Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Porin Moottorikerhossa runsas osallistumisinto kotikilpailuun motocrossin MX-liigassa

Porin Moottorikerhossa runsas osallistumisinto kotikilpailuun motocrossin MX-liigassa

 

Porin Moottorikerho isännöi motocrossin MX-liigan kolmatta osakilpailua tulevana viikonloppuna Yyterin radalla. Junioreiden ja harrastajien kilpailuun on ilmoittautunut 273 kuljettajaa, joista 20 edustaa isäntäseuraa.

Lauantai on 7-15-vuotiaiden kuljettajien kilpailupäivä.

Radalla ovat Suomen parhaat 65-kuutioiskuljettajat, joiden joukossa on neljä Porin Moottorikerhon (PMK) ajajaa. Topias Kontto, Akseli Kotiranta, Alex Syysmäki ja Jere Uusitalo hakevat kauden ensimmäisiä MX-liigapisteitään pehmeäpintaiselta kotiradaltaan.

MX65-luokan liigan kärkikolmikon muodostavat Hyvinkään Moottorikerhon (HyMK) Sampo Rainio, Karkkilan Moottorikerhon Kaapo Kalatie ja HyMK:n Elias Hämäläinen.Hieman isommilla pyörillä, 85-kuutioisilla kaksitahtisilla ja 150-kuutioisilla nelitahtisilla ajettavissa MXC/C- ja MXC/B-luokissa juniorit hakevat menestyksen kautta nousua ikäluokan korkeimmalle tasolle, MXC/A-luokan Suomen mestaruussarjaan.

Porissa MXC/C-luokassa nähdään PMK:n kuljettajista Mikko Syrjälä ja Oskari Vainio. Luokan sarjajohtaja, Turun Moottorikerhon Verneri Aaltonen on puolestaan noussut ylemmälle tasolle ja kilpailee MXC/B-luokassa. Sarjakakkosena on HyMK:n Tobias Koukku ja -kolmosena Kaarina Motocrossin Mikael Palohuhta.

Isäntäseuralla ei ole kuljettajia MXC/B-luokassa. Valtteri Kangas on kuitenkin samassa lähdössä, sillä MX-liigapisteiden ulkopuoliset MXC/A-luokkalaiset saavat ajaa ”harjoitusmielessä” kilpaa MXC/B-lähdöissä.

MXC/B-luokkaa johtaa Vantaan Moottorikerhon Otto Jousa. Kangasalan Moottorikerhon Kasper Kangasniemi on toisena ja Suonenjoen Moottorikerhon Aapo Lukkarinen kolmantena.

Isojen pyörien sunnuntai

Porissa kilpaillaan sunnuntaina niin sanotuissa aikuisten luokissa.

Porin Moottorikerhon Ville-Matti Mäkinen ajaa 125-kuutioisten pyörien MX125-luokassa. Sarjajohtaja, Hyvinkään MK:n Lari Jukola jättää kilpailun väliin, mutta sarjakakkonen, Vantaan Moottorikerhon Teemu Lahtinen sekä sarjakolmonen, Jämsän Seudun Moottorikerhon Roni Kytönen ovat mukana.

Aikuisharrastajien MXB-luokka on osallistujamäärällä mitattuna viikonlopun suurin, kun paikkaa 40 kuljettajan A-finaalieriin lähtee hakemaan 64 ajajaa. Karsimassa on myös PMK:n Markus Ritola.

MXB:n MX-liigan ykköspaikalla on kaikki erät voittanut Jalasjärven Moottorikerhon Miika Latvala. Pisteissä kakkospaikkaa pitävä Sulkavan Moottorikerho/UA:n Tuomas Vuorinen joutui jättämään kautensa kesken loukkaantumisen takia. Tampere Motocrossin Arto Laine suuntaa Poriin sarjan kolmospaikalla.

Naisten MXD-luokassa pisteitä on kerryttämässä PMK:n Nelli Elo, joka on tuttu nimi enduro- ja cross country -kilpailuista. Sarjan ykköspaikkaa pitää hallussaan Vantaan MK:n Sanna Kärkkäinen, joka jättää Porin väliin valmistautuessaan sarjajohtajan statuksella enduron EM-sarjan seuraavaan osakilpailuun. MX-liigassa toisena on Padasjoen Moottoriurheilijoiden Hanna Mertsalmi ennen niin ikään enduron EM-osakilpailuihin valmistautuvaa Mäntsälän Moottorikerhon Marita Nyqvistiä.

Naisten kanssa samoissa erissä ajaa MXH-luokka, joka on harrastajille suunnattu, MX-liigan ulkopuolinen luokka. PMK:ta edustavat Antti Harjunen, Tero Häkli, Ville Kauvo, Toni Lehtinen, Kalle Lumiainen, Henri Peltola, Pasi Sundell, Olli-Pekka Tuumi, Markus Tähtinen ja Roni Virtanen. Kun MXH-luokkaan on ilmoittautunut 21 ajajaa, miehittävät Porin Moottorikerhon kuljettajat lähes puolet paikoista.

Koululaiset ilmaiseksi katsomoon

Kilpaileminen käynnistyy Porissa ensimmäisten erien osalta sekä lauantaina että sunnuntaina kello 12:00. Pääsylippujen hinta on 10 euroa, mutta alle 12-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi sisään.

Porin Moottorikerho jakaa MX-liigan osakilpailuunsa 1000 vapaalippua alueen alakouluihin. PMK toivottaa näin uudet katsojat erityisellä tavalla seuraamaan juniori- ja harrastemotocrossia. Toiveissa on myös uusien motocrossharrastajien löytyminen lajin pariin.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle
Speedwaykauden päätöskilpailut Porissa

Speedwaykauden päätöskilpailut Porissa

Suomen speedwaykauden loppuhuipennus nähdään tänä viikonloppuna Porissa.

Lue lisää
Motocross kausi käynnistyi viikonloppuna

Motocross kausi käynnistyi viikonloppuna

Motocross kausi käynnistyi Laitilassa 21-22.4.2012 perinteisella WestCross Weekendillä.

Lue lisää
Maaradan SM-finaali Porin raviradalla 17.9.2011

Maaradan SM-finaali Porin raviradalla 17.9.2011

Maaradan SM-finaali ajetaan Porin raviradalla lauantaina 17.9. Finaalissa nähdään myös ulkomaalaisvärejä, kun kilpailijoita saapuu paikalle Ruotsista, Saksasta ja Hollannista.

Lue lisää
Speedwaykausi käynnistyy

Speedwaykausi käynnistyy

Suomen speedwaykausi 2011 käynnistyy Porissa lauantaina 14.5.

Lue lisää
Suomen speedwaylupaukset Yyterissä

Suomen speedwaylupaukset Yyterissä

Speedwayn nuorten valmennusryhmän leiri järjestetään Yyterissä alkuviikon aikana.

Lue lisää
Speedwayn SM-finaali Porissa

Speedwayn SM-finaali Porissa

Suomen speedwaykesä huipentuu lauantaina Porissa ratkottavaan henkilökohtaiseen suomenmestaruuteen.

Lue lisää