Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Pesäkarhut peittosi Manse PP:n

Halli-SM-lopputurnauksen ensimmäinen ottelu eteni aina kolmanteen kotiutuslyöntikisaan asti, kun Pesäkarhut ja Manse PP kilpailivat huomisesta finaalipaikasta. Pesäkarhut nappasi voiton tiukan ottelun jälkeen ja pelaa huomenna toista välierävoittajaa vastaan hallimestaruudesta.

Pesäkarhut siirtyi ottelussa johtoon nopeasti Emilia Itävalon lyöntivuorolla, heti ensimmäisellä vuoroparilla. Pallo ei tarttunut Manse PP:n lukkarin Senni Salmisen räpylään ja Henna Juka ehti niukasti kotipesään vieden Porin joukkueen 1-0 johtoon.

Manse PP:n Henna Peltokangas toi vierasjoukkueen tasoittavalla vuoroparilla vapaataipaleen turvin tasoihin. Jakso eteni tasaisesti neljännen vuoroparin aloittavalle asti, jolloin Pesäkarhujen Roosa Törmänen kiskaisi kotijoukkueen jälleen johtoon.

Törmäsen lyönnillä sekä etenijäjokeri Milla Lindström että Eveliina Tuominen kiitivät kotiin, vieden Pesäkarhut 3-1 johtoon. Manse PP ei pystynyt tasoittamaan tilannetta, joten tauolle mentiin 1-0 jaksolukemin.

Manse PP aloittaa toisen jakson siirtymällä toisella vuoroparilla 0-2 johtoon. Mikaela Pihlajamäki tuo ensimmäisen juoksun Essi Pehrmanin lyönnillä. Heti perään Susanna Kylä-Kause kotiuttaa Anna Ala-Kauhaluoman.

Pesäkarhut yrittää tasoittaa, mutta Manse PP polttaa etenijät kotiin. Vieraita ei myöskään päästetä tekemään enempää juoksuja, joten Tampere voittaa toisen jakson 0-2. Jaksovoittojen ollessa tasan, halliotteluissa siirrytään supervuoron sijaan suoraan kotiutuslyöntikisaan.

Tampere ottaa ensimmäisen juoksun, kun Kirsi Ala-Lipasti kotiuttaa Peltokankaan. Loput etenijät poltetaan tai kopitetaan kentältä ja Pesäkarhut siirtyy lyöntivuoroon.

Jokerikaksikko Susanna Puisto ja Milla Lindström tuo kotijoukkueen tasoihin ja kotiutuslyöntikisaa jatketaan. Manse PP onnistuu jälleen, kun Henna Suominen lyö Ida Lähteen kotiin. Ottelu ei kuitenkaan pääty siihen, vaan Emilia Itävalo tuo Susanne Ojaniemen lyönnillä 2-2 juoksun.

Kolmannella kierroksella Lähde-Suominen pari toimii jälleen, mutta Pesäkarhujen ulkopeli pysäyttää Manse PP:n yhteen juoksuun. Kotijoukkueen lyöntivuorolla Lindström tuo Pesäkarhut 3-3 tasoihin. Ojaniemi ratkaisee ottelun kotiuttaessaan Itävalon, jolloin kotiutuslyöntikisan lukemiksi jää 4-3. Pesäkarhut voittaa ottelun 2-1 ja pelaa huomenna hallimestaruudesta.

Manse PP:n pelinjohtaja Jarkko Pokela kertoo, että loppua kohden joukkueen ulkopeli luistaa, mutta kotiutuslyönneissä väsyttiin.

- Siihen olen tyytyväinen, että saatiin paljon peliä ja paljon toistoja tilanteisiin. Kotareissa Patrikainen pääsi vähän sotkemaan rytmiä, toteaa Pokela.

Pesäkarhujen pelinjohtaja Sami Österlund pohtii, että Manse PP:n kanssa on totuttu pelaamaan tiukkoja otteluita. Ottelu lähti mallikkaasti käyntiin mutta toisella jaksolla Pesäkarhujen ote herpaantui.

- Lyönti ei ollut ihan mailan keskellä, niin ei tullut ihan sellaista tulosta kuin toivottiin, Österlund miettii.

- Uudet pelaajat suoriutuivat hyvin, Roosa Törmäseltä nähtiin hyvä, ratkaiseva, kolmosluukkulyönti ensimmäisellä jaksolla. Noora Patrikainen paransi otteitaan pelin edetessä ja viimeinen kotari oli todella hyvä, kehuu Österlund.

Suunnitelmia huomisen finaaliottelun varalle Österlund ei lähde avaamaan, vaan toteaa että loppuverryttelyn ja palaverin kautta mennään. Huomisen otteluiden vastustajat selviävät kun Lapuan Virkiä ja Kirittäret päättävät ottelunsa tänään myöhemmin.