Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Pesä Ysit saapuu perjantaina Poriin

Pesä Ysit saapuu perjantaina Poriin

Perjantaina Pesäkarhujen vieraaksi matkustaa Lappeenrannasta Pesä Ysit, joka otti keskiviikon ottelussaan Mynämäkeä vastaan kauden avausvoittonsa. Kaksikon ensimmäinen kohtaaminen Lappeenrannassa päättyi Pesäkarhujen voittoon, ja joukkue lähtee myös parivaljakon toiseen otteluun ennakkosuosikkina. Jatkaako Pesäkarhut perjantaina voittoputkeaan, vai nouseeko avausvoitostaan virtaa saanut Pesä Ysit haastamaan runkosarjan kärkeä pitävät porilaiset?

Haasteita perjantain otteluun voi tuoda osaltaan myös sää, kun ennusteet lupaavat pelipäivälle koleaa ja sateista keliä. Keskiviikon pelissä Hyvinkäällä uransa ensimmäisen kunnarin lyönyt Pesäkarhujen lukkari Minttu Vettenranta kertoo, että kylmät olosuhteet vaativat omanlaistaan valmistautumista.

- Pelipuvun alle täytyy laittaa kerrastoa ja pelin aikana täytyy pysytellä liikkeessä. Lukkarina täytyy myös pystyä pitämään kädet lämpimänä, Vettenranta avaa kolean kelin haasteita. Sään vaikutuksesta suoritukseensa hän ei kuitenkaan ole liian huolissaan.

- Henkilökohtaisesti minua ei haittaa, vaikka sieltä taivaalta tulisi mitä. Sää on kuitenkin sama molemmille joukkueille, Vettenranta toteaa.

Perjantain pelissä porilaisten kokoonpanossa nähdään edellisten otteluiden tapaan myös tuoreempaa verta, kun Pesäkarhujen oma kasvatti Sanni Huhtala nousee mukaan edustusjoukkueen yhdeksikköön.

- Kun Sanni tulee mukaan kokoonpanoon, niin muut pelaajamme pääsevät ulkopelissä treenaamaan taas omia paikkojaan, Pesäkarhujen pelinjohtaja Sami Österlund avaa suunnitelmaa peluuttaa uutta junioria perjantain ottelussa.

Viime ottelussa Pesä Ysejä vastaan lappeenrantalaiset muistivat Pesäkarhujen pelinjohtajaa 200:ta ottelusta naisten Superpesiksessä. Nyt Österlund pääsee vielä ainakin yhden ottelun verran kohtaamaan Pesä Ysit nykyisessä roolissaan, ennen siirtymistä muihin kuvioihin, sillä Pesäkarhut tiedotti perjantain ottelua edeltäneessä ennakkopressissä, että Österlund ei jatka seurassa enää nykyisen sopimuksensa päätyttyä kauden 2020 lopussa.

Österlund on ollut mukana Pesäkarhuissa vuodesta 2012 lähtien ja edustusjoukkueen ykköspelinjohtajaksi hänet nimettiin kaudella 2014. Superpesiksen lisäksi Österlund on työskennellyt Pesäkarhujen valmennuspäällikkönä ja panostanut suuresti nuorten lahjakkuuksien kehittämiseen ja pelaajapolkujen luomiseen.

- Sami on ollut mukana kehittämässä ja kasvattamassa seuraamme ja viemässä asioita eteenpäin. Hän on tehnyt myös hienoa työtä sen puolesta, että monista seuran junioreista on kasvanut huippupesäpalloilijoita, Pesäkarhujen puheenjohtaja Vesa Saine kiittelee Österlundin työtä seuran hyväksi.

Österlundin tukemana Pesäkarhujen junioreista edustusjoukkueeseen on tiensä löytänyt muun muassa tällä kaudella Superpesiksessä upeita otteita näyttäneet Vettenranta ja Pinja Arbelius. Lisäksi useat muut seuran kasvatit edustavat muita naisten Superpesisjoukkueita ympäri Suomen.

- Tulevaisuuden suunnitelmistani kerron lisää, kun se on ajankohtaista, Österlund lupaa. Myös Saine toteaa, että Pesäkarhujen jatkosuunnitelmista tiedotetaan lisää myöhempänä ajankohtana.

Pesäkarhujen tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle


Pesäkarhut Pori - logo

Pesäkarhut - 2020 Naisten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2020

Ottelut kaudella 2020

Seuran tiedot - Seuran kotisivutPorissa nähtiin ratkaiseva juhlajuoksu

Porissa nähtiin ratkaiseva juhlajuoksu

Pesäkarhujen ja Lapuan Virkiä taistelu pisteistä venyi jälleen lähes varsinaisen peliajan ulkopuolelle, mutta porilaisten upeat ratkaisun hetket painoivat vaakakupin himpun verran kotijoukkueen puolelle ja Lapua joutui lähtemään kotimatkalle pisteittä.

Lue lisää
Pesä Ysit vailla mahdollisuutta perjantaina

Pesä Ysit vailla mahdollisuutta perjantaina

Pesäkarhut kohtasi perjantai-illan ottelussa viimeviikkoisen lappeenrantalaisen vastustajansa Pesä Ysit, tällä kertaa sateisella kotikentällään, Erku-Areenalla. Ottelu päättyi odotetusti ennakkosuosikki Pesäkarhujen voittoon.

Lue lisää
Vieraspeliputkesta puhtaat pisteet Poriin

Vieraspeliputkesta puhtaat pisteet Poriin

Pesäkarhut päätti kolmen ottelun vieraspeliputkensa Pihkalan kentällä Hyvinkäällä. Ottelu oli jatkoa kahdelle voitokkaalle vierasottelulle, ja porilaiset pääsivät lähtemään myös Hyvinkäältä kotimatkalle täysi pistepotti matkassaan.

Lue lisää
Pesäkarhujen pettämätön ulkopeli piti pintansa

Pesäkarhujen pettämätön ulkopeli piti pintansa

Pesäkarhut nappasi pisteet Poriin selvin lukemin kauden kolmannessa Satakunnan paikallisderbyssä.

Lue lisää
Pesäkarhuilta vahva vieraspelialoitus

Pesäkarhuilta vahva vieraspelialoitus

Porilaisjoukkue saneli Lappeenrannan Vanhiksella pelatun ottelun tahdin ja pelasi pisteet taskuunsa varmoin elkein. Kotijoukkue onnistui rakentamaan vain 11:sta kolmostilannetta Pesäkarhujen 37:ää vastaa.

Lue lisää
Pesäkarhut katkaisi Seinäjoen voittoputken

Pesäkarhut katkaisi Seinäjoen voittoputken

Pesäkarhut vastaan Jussittaret Superpesisottelu Erku-Areenalla tarjosi laadukasta pesisviihdettä aurinkoiseen perjantai-iltaan.

Lue lisää