaruuskilpailuista.

Lue lisää