Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Ässien puolustus vahvistuu uudella ja tutulla nimellä

Ässien puolustus vahvistuu uudella ja tutulla nimellä

Kasper Kotkansalo siirtyy Ässiin ja Edmonton Oilers lainaa Markus Niemeläisen.

KASPER KOTKANSALO SIIRTYY ÄSSIIN

Ässät ja Kasper Kotkansalo ovat tehneet yksivuotisen sopimuksen. Jämäkkä puolustaja saapuu Poriin Bostonin yliopistosta, jonka riveissä hän on pelannut kolmen kauden ajan.

21-vuotias Kotkansalo kuului nuorten maajoukkueiden vakionimiin ja hän edusti Suomea sekä U18 että U20 MM-kisoissa. Vuonna 2016 hän oli mukana voittamassa alle 18-vuotiaiden MM-kultaa.

Kotkansalo varattiin NHL:ään vuonna 2017, kun Detroit Red Wings valitsi puolustajan varaustilaisuuden 3. kierroksella.

- Kasper on nuorten maajoukkueet läpikäynyt pelaaja, joka on pelannut neljä viimeistä kautta Pohjois-Amerikassa. Niistä kolme viimeistä yliopistossa ja jokaisella kaudella hän on pelannut kaikki joukkueensa ottelut. Siinä mielessä Kasper on rutinoitunut kaveri, että hän on vääntänyt yliopistossa monia nykyisiä NHL-pelaajia vastaan.

- Hän aikaisti ammattilaisuransa aloitusta vuodella ja kun kuulimme tästä, ilmaisimme heti kiinnostuksemme saada mies Poriin. Onneksi hän valitsi Ässät usean vaihtoehdon joukosta ja asiat etenivät nopeasti maaliin.

- Kasper on määrätietoinen kaveri, erittäin urheilullinen ja kilpailullinen. Nuoresta iästään huolimatta hän on johtajatyyppi ja viimeisen päälle joukkuepalaaja. Pelaajana hän on hyvä monella osa-alueella; Vahva kamppailija, osaa fyysisen pelin ja kykenee käyttämään raamejaan edukseen. Kasper on kova kaveri pelata vastaan sekä blokkaa paljon kiekkoja. Hänellä on hyvä pelinlukutaito ja avauspelaaminen on myös hänen vahvuuksiaan. Hän on sekä persoonana että pelaajana sellainen, jota olemme etsineet, Kerttula kertoi.

- Koronavirustilanne näytti jenkeissä sen verran heikolta, että näin parhaakseni jäädä Liigaan pelaamaan. Koin Ässät parhaana paikkana kehittyä tässä vaiheessa uraani ja he osoittivat kiinnostusta minua kohtaan, minkä koin hyvänä merkkinä.

- Kyselin paljon täällä viime kaudella pelanneilta joukkueesta, valmentajista ja yleisestä kulttuurista, mikä Porissa on ja sain ainoastaan positiivista palautetta.

- Tavoitteenani on auttaa jengiä voittamaan käyttämällä omia vahvuuksiani. Tosi siisti vuosi edessä, Kasper Kotkansalo kommentoi.

MARKUS NIEMELÄINEN ALOITTAA KAUTENSA ÄSSISSÄ

Kesällä NHL-sopimuksen tehnyt puolustaja Markus Niemeläinen aloittaa kautensa Ässissä. Niemeläisen lainasopimus on voimassa puolustajan NHL-seuran Edmonton Oilersin leirin alkuun asti.

Isossa roolissa Ässien puolustuksessa pelannut Niemeläinen oli viime kaudella joukkueen peliaikakuningas pelaten lähes 20 minuuttia ottelua kohden.

- Markuksen kehitys alkoi ottamaan loikkia sieltä HPK:n kultakeväältä ja viime kaudella tuli sitten läpimurto Liigajäillä, jonka seurauksena syntyi NHL-sopimus.

- Nyt kun pelit Pohjois-Amerikassa alkavat vähän viiveellä, halusimme tukea Markuksen kehittymistä ja valmiutta pelata siellä sekä toisaalta tiedämme, että saamme laatujätkän joukkueeseen.

- Sinällään mikään ei ole muuttunut keväästä. Markuksen tähtäin on Pohjois-Amerikassa, ja me emme rakenna joukkuetta hänen varaansa.

- Markus on puolustus- ja kamppailupelissä sarjan parhaita puolustajia ehdottomasti. Viime kausi oli hänelle ensimmäinen miesten tasolla vastuuroolissa. Hänen pelityylinsä on aika fyysinen ja peliaika keskimääriin 20 minuuttia, se ei ihan keneltä tahansa nuorelta kaverilta onnistu, kehitysjohtaja Kerttula kommentoi.

- On hienoa päästä taas jääkiekon pariin ja mikäpä sen parempaa, kuin aloittaa kausi Ässissä. Kauden alkuun on vielä jonkin verran aikaa, niin nyt on hyvää aikaa kehittää joukkueen pelaamista ja myös omia taitoja tulevaa kautta varten, Markus Niemeläinen kommentoi.

Molemmat pelaajat liittyvät joukkueen harjoitusvahvuuteen välittömästi ja ovat valmennuksen käytettävissä kauden ensimmäisessä harjoitusottelussa Ässät – Sport keskiviikkona.

Ässien tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle


HC Ässät Pori Oy - logo

Ässät - 2020-2021 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2020-2021

Ottelut kaudella 2020-2021

Seuran tiedot - Seuran kotisivutSebastian Wännström vahvistaa Ässien hyökkäystä

Sebastian Wännström vahvistaa Ässien hyökkäystä

Sebastian Wännström siirtyy Ässiin yksivuotisella sopimuksella. 29-vuotias ruotsalaishyökkääjä saapuu Poriin Ruotsin pääsarjasta, jossa hänellä on takanaan useita noin kymmenen maalin kausia.

Lue lisää
Mika Niemi palaa Ässiin

Mika Niemi palaa Ässiin

Mika Niemi palaa KHL-liigasta Ässiin yksivuotisella sopimuksella. Vuonna 2013 Suomen mestaruuden kasvattajaseurassaan voittanut hyökkääjä palaa Poriin edustettuaan Oulun Kärppiä ja Helsingin Jokereita yhteensä viiden kauden ajan.

Lue lisää
Nicolai Meyer vahvistaa Ässien hyökkäystä

Nicolai Meyer vahvistaa Ässien hyökkäystä

Ässät ja Nicolai Meyer ovat tehneet yksivuotisen sopimuksen. 27-vuotias hyökkääjä siirtyy Poriin SHL-seura Malmö Redhawksin riveistä. Viime kaudella Meyer pelasi Ruotsin pääsarjassa 40 ottelua tehoin 3+11 =14.

Lue lisää
Andreas Borgman täydentää Ässien puolustuksen

Andreas Borgman täydentää Ässien puolustuksen

Ruotsalaispelaaja Andreas Borgman siirtyy Ässiin yksivuotisella sopimuksella, johon sisältyy 15. joulukuuta asti ulottuva NHL-optio.

Lue lisää
Nick Merkley Ässiin

Nick Merkley Ässiin

Ässät on tehnyt yksivuotisen pelaajasopimuksen Nick Merkleyn kanssa. Sopimukseen sisältyy joulukuun puoleen väliin saakka ulottuva NHL-optio.

Lue lisää
Uusia nimiä Ässien valmennukseen ja joukkueeseen

Uusia nimiä Ässien valmennukseen ja joukkueeseen

Ässät on tehnyt yksivuotisen sopimuksen Linus Söderströmin kanssa. 23-vuotias ruotsalaisvahti siirtyy Ässiin New York Islandersin organisaatiosta, johon hän on kuulunut kahden kauden ajan.

Lue lisää