Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Pesäkarhut nappasi viidennen otteluvoiton

Pesäkarhut nappasi viidennen otteluvoiton

 

Pesäkarhut ei antanut Lappajärvelle kauden ensimmäistä voittoa, vaan piti nihkeästä toisesta jaksosta huolimatta pisteet kotona. Porilaisjoukkue jatkoi viiden ottelun voittoputkea ja siirtyi sarjaykköseksi 12:sta pisteellä. 

Ottelun ensimmäinen jakso alkoi reippaasti, kun Pesäkarhujen kapteeni SUSANNA PUISTO voitti hutunkeiton ja joukkue alkoi tahkota juoksuja. Ensimmäisellä vuoroparilla Pesäkarhut johti ottelua reippain 5-0 lukemin. Aiemmissakin otteluissa hyvässä lyöntivireessä ollut EMILIA LINNA lyö viittä vaille kunnarin kentän kakkospuolelle, kotiuttaen MILLA JAKOSEN ja MARIA SUOMISEN. 

Omalla lyöntivuorollaan Lavettaret kaventaa 5-1 kun JUTTA HERRALA lyö ELLA MÄKELÄN kotiin, mutta Pesäkarhujen ulkokenttä katkaisee haaveet lisäjuoksuista lyhyeen. Pesäkarhujen viimeisen juoksun jaksolle hoitelee HENNA JUKA, SUSANNE OJANIEMEN lyödessä. Ennen taukoa Lappajärvi pääsee harhaheiton turvin tekemään vielä 6-2 juoksun, kun KAISA-MAIJA ROSVALLIN heitto lentää OONA LIIMATAISEN pään yli. 

Toisella jaksolla Pesäkarhujen peli hieman tyssää, eikä maila osu palloon niin, että juoksuja saataisiin aikaiseksi. Toisaalta myös Lappajärven peli ei etene ja kolmas vuoropari aloitetaan 0-0 tilanteessa. Erku-Areenan kotiyleisö saa puhtia kannustukseen erikoisen tuomaritoiminnan jälkeen ja EMILIA ITÄVALO kiskaisee yleisön iloksi ROOSA TÖRMÄSEN kotipesään. Lappajärvi pääsee vielä tasoittavalle vuorolle, mutta Pesäkarhujen ulkokenttä on armoton ja ottelu päättyy kotijoukkueen hyväksi. 

Lappajärven ykköspalkkittu sieppari LOTTA LAX myöntää, että tuntui hieman hassulta, kun ulkopelivuorolla kaarellakin näkyi paljon tuttuja kasvoja. Porilaiskasvatti toteaa, että nopeasti jännitys kuitenkin katosi, ja pelitunnelma oli hyvä. 

Pesäkarhuilta ykköspalkinnon nappasi myöskin etukentän taituri Rosvall, joka oli tyytyväinen siihen, että pääsi vihdoin tositoimiin ottelussa. Ensimmäisellä jaksolla Rosvallin mukaan Pesäkarhut lähti väkevästi liikkeelle, mutta toisella jaksolla sisäpeli jäi hieman piippuun. 

- Ulkopeli parani sitä mukaa, mitä pidemmälle pelattiin. Aiemmissa otteluissa olen ollut hieman työttömänä, niin sanotusti. Pääsin vihdoin omalle tasolle, eikä tullut ylilatausta ja sitä kautta sai rauhan pelaamiseen ja sai tehtyä paljon paloja, hän iloitsee. 

Lappajärven pelinjohtaja VILLE LAITILA harmittelee, että pari ensimmäistä vuoroa heiltä nähtiin melko heikkoa suorittamista. Vaikka ulkopeli heräsikin kolmannessa vuorossa, sisäpeli jäi vielä unten maille. 

- Suorituksista puuttuu laatu. Aiemmissakin otteluissa ulkopeli on sujunut, mutta sisällä ei olla saatu onnistumisia vaikka olisi ollut paikkoja, Laitila analysoi. 

Joukkueensa arvosanaksi Pesäkarhujen pelinjohtaja SAMI ÖSTERLUND antaa saman kuin Superlauantain ottelusta Mansea vastaan: kolme. 

- Kolme pistettä, niihin olen tyytyväinen. Ulkopelissä paransimme hurjasti koko ajan loppua päin, vaikka alku oli vielä hieman sekavaa. Otteluun tultiin sisäpelin osalta todella hyvin ensimmäisellä jaksolla, mutta sen jälkeen siihen tuli se laskeva käyrä, pohtii Österlund. 

Toisessa jaksossa Pesäkarhut eivät monista takatilanteista huolimatta saaneet kotiutettua etenijöitä. Ongelmaksi Österlund toteaa sen, ettei lyöntejä saatu onnistumaan. Tilannetta korostaa pelinjohtajan mukaan hyvin se, että ratkaisun ottelussa toi lopulta Itävalo. 

- Kun ei osu keppiin, niin ei osu keppiin, ei sille voi mitään. Lappajärvi laittoi meidän tiukoille ja propsit naisille siitä, että uskallettiin lyödä kovaa lopussakin, pelinjohtaja kiittelee. 

Pesäkarhujen ottelutahti on ollut tiukka ja Österlundin mielestä pieni tauko tulee nyt hyvään väliin, kun ensi viikolla on vastassa sarjan neljäntenä oleva Rauman Fera ja kakkospaikalla tällä hetkellä kärkkyvä Lapuan Virkiä. 

- Saadaan hyvin tässä ladattua kovia pelejä varten. Kiva kun naapuri tulee kylään heti alkuviikosta, Österlund lopuksi veistelee.

Pesäkarhujen tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle
Pesäkarhut kohtaa perjantaina Kempeleen

Pesäkarhut kohtaa perjantaina Kempeleen

Heinäkuun ensimmäisessä ottelussa Pesäkarhut kohtaa ensimmäistä kertaa oman runkosarjalohkonsa ulkopuolisen joukkueen, kun Kempeleen Kiri matkaa pohjoisesta haastamaan porilaiset Erku-Areenalla.

Lue lisää
Väliinjättösääntö laajenee pesäpallossa alkavalle kaudelle

Väliinjättösääntö laajenee pesäpallossa alkavalle kaudelle

Pesäpalloliiton johtokunnan elokuussa 2019 tekemällä päätöksellä lyöntivuoroja koskevat pelisäännöt uudistuvat alkavalle kaudelle Superpesiksessä ja Ykköspesiksessä.

Lue lisää
Pesäpalloliitto ohjeisti korona-ajan käytännöistä

Pesäpalloliitto ohjeisti korona-ajan käytännöistä

Kansallispelimme liki 100-vuotisen historian ajan pesäpallo-ottelu on aloitettu hutunkeitolla.

Lue lisää
Pesäpallon otteluohjelmat julki - naisten Superpesiksen kausi käyntiin kuumilla paikallisotteluilla

Pesäpallon otteluohjelmat julki - naisten Superpesiksen kausi käyntiin kuumilla paikallisotteluilla

Naisten Superpesiksessä palataan tositoimiin ensimmäisenä kotimaisena palloilusarjana koronaviruspandemian aiheuttaman poikkeustilan jälkeen. Avauskierroksella nähdään neljä huippuottelua perjantaina 12.6.

Lue lisää
Miesten Superpesis vauhtiin 2.7. alkaen - 14 joukkuetta tavoittelee Suomen mestaruutta

Miesten Superpesis vauhtiin 2.7. alkaen - 14 joukkuetta tavoittelee Suomen mestaruutta

Nyt se on varmaa. Kaikki 14 joukkuetta ovat mukana, kun miesten superpesiskausi käynnistyy 2. heinäkuuta. Panoksena on 97. Suomen mestaruus miesten pääsarjapesäpallon historiassa. Ainoastaan sotavuosina 1941 ja 1944 sarja on jäänyt pelaamatta.

Lue lisää
Naisten superpesiskausi käyntiin 12. kesäkuuta

Naisten superpesiskausi käyntiin 12. kesäkuuta

Pesäpallokausi 2020 on pääsemässä vahvasti vauhtiin kesäkuun toisella viikolla. Naisten Superpesiksessä otteluohjelmaan on merkitty ensimmäiset ottelut perjantaille 12. kesäkuuta.

Lue lisää