Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Ässien puolustus vahvistuu uudella ja tutulla nimellä

Ässien puolustus vahvistuu uudella ja tutulla nimellä

Kasper Kotkansalo siirtyy Ässiin ja Edmonton Oilers lainaa Markus Niemeläisen.

KASPER KOTKANSALO SIIRTYY ÄSSIIN

Ässät ja Kasper Kotkansalo ovat tehneet yksivuotisen sopimuksen. Jämäkkä puolustaja saapuu Poriin Bostonin yliopistosta, jonka riveissä hän on pelannut kolmen kauden ajan.

21-vuotias Kotkansalo kuului nuorten maajoukkueiden vakionimiin ja hän edusti Suomea sekä U18 että U20 MM-kisoissa. Vuonna 2016 hän oli mukana voittamassa alle 18-vuotiaiden MM-kultaa.

Kotkansalo varattiin NHL:ään vuonna 2017, kun Detroit Red Wings valitsi puolustajan varaustilaisuuden 3. kierroksella.

- Kasper on nuorten maajoukkueet läpikäynyt pelaaja, joka on pelannut neljä viimeistä kautta Pohjois-Amerikassa. Niistä kolme viimeistä yliopistossa ja jokaisella kaudella hän on pelannut kaikki joukkueensa ottelut. Siinä mielessä Kasper on rutinoitunut kaveri, että hän on vääntänyt yliopistossa monia nykyisiä NHL-pelaajia vastaan.

- Hän aikaisti ammattilaisuransa aloitusta vuodella ja kun kuulimme tästä, ilmaisimme heti kiinnostuksemme saada mies Poriin. Onneksi hän valitsi Ässät usean vaihtoehdon joukosta ja asiat etenivät nopeasti maaliin.

- Kasper on määrätietoinen kaveri, erittäin urheilullinen ja kilpailullinen. Nuoresta iästään huolimatta hän on johtajatyyppi ja viimeisen päälle joukkuepalaaja. Pelaajana hän on hyvä monella osa-alueella; Vahva kamppailija, osaa fyysisen pelin ja kykenee käyttämään raamejaan edukseen. Kasper on kova kaveri pelata vastaan sekä blokkaa paljon kiekkoja. Hänellä on hyvä pelinlukutaito ja avauspelaaminen on myös hänen vahvuuksiaan. Hän on sekä persoonana että pelaajana sellainen, jota olemme etsineet, Kerttula kertoi.

- Koronavirustilanne näytti jenkeissä sen verran heikolta, että näin parhaakseni jäädä Liigaan pelaamaan. Koin Ässät parhaana paikkana kehittyä tässä vaiheessa uraani ja he osoittivat kiinnostusta minua kohtaan, minkä koin hyvänä merkkinä.

- Kyselin paljon täällä viime kaudella pelanneilta joukkueesta, valmentajista ja yleisestä kulttuurista, mikä Porissa on ja sain ainoastaan positiivista palautetta.

- Tavoitteenani on auttaa jengiä voittamaan käyttämällä omia vahvuuksiani. Tosi siisti vuosi edessä, Kasper Kotkansalo kommentoi.

MARKUS NIEMELÄINEN ALOITTAA KAUTENSA ÄSSISSÄ

Kesällä NHL-sopimuksen tehnyt puolustaja Markus Niemeläinen aloittaa kautensa Ässissä. Niemeläisen lainasopimus on voimassa puolustajan NHL-seuran Edmonton Oilersin leirin alkuun asti.

Isossa roolissa Ässien puolustuksessa pelannut Niemeläinen oli viime kaudella joukkueen peliaikakuningas pelaten lähes 20 minuuttia ottelua kohden.

- Markuksen kehitys alkoi ottamaan loikkia sieltä HPK:n kultakeväältä ja viime kaudella tuli sitten läpimurto Liigajäillä, jonka seurauksena syntyi NHL-sopimus.

- Nyt kun pelit Pohjois-Amerikassa alkavat vähän viiveellä, halusimme tukea Markuksen kehittymistä ja valmiutta pelata siellä sekä toisaalta tiedämme, että saamme laatujätkän joukkueeseen.

- Sinällään mikään ei ole muuttunut keväästä. Markuksen tähtäin on Pohjois-Amerikassa, ja me emme rakenna joukkuetta hänen varaansa.

- Markus on puolustus- ja kamppailupelissä sarjan parhaita puolustajia ehdottomasti. Viime kausi oli hänelle ensimmäinen miesten tasolla vastuuroolissa. Hänen pelityylinsä on aika fyysinen ja peliaika keskimääriin 20 minuuttia, se ei ihan keneltä tahansa nuorelta kaverilta onnistu, kehitysjohtaja Kerttula kommentoi.

- On hienoa päästä taas jääkiekon pariin ja mikäpä sen parempaa, kuin aloittaa kausi Ässissä. Kauden alkuun on vielä jonkin verran aikaa, niin nyt on hyvää aikaa kehittää joukkueen pelaamista ja myös omia taitoja tulevaa kautta varten, Markus Niemeläinen kommentoi.

Molemmat pelaajat liittyvät joukkueen harjoitusvahvuuteen välittömästi ja ovat valmennuksen käytettävissä kauden ensimmäisessä harjoitusottelussa Ässät – Sport keskiviikkona.

Ässien tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle


HC Ässät Pori Oy - logo

Ässät - 2020-2021 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2020-2021

Ottelut kaudella 2020-2021

Seuran tiedot - Seuran kotisivutNiklas Rubin jatkaa Ässissä

Niklas Rubin jatkaa Ässissä

Ässät ja maalivahti Niklas Rubin ovat tehneet yksivuotisen jatkosopimuksen.

Lue lisää
Valmentaja Timo Turunen jatkaa Ässissä

Valmentaja Timo Turunen jatkaa Ässissä

Ässien organisaatioon vuonna 2021 liittynyt valmentaja Timo Turunen jatkaa seurassa toistaiseksi voimassa olevalla sopimuksella kaudesta 2024 – 2025 eteenpäin.

Lue lisää
Roope Talaja jatkaa Ässissä

Roope Talaja jatkaa Ässissä

Ässät on tehnyt kaksivuotisen jatkosopimuksen hyökkääjä Roope Talajan kanssa. Hyökkääjä on pelannut tällä kaudella ennen illan KooKoo-ottelua 16 ottelua tehoin 4+4 =8.

Lue lisää
Sakari Salminen palaa Ässiin

Sakari Salminen palaa Ässiin

Ässät on tehnyt kevääseen 2022 asti ulottuvan sopimuksen Sakari Salmisen kanssa. Ässien oma kasvatti pelasi seurassa viimeksi vuosina 2017 – 2019, jolloin 50 ottelussa syntyi tehopisteet 17+30 =47.

Lue lisää
Peter Tiivola jatkaa Ässissä

Peter Tiivola jatkaa Ässissä

Ässät on tehnyt yksivuotisen jatkosopimuksen Peter Tiivolan kanssa. Sopimus sisältää option ulkomaille siirtymisestä tämän kauden jälkeen.

Lue lisää
Hyökkääjä Ty Rattie siirtyy Porin Ässiin

Hyökkääjä Ty Rattie siirtyy Porin Ässiin

Ässät on tehnyt loppukauden mittaisen sopimuksen hyökkääjä Ty Rattien kanssa.

Lue lisää