Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Ari-Pekka Selin Ässien päävalmentajaksi

Ari-Pekka Selin Ässien päävalmentajaksi

Ässien valmennusryhmä kaudelle 2019 – 2020 on valmis. Valmennusryhmän muodostavat Ari-Pekka Selin, Saku Martikainen, Pasi Arvonen, Seppo Vihelä ja Jaakko Rosendahl.

- Kun aloitin noin neljä kuukautta sitten, kerroimme, että Ässien tahtotila on uudistaa toimintakulttuuria. Sen ydin on toiminnan muutos siten, ettei yksi yksittäinen avainhenkilö määrittele näin ison yhteisön suuntaa, vaan yhteistyö ja yhteisöllisyys korostuvat johtamisessa. 

- On olemassa joku hetki, kun pitää pysähtyä ja sitten on visio, minne halutaan päästä. Valmennustiimin rakennusprosessin aikana keskustelimme näistä asioista. Näiden keskusteluiden pohjalta alkoi löytyä niitä arvojen pintoja ja johtamisteemoja, jotka tukevat koko Ässät-yhteisön tulevaisuuden strategiaa. 

- Valmennustiimin rakentumisessa mielestäni korostuivat johtamisosaaminen, kyky oppia ja tehdä yhteistyötä sekä monipuolisuus. Lisäksi valmennustiimissä on kokemusta, suoraselkäisyyttä ja kykyä sietää painetta, jota vääjäämättä muutokseen liittyy, Ässien kehitysjohtaja Tommi Kerttula kommentoi. 

Päävalmentaja Ari-Pekka Selin palaa Poriin kolmen vuoden sopimuksella. Liigan kokeneimpien valmentajien joukkoon lukeutuva seuran oma kasvatti omaa yli 600 ottelun päävalmentajakokemuksen Liigasta. Lisäksi Selin on valmentanut urallaan useissa eri maajoukkueissa sekä yhden kauden KHL-liigassa. 

Liigassa Selin on toiminut Ilveksen päävalmentajana vuosina 2001-2002, SaiPan päävalmentajana vuosina 2008-2012, HPK:n päävalmentajana vuosina 2012-2013, TPS:n päävalmentajana vuosina 2015-2017 sekä HIFK:n päävalmentajana vuosina 2017-2019. 

- Atu on nähnyt sekä pienten että suurten seurojen muutoshaasteet ja tehnyt yhteistyötä monen eri osaajan kanssa. Keskustelimme hänen kanssaan johtamisesta ja arvoista sekä haimme yhteistä näkemystä tulevaisuudesta sekä valmennustiimistä. Näistä keskusteluissa kylvettiin luottamuksen ja yhteistyön siemen, Tommi Kerttula kommentoi. 

- Täältä olen saanut sen sykäyksen ja rakkauden lajiin, josta olen saanut ammatin. Olen ollut pitkään poissa Porista ja moni asia on muuttunut. Siinä mielessä katson asioita tuorein silmin. 

- Olen kiitollinen Ässille, että minut on valittu tähän tehtävään. Nyt lähdemme puhtaalta pöydältä tämän porukan kanssa työstämään yhdessä linjattuja teemojamme, Ässien päävalmentaja Ari-Pekka Selin kommentoi. 

Päävalmentajan tavoin pitkän kokemuksen Liigasta omaava Pasi Arvonen siirtyy Ässiin kaksivuotisella sopimuksella. Arvonen kuului Ari-Pekka Selinin johtamaan valmennusryhmään HPK:ssa kaudella 2012 – 13, jolloin joukkue sijoittui runkosarjassa 6. sijalle.

Arvonen on toiminut HPK:n päävalmentajana vuosina 2013 – 2016. Hän on myös tehnyt töitä useiden huippuvalmentajien johtamissa valmennustiimeissä mm. Ari-Pekka Selin, Jukka Rautakorpi sekä Jukka Jalonen. Kaudella 2017-2018 Arvonen toimi Mestisseura Kiekko-Vantaan päävalmentajana. Valmennusryhmän jäsenenä Arvonen on ollut saavuttamassa SM-hopeaa 2010 sekä SM-pronssia 2007. 

Saku Martikainen siirtyy Ässiin Espoosta kaksivuotisella sopimuksella. Tällä kaudella Martikainen toimi Bluesin A-nuorten joukkueen päävalmentajana ja joukkue eteni Nuorten SM-liigan loppuotteluihin. Osaavana nuorten pelaajien kehittäjänä tunnettu Martikainen on saavuttanut Bluesissa päävalmentajana C-nuorten Suomen mestaruuden 2011, B-nuorten SM-hopeaa 2012 sekä A-nuorten SM-hopeaa 2019. Lisäksi hänet palkittiin C-nuorten SM-sarjan parhaana valmentajana kaudella 2010 – 2011.

Merkittävänä panoksena pelaajapolun kehittämisessä Ässät on tehnyt päätoimisen sopimuksen Seppo Vihelän kanssa. 

Kesken viime kauden Ässien fysiikkavalmentajaksi tulleen Vihelän sopimus on yksivuotinen. Hän on toiminut Ässien fysiikkavalmentajana myös vuosina 2014 – 2016 ja lisäksi hän on valmentanut jo vuosien ajan useampia porilaisia NHL-pelaajia. 

Vuodesta 2012 lähtien Ässien maalivahtivalmentajana toiminut Jaakko Rosendahl jatkaa seuran maalivahtivalmentajana. Rosendahlin parhaimpiin saavutuksiin lukeutuvat Suomen mestaruus keväältä 2013, Nuorten SM-liigan hopea- sekä pronssimitalit vuosilta 2017 ja 2014 sekä B-nuorten SM-pronssi 2010. Lisäksi hänellä on kokemusta kansainvälisestä kiekkoilusta Italian maajoukkueen maalivahtivalmentaja vuosilta 2016 – 2018. Rosendahlin sopimus ulottuu kevääseen 2020.

Ässien tiedtteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle


HC Ässät Pori Oy - logo

Ässät - 2018-2019 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2018-2019

Ottelut kaudella 2018-2019

Seuran tiedot - Seuran kotisivut


PasiArvonen

Pasi Arvonen

5.2.1968 Hämeenlinna
Tiedot

JaakkoRosendahl

Jaakko Rosendahl

Tiedot

Ari-PekkaSelin

Ari-Pekka Selin

Tiedot


Valtteri Pihlajamäki jatkaa Ässissä

Valtteri Pihlajamäki jatkaa Ässissä

Ässät ja Valtteri Pihlajamäki ovat tehneet kevääseen 2022 saakka ulottuvan sopimuksen. Hyökkääjä teki Ässien kanssa keväällä yksivuotisen sopimuksen, joka sisälsi syyskuun loppuun saakka kestävän tryoutin.

Lue lisää
Ässille uusi vahvistus hyökkäykseen

Ässille uusi vahvistus hyökkäykseen

Ässät on tehnyt yksivuotisen sopimuksen Edwin Hedbergin kanssa. 25-vuotias hyökkääjä siirtyy Poriin Ruotsin pääsarjasta Skellefteån joukkueesta.

Lue lisää
Suomen jääkiekkomaajoukkueen nuoret lupaukset

Suomen jääkiekkomaajoukkueen nuoret lupaukset

Suomen jääkiekkomaajoukkue on ollut aina tunnettu joukkuepelaamisestaan. Vuoden 2019 maailmanmestaruusjoukkueella, jossa ei ollut nimekkäitä tähtiä oikeastaan ollenkaan, onkin erinomainen osoitus suomalaisesta joukkuepelaamisen taidosta.

Lue lisää
Jyri Marttinen jatkaa Ässissä

Jyri Marttinen jatkaa Ässissä

Jyri Marttinen pelaa Ässissä kaudella 2019 – 2020. Puolustaja ei käyttänyt sopimukseensa kuulunutta ulkomaanoptiota, joka umpeutui heinäkuun 1. päivänä.

Lue lisää
Venäjän nuorten maajoukkuemaalivahti Daniil Tarasov Ässiin

Venäjän nuorten maajoukkuemaalivahti Daniil Tarasov Ässiin

NHL-seura Columbus Blue Jacketsin sopimuspelaaja Daniil Tarasov siirtyy Ässiin yksivuotisella sopimuksella. Isokokoinen (196 cm / 84 kg) maalivahti siirtyy Poriin KHL-seura Salavat Yulaev Ufa:n organisaatiosta.

Lue lisää
Tyson ja Tylor Spink siirtyvät Ässiin

Tyson ja Tylor Spink siirtyvät Ässiin

Ässät on tehnyt yksivuotiset sopimukset Tyson ja Tylor Spinkin kanssa. Kaksoset siirtyvät Poriin Ruotsin pääsarjajoukkue Örebron riveistä.

Lue lisää