Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Ässissä sovittiin organisaation palkkojen leikkaamisesta

Ässissä sovittiin organisaation palkkojen leikkaamisesta

HC Ässät Pori Oy arvioi 27.3. 2020 julkaistussa tiedotteessaan 1.5. 2020 alkavan tilikauden liikevaihdon laskevan noin 18 – 22 prosenttia koronaviruspandemian taloudellisten vaikutusten vuoksi. Arvion perusteella liikevaihto olisi noin 5,1 miljoonaa euroa.

Tiedotteessa yhtiö määritteli lähikuukausien ainoiksi tavoitteiksi seuran jatkuvuuden turvaamisen sekä yhteisön hyvinvoinnin.

Tavoitteen ensivaiheessa yhtiöön asetettiin hankintakielto ja seuraavassa vaiheessa sopeutettiin henkilöstökustannuksia. Yhtiössä käynnistettiin neuvottelut, joiden tavoitteena oli yhteisellä sopimuksella tehtävä tilapäinen palkkojen leikkaus koko organisaation osalta.

Nyt neuvottelut ovat päättyneet ja HC Ässät Pori Oy:n henkilöstön sopeutusvaikutukset ovat kassavirtaan aikajänteellä huhtikuu – kesäkuu noin 100 000 euroa.

- Olen äärimmäisen tyytyväinen siitä, kuinka hyvässä hengessä keskustelut etenivät ja kuinka nopeasti pääsimme yhteiseen sopimukseen.

- Olemme jakaneet tulevan kauden ajallisiin väliportaisiin ja palkkojen leikkaaminen koskee tätä ensimmäistä jaksoa kesäkuun loppuun asti. Nyt etenemme askel kerrallaan ja harkitsemme uusia toimenpiteitä sitä mukaa, kun saamme lisätietoa.

- Ässien liikevaihdosta merkittävin kuluerä on henkilöstökustannukset. Nyt tehdyt henkilöstökulujen sopeutustoimet vastaavat merkityksellisyydeltään noin 8 % liikevaihdon arvioidusta laskusta. Asetetun hankintakiellon vaikutukset kassavirtaan alkavat realisoitua merkittävässä määrin 1.5.2020 alkaen ja niiden laskennallinen kuukausittainen säästövaikutus on noin 5 % luokkaa liikevaihdon arvioidusta laskusta.

- Jatkamme talouden seuraamista väliportaittain ja teemme eri skenaarioita tulevaisuudesta koko ajan. Olemme onnistuneet melko hyvin kustannusten karsimisessa ja leikkaamisessa ja nämä neuvottelut olivat yksi osa niitä. Tällä sovitulla toimenpiteellä on meille taloudellisesti erittäin suuri merkitys, Ässien toimitusjohtaja Mikael Lehtinen kommentoi.

Palkkojen leikkaamisesta sovittiin siis koko Ässien organisaation kanssa eli mukana ovat pelaajat, valmentajat, muu joukkueen johtoryhmä sekä toimiston työntekijät. Palkkojen sopeutustoimet eivät koskeneet kauden 2019 – 2020 pelaajasopimuksia.

Ässien päävalmentaja Ari-Pekka Selinin mukaan viime kaudesta lähtien rakennettu välittämisen kulttuuri näkyi nytkin.

- Välittäminen on ollut meille iso arvo alusta lähtien ja olemme erittäin ylpeitä, että uusissa ja täysin erilaisissa olosuhteissa välittämisestä on tullut jatkumo, Ässien päävalmentaja kommentoi.

Pelaajia neuvotteluissa edusti kaudella 2019 – 2020 joukkueen kapteenina toiminut Niklas Appelgren. Hyökkääjän mukaan kaikki pelaajat ymmärsivät tilanteen ja neuvottelut sujuivat kaikkien osapuolien kanssa ammattimaisesti ja hyvässä hengessä.

- Jokainen ymmärtää tilanteen ja kaikki halusivat osallistua talkoisiin. Neuvottelut sujuivat erittäin hyvässä hengessä ja ammattimaisesti. Mistään suunnasta ei tullut vastustusta ja asioista keskusteltaessa kaikki ovat olleet hyvillä fiiliksillä, Appelgren kommentoi.

Ässien pelaajat ovat osoittaneet merkittävää vastuunkantoa heti koronaviruspandemian alkupäivistä lähtien. Joukkueen pelaajat ovat mm. ohjanneet päättyneen kauden sakkokassansa paikallisten yritysten tukemiseen ja pelaajat ovat toimittaneet lääkkeitä ja erilaisia tervehdyksiä riskiryhmään kuuluville.

- Olen erittäin ylpeä siitä, kuinka seura ja joukkue ovat hoitaneet nämä asiat. Nämä ovat sinällään pieniä juttuja, mutta muodostuvat lopulta tärkeiksi ja merkittäviksi. Haluamme auttaa yhteisöä jatkossakin, Niklas Appelgren lupaa.

Ässien toimitusjohtaja Mikael Lehtinen on luottavin mielin haastavasta tilanteesta huolimatta ja erittäin tyytyväinen organisaatiossa vallitsevaan yhteishenkeen.

- Organisaatiomme osoitti yhteisöllisyyttä, vastuullisuutta sekä kykyä ymmärtää isoa kuvaa. Tuntuu, että meillä on kasassa aito Joukkue, jossa jokainen haluaa auttaa ja tukea toisia.

- Tavoitteenamme on alusta lähtien ollut lomautusten välttäminen ja asioiden sopiminen paikallisesti hyvässä yhteistyössä. Luotan, että tämä hyvä yhteishenki kantaa meidät jatkossakin vaikeiden aikojen yli.

HC Ässät Pori Oy tulee jatkamaan aktiivista, avointa ja vastuullista tiedottamista tilanteen edetessä sekä aktiivista toimintaamme yhteisön tukemiseksi. Toukokuun aikana päivitämme näkemyksemme kokonaistilanteesta sekä annamme tilannekuvauksen talouden kehittymisestä.

Ässien tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle


HC Ässät Pori Oy - logo

Ässät - 2018-2019 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2018-2019

Ottelut kaudella 2018-2019

Seuran tiedot - Seuran kotisivutSakari Salminen palaa Ässiin

Sakari Salminen palaa Ässiin

Ässät on tehnyt kevääseen 2022 asti ulottuvan sopimuksen Sakari Salmisen kanssa. Ässien oma kasvatti pelasi seurassa viimeksi vuosina 2017 – 2019, jolloin 50 ottelussa syntyi tehopisteet 17+30 =47.

Lue lisää
Peter Tiivola jatkaa Ässissä

Peter Tiivola jatkaa Ässissä

Ässät on tehnyt yksivuotisen jatkosopimuksen Peter Tiivolan kanssa. Sopimus sisältää option ulkomaille siirtymisestä tämän kauden jälkeen.

Lue lisää
Hyökkääjä Ty Rattie siirtyy Porin Ässiin

Hyökkääjä Ty Rattie siirtyy Porin Ässiin

Ässät on tehnyt loppukauden mittaisen sopimuksen hyökkääjä Ty Rattien kanssa.

Lue lisää
Joe Morrow siirtyy Ässiin

Joe Morrow siirtyy Ässiin

Ässät on tehnyt loppukauden mittaisen sopimuksen puolustaja Joe Morrow’n kanssa. 28-vuotias kanadalaispuolustaja on pelannut urallaan 162 NHL-ottelua, 174 AHL-ottelua ja 22 KHL-ottelua.

Lue lisää
Jesperi Kotkaniemen pelit Ässissä päättyvät

Jesperi Kotkaniemen pelit Ässissä päättyvät

NHL-seura Montreal Canadiens on kutsunut lainasopimuksella Ässissä pelanneen Jesperi Kotkaniemen valmistautumaan tulevaan NHL-kauteen. Kotkaniemen viimeiseksi otteluksi Ässissä jäi lauantaina pelattu Kärpät-Ässät.

Lue lisää
Jasse Ikonen siirtyy Ässiin

Jasse Ikonen siirtyy Ässiin

Ässät on tehnyt loppukauden mittaisen sopimuksen hyökkääjä Jasse Ikosen kanssa. Alkukauden pelaamatta ollut hyökkääjä on edustanut urallaan mm. HIFK:ta, Kärppiä ja Ilvestä.

Lue lisää