Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Pesäkarhuilla täyden potin viikonloppu

Pesäkarhuilla täyden potin viikonloppu

Hyvinkäällä pelattu, viikonlopun toinen vierasottelu päättyi jälleen Pesäkarhujen voittoon. Illan ottelussa nähtiin jälleen hienoja ulkopeli suorituksia, mutta myös sisäpelissä onnistuttiin. Viikonlopun otteluista Pesäkarhut tuo kotiin täydet kuusi pistettä.

Pesäkarhut aloittaa ottelun energisesti tehden ensimmäisessä vuorossaan kaksi juoksua. Kolmas juoksu on lähellä, mutta kolmoselle ehtii syntyä palo ennen kuin etenijä ehtii kotipesään. Tahkon sisävuorolla Pesäkarhut ei päästä leidejä helpolla, vaan etenijät poltetaan nopeasti pois kentältä. 

nsimmäisessä jaksossa porilaisjoukkue onnistuu kotiuttamisissaan vielä kahdesti, ensin SUSANNE OJANIEMI saattelee HENNA JUKAN kotiin ja kahden palon tilanteessa NOORA MATIKKA kotiuttaa Itävalon ja taululla näkyy lukemat 0-4. 

Kolmannessa vuoroparissa Tahko saa sisäpeliään auki ja yhden palon ajolähdöstä IRA JOKIVALLI nappaa kotijoukkueelle ensimmäisen juoksun pallon lipsahtaessa Itävalon räpylästä. Pallo pomppii toisenkin kerran Pesäkarhuja pakoon ja PAULIINA HARINEN kotiuttaa myös EMMI HYTÖSEN. 

Neljännessä vuoroparissa Tahkon palottomasta ajolähdöstä Pesäkarhut nappaa kaksi paloa niin kotipesästä kuin kolmoselta purkaen hienosti tilanteen. Koska lisäjuoksuja ei kummallekaan joukkueelle synny, tauolle mennään lukemin 2-4. 

Toinen jakso alkaa hieman rauhallisemmalla tahdilla, mutta avauspinnan jaksoon ottaa jälleen Pesäkarhut kahden palon tilanteessa, kun KAISA-MAIJA ROSVALL ja MILLA OKSA onnistuvat kotiuttamaan OONA LIIMATAISEN ja MARIA SUOMISEN. Tahkon leidit eivät pääse puusta pitkään, kun vastassa on Pesäkarhujen vahva ulkokenttä ja kotijoukkue pidetään nollilla. 

EMILIA ITÄVALO työskentelee hienosti mailanvarressa siirtäen ensin Lindströmin ykköseltä kolmoselle ja siirtyy sitten itsekin kentälle etenijäksi. Palottomaan ajolähtöön purkajaksi tulee kukas muu kuin joukkueen kapteeni, SUSANNA PUISTO ja tuloksena onkin Pesäkarhuille kolmas juoksu. Ajolähdön jatkuessa Matikka tulee jatkamaan ja kotiuttaa Itävalon neljännen juoksun arvoisesti. 

Tahko lähtee tiukkaan takaa-ajoon kolmannessa vuoroparissa. Ensimmäisestä kotiutusyrityksestä Pesäkarhut nappaa palon kotipesään, mutta PETRA JOKIVALLI ehtii kahden palon ajolähdössä etenemään kotipesään, tuoden Tahkolle jakson 1-5 kavennuksen. Pesäkarhut lopettaa kuitenkin leidien sisävuoron, kun Harinen palaa niukasti kotipesään. 

Ottelun viimeinen juoksu nähdään, kun Pesäkarhut nappaa 1-5 juoksun Ojaniemen lyödessä Jukan kotiin. Hyvinkään Tahko ei pääse jakson aikana enää kotiuttamaan, mutta ottaa hienosti vierailta kaksi paloa suoraan kotipesään. 

Pesäkarhujen ykköspalkittu Ojaniemi toteaa, että joukkueella oli selkeät teemat ottelussa ja vaikka ei osaakaan teemojen toteutumista analysoida, tulos oli kuitenkin positiivinen. 

- Sisäpeli oli tänään kauttaaltaan hyvää, vaikka muutaman kerran meinasi ote lipsahtaa. Ulkopeli oli myös läpi ottelun onnistunutta, Ojaniemi sanoo. 

- Päästiin plussan puolelle, pelimme oli parempaa kuin Porissa. Vielä on kuitenkin tekemistä, mutta parempaan suuntaan ollaan menossa, Tahkon ykköspalkittu Harinen arvelee kotijoukkueen suoriutumista. 

Hyvinkään Tahkon pelinjohtaja Antti Yli-Saunamäki sanoo pelin olleen hyvää oppimateriaalia siitä, miten pitää pelata että huippujoukkueiden ja -etenijöiden peliä päästään rikkomaan. Pelin sisällä reagoimiseen ja pelinlukemisen eteen on vielä Yli-Saunamäen mukaan tehtävä paljon töitä. 

- Merkkilyönnit ratkaisee pelin suunnan ja saako pelin pyörimään vai ei. Pori vie peliä ja määrää sen tahdin näissä keskinäisissä otteluissa. Ensimmäisen jakson lopulla saimme peliä lopulta vähän auki, mutta pahoihin paikkoihin tuli etenemisvirheet, pelinjohtaja harmittelee. 

Pesäkarhujen pelinjohtaja Sami Österlund toteaa, että koko joukkue ja huoltotiimi on tuplareissun jäljiltä poikki, mutta kuuden pisteen kanssa on mukava olla. Pelillisesti Österlund on tyytyväinen viikonlopun otteluihin. Otteluun tultiin tuttuun tapaan kovaa, mutta taso hiukan laski jonka jälkeen Pesäkarhut otti kopinnostopaloja ja pelissä oli kaiken näköisiä sattumia, pelinjohtaja arvioi. 

- Tänään ulkopelissä pelattiin todella hyvin. Kaksi pelaajaa nousee esille, Itävalo varsinkin ykköstilanteissa ja Suominen takalukijana pelasi tosi hyvin. Hieno kiinniotto oli myös Oksalta, voittava suoritus pelin lopussa, Österlund kehuu. 

Kesäkuun pelit on sitä myöten taputeltu ja seuraavaksi Pesäkarhut pelaakin heinäkuussa kotonaan ensi keskiviikkona. 

Pesäkarhujen tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle
Porissa nähtiin ratkaiseva juhlajuoksu

Porissa nähtiin ratkaiseva juhlajuoksu

Pesäkarhujen ja Lapuan Virkiä taistelu pisteistä venyi jälleen lähes varsinaisen peliajan ulkopuolelle, mutta porilaisten upeat ratkaisun hetket painoivat vaakakupin himpun verran kotijoukkueen puolelle ja Lapua joutui lähtemään kotimatkalle pisteittä.

Lue lisää
Pesä Ysit vailla mahdollisuutta perjantaina

Pesä Ysit vailla mahdollisuutta perjantaina

Pesäkarhut kohtasi perjantai-illan ottelussa viimeviikkoisen lappeenrantalaisen vastustajansa Pesä Ysit, tällä kertaa sateisella kotikentällään, Erku-Areenalla. Ottelu päättyi odotetusti ennakkosuosikki Pesäkarhujen voittoon.

Lue lisää
Pesä Ysit saapuu perjantaina Poriin

Pesä Ysit saapuu perjantaina Poriin

Perjantaina Pesäkarhujen vieraaksi matkustaa Lappeenrannasta Pesä Ysit, joka otti keskiviikon ottelussaan Mynämäkeä vastaan kauden avausvoittonsa.

Lue lisää
Vieraspeliputkesta puhtaat pisteet Poriin

Vieraspeliputkesta puhtaat pisteet Poriin

Pesäkarhut päätti kolmen ottelun vieraspeliputkensa Pihkalan kentällä Hyvinkäällä. Ottelu oli jatkoa kahdelle voitokkaalle vierasottelulle, ja porilaiset pääsivät lähtemään myös Hyvinkäältä kotimatkalle täysi pistepotti matkassaan.

Lue lisää
Pesäkarhujen pettämätön ulkopeli piti pintansa

Pesäkarhujen pettämätön ulkopeli piti pintansa

Pesäkarhut nappasi pisteet Poriin selvin lukemin kauden kolmannessa Satakunnan paikallisderbyssä.

Lue lisää
Pesäkarhuilta vahva vieraspelialoitus

Pesäkarhuilta vahva vieraspelialoitus

Porilaisjoukkue saneli Lappeenrannan Vanhiksella pelatun ottelun tahdin ja pelasi pisteet taskuunsa varmoin elkein. Kotijoukkue onnistui rakentamaan vain 11:sta kolmostilannetta Pesäkarhujen 37:ää vastaa.

Lue lisää