Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Pesäkarhut nappasi viidennen otteluvoiton

Pesäkarhut nappasi viidennen otteluvoiton

 

Pesäkarhut ei antanut Lappajärvelle kauden ensimmäistä voittoa, vaan piti nihkeästä toisesta jaksosta huolimatta pisteet kotona. Porilaisjoukkue jatkoi viiden ottelun voittoputkea ja siirtyi sarjaykköseksi 12:sta pisteellä. 

Ottelun ensimmäinen jakso alkoi reippaasti, kun Pesäkarhujen kapteeni SUSANNA PUISTO voitti hutunkeiton ja joukkue alkoi tahkota juoksuja. Ensimmäisellä vuoroparilla Pesäkarhut johti ottelua reippain 5-0 lukemin. Aiemmissakin otteluissa hyvässä lyöntivireessä ollut EMILIA LINNA lyö viittä vaille kunnarin kentän kakkospuolelle, kotiuttaen MILLA JAKOSEN ja MARIA SUOMISEN. 

Omalla lyöntivuorollaan Lavettaret kaventaa 5-1 kun JUTTA HERRALA lyö ELLA MÄKELÄN kotiin, mutta Pesäkarhujen ulkokenttä katkaisee haaveet lisäjuoksuista lyhyeen. Pesäkarhujen viimeisen juoksun jaksolle hoitelee HENNA JUKA, SUSANNE OJANIEMEN lyödessä. Ennen taukoa Lappajärvi pääsee harhaheiton turvin tekemään vielä 6-2 juoksun, kun KAISA-MAIJA ROSVALLIN heitto lentää OONA LIIMATAISEN pään yli. 

Toisella jaksolla Pesäkarhujen peli hieman tyssää, eikä maila osu palloon niin, että juoksuja saataisiin aikaiseksi. Toisaalta myös Lappajärven peli ei etene ja kolmas vuoropari aloitetaan 0-0 tilanteessa. Erku-Areenan kotiyleisö saa puhtia kannustukseen erikoisen tuomaritoiminnan jälkeen ja EMILIA ITÄVALO kiskaisee yleisön iloksi ROOSA TÖRMÄSEN kotipesään. Lappajärvi pääsee vielä tasoittavalle vuorolle, mutta Pesäkarhujen ulkokenttä on armoton ja ottelu päättyy kotijoukkueen hyväksi. 

Lappajärven ykköspalkkittu sieppari LOTTA LAX myöntää, että tuntui hieman hassulta, kun ulkopelivuorolla kaarellakin näkyi paljon tuttuja kasvoja. Porilaiskasvatti toteaa, että nopeasti jännitys kuitenkin katosi, ja pelitunnelma oli hyvä. 

Pesäkarhuilta ykköspalkinnon nappasi myöskin etukentän taituri Rosvall, joka oli tyytyväinen siihen, että pääsi vihdoin tositoimiin ottelussa. Ensimmäisellä jaksolla Rosvallin mukaan Pesäkarhut lähti väkevästi liikkeelle, mutta toisella jaksolla sisäpeli jäi hieman piippuun. 

- Ulkopeli parani sitä mukaa, mitä pidemmälle pelattiin. Aiemmissa otteluissa olen ollut hieman työttömänä, niin sanotusti. Pääsin vihdoin omalle tasolle, eikä tullut ylilatausta ja sitä kautta sai rauhan pelaamiseen ja sai tehtyä paljon paloja, hän iloitsee. 

Lappajärven pelinjohtaja VILLE LAITILA harmittelee, että pari ensimmäistä vuoroa heiltä nähtiin melko heikkoa suorittamista. Vaikka ulkopeli heräsikin kolmannessa vuorossa, sisäpeli jäi vielä unten maille. 

- Suorituksista puuttuu laatu. Aiemmissakin otteluissa ulkopeli on sujunut, mutta sisällä ei olla saatu onnistumisia vaikka olisi ollut paikkoja, Laitila analysoi. 

Joukkueensa arvosanaksi Pesäkarhujen pelinjohtaja SAMI ÖSTERLUND antaa saman kuin Superlauantain ottelusta Mansea vastaan: kolme. 

- Kolme pistettä, niihin olen tyytyväinen. Ulkopelissä paransimme hurjasti koko ajan loppua päin, vaikka alku oli vielä hieman sekavaa. Otteluun tultiin sisäpelin osalta todella hyvin ensimmäisellä jaksolla, mutta sen jälkeen siihen tuli se laskeva käyrä, pohtii Österlund. 

Toisessa jaksossa Pesäkarhut eivät monista takatilanteista huolimatta saaneet kotiutettua etenijöitä. Ongelmaksi Österlund toteaa sen, ettei lyöntejä saatu onnistumaan. Tilannetta korostaa pelinjohtajan mukaan hyvin se, että ratkaisun ottelussa toi lopulta Itävalo. 

- Kun ei osu keppiin, niin ei osu keppiin, ei sille voi mitään. Lappajärvi laittoi meidän tiukoille ja propsit naisille siitä, että uskallettiin lyödä kovaa lopussakin, pelinjohtaja kiittelee. 

Pesäkarhujen ottelutahti on ollut tiukka ja Österlundin mielestä pieni tauko tulee nyt hyvään väliin, kun ensi viikolla on vastassa sarjan neljäntenä oleva Rauman Fera ja kakkospaikalla tällä hetkellä kärkkyvä Lapuan Virkiä. 

- Saadaan hyvin tässä ladattua kovia pelejä varten. Kiva kun naapuri tulee kylään heti alkuviikosta, Österlund lopuksi veistelee.

Pesäkarhujen tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle
Pesäkarhujen finaalit jatkuvat lauantaina Jyväskylässä

Pesäkarhujen finaalit jatkuvat lauantaina Jyväskylässä

Viikonloppuna ratkeaa naisten Superpesiksen mestaruus. Pesäkarhut ja Jyväskylän Kirittäret jatkaa finaalisarjaansa ensin 4. finaaliottelulla Jyväskylässä lauantaina 14.9. ja sen jälkeen tarvittaessa 5. finaaliottelulla Erku-Areenalla Porissa sunnuntaina 15.9.

Lue lisää
Pesäkarhut voitti kolmannen finaalin

Pesäkarhut voitti kolmannen finaalin

Kirittäret oli valmiita juhlimaan mestaruutta Porissa, mutta karhunkämmen löi ja Pesäkarhut näytti että siltä löytyy vielä taistelutahtoa.

Lue lisää
Pesäkarhuille jälleen kirvelevä tappio

Pesäkarhuille jälleen kirvelevä tappio

Toinen finaalisarjan ottelu venyi niin ikään kotiutuslyöntikilpailuihin. Jännittävän ottelun lopussa Kirittäret kuitenkin veti pidemmän korren ja nappasi toisen otteluvoiton Pesäkarhuilta.

Lue lisää
Kirittäret haki kotiedun Porista

Kirittäret haki kotiedun Porista

Ensimmäinen finaali Erku-Areenalla päättyi tiukan taiston jälkeen Kirittärien voittoon. Kotiutuslyöntikisaan asti venynyt ottelu tarjosi viihdettä koko illaksi.

Lue lisää
Pesäkarhut aloittaa finaalit kotikentällään

Pesäkarhut aloittaa finaalit kotikentällään

Pesäkarhut ja Kirittäret aloittavat finaalisarjansa Porissa 4.9. Pesäkarhut on kohdannut hallitsevan mestarin Kirittäret tämän kauden aikana kaksi kertaa ja tähän mennessä otteluiden voitot ovat menneet tasan.

Lue lisää
Pesäkarhut Superpesiksen finaaleihin

Pesäkarhut Superpesiksen finaaleihin

Kolmas välieräottelu päättyi Pesäkarhujen juhlintaan, kun Manse PP kaatui jälleen puhtaasti 2-0. Kolmannella otteluvoitolla Pesäkarhut etenee finaaleihin, jossa vastaan asettuu Jyväskylän Kirittäret.

Lue lisää