Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Väliinjättösääntö laajenee pesäpallossa alkavalle kaudelle

Väliinjättösääntö laajenee pesäpallossa alkavalle kaudelle

Pesäpalloliiton johtokunnan elokuussa 2019 tekemällä päätöksellä lyöntivuoroja koskevat pelisäännöt uudistuvat alkavalle kaudelle Superpesiksessä ja Ykköspesiksessä. Superpesiskausi käynnistyy naisten osalta tulevana perjantaina ja miesten osalta 2. heinäkuuta.

Pelinjohtajalla on jatkossa mahdollisuus jättää haluamansa määrä lyöntivuoroja väliin Superpesiksessä ja Ykköspesiksessä, kun kenttä on tyhjä etenijöistä. Aiemmin sääntö mahdollisti vain yhden pelaajan jättämisen väliin ja se oli voimassa ainoastaan miesten Superpesiksessä.

Lisäksi pesäpallon kahdella ylimmällä sarjatasolla aikalisien määrä on rajattu yhteen ottelua kohden, kotijoukkueelle on annettu mahdollisuus päättää tauon pituudesta 12-20 minuutin välillä sekä estämiseen ja syöttämiseen liittyviä sääntökohtia on tarkennettu. Korona-ajan käytännöistä Pesäpalloliitto tiedotti jo aiemmin.

Pesäpallon lyöntivuoroihin on tehty muutoksia 1980-luvulta lähtien pelin kehittyessä. Kaudella 1985 sai ensi kertaa käyttää yhtä jokerilyöjää, joka vei kauteen 1988 saakka lyöntivuorossa olleen pelaajan lyöntivuoron. Jokeripelaajien lukumäärää kasvatettiin kahteen 1997 ja kolmeen 2000.

Kaudelle 2001 otettiin käyttöön väliinjättösääntö tyhjään kenttään lyötäessä. Tälle kaudelle tehtävällä muutoksella väliin saa jättää haluamansa määrän pelaajia aiemman yhden sijaan. Väliinjättösääntö tulee voimaan miesten Superpesiksen lisäksi naisten Superpesiksen, miesten Ykköspesiksen ja naisten Ykköspesiksen otteluissa.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle
Porissa nähtiin ratkaiseva juhlajuoksu

Porissa nähtiin ratkaiseva juhlajuoksu

Pesäkarhujen ja Lapuan Virkiä taistelu pisteistä venyi jälleen lähes varsinaisen peliajan ulkopuolelle, mutta porilaisten upeat ratkaisun hetket painoivat vaakakupin himpun verran kotijoukkueen puolelle ja Lapua joutui lähtemään kotimatkalle pisteittä.

Lue lisää
Pesä Ysit vailla mahdollisuutta perjantaina

Pesä Ysit vailla mahdollisuutta perjantaina

Pesäkarhut kohtasi perjantai-illan ottelussa viimeviikkoisen lappeenrantalaisen vastustajansa Pesä Ysit, tällä kertaa sateisella kotikentällään, Erku-Areenalla. Ottelu päättyi odotetusti ennakkosuosikki Pesäkarhujen voittoon.

Lue lisää
Pesä Ysit saapuu perjantaina Poriin

Pesä Ysit saapuu perjantaina Poriin

Perjantaina Pesäkarhujen vieraaksi matkustaa Lappeenrannasta Pesä Ysit, joka otti keskiviikon ottelussaan Mynämäkeä vastaan kauden avausvoittonsa.

Lue lisää
Vieraspeliputkesta puhtaat pisteet Poriin

Vieraspeliputkesta puhtaat pisteet Poriin

Pesäkarhut päätti kolmen ottelun vieraspeliputkensa Pihkalan kentällä Hyvinkäällä. Ottelu oli jatkoa kahdelle voitokkaalle vierasottelulle, ja porilaiset pääsivät lähtemään myös Hyvinkäältä kotimatkalle täysi pistepotti matkassaan.

Lue lisää
Pesäkarhujen pettämätön ulkopeli piti pintansa

Pesäkarhujen pettämätön ulkopeli piti pintansa

Pesäkarhut nappasi pisteet Poriin selvin lukemin kauden kolmannessa Satakunnan paikallisderbyssä.

Lue lisää
Pesäkarhuilta vahva vieraspelialoitus

Pesäkarhuilta vahva vieraspelialoitus

Porilaisjoukkue saneli Lappeenrannan Vanhiksella pelatun ottelun tahdin ja pelasi pisteet taskuunsa varmoin elkein. Kotijoukkue onnistui rakentamaan vain 11:sta kolmostilannetta Pesäkarhujen 37:ää vastaa.

Lue lisää