Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Porissa nähtiin ratkaiseva juhlajuoksu

Porissa nähtiin ratkaiseva juhlajuoksu

Pesäkarhut – Lapuan Virkiä 1-0 (3-2, 2-2)
Pesäkarhujen palkitut: Henna Juka (I), Milla Oksa (II)

Pesäkarhujen ja Lapuan Virkiä taistelu pisteistä venyi jälleen lähes varsinaisen peliajan ulkopuolelle, mutta porilaisten upeat ratkaisun hetket painoivat vaakakupin himpun verran kotijoukkueen puolelle ja Lapua joutui lähtemään kotimatkalle pisteittä.

Ripeätahtinen ottelu oli tasaista vääntöä alusta asti. Molemmat joukkueet onnistuivat saamaan etenijöitä kentälle hyvään tahtiin, mutta ulkokenttä nappasi lähes yhtä tehokkaasti palot räpylään. Juoksuhanat aukesivat ensimmäisessä jaksossa kolmannessa vuoroparissa, kun molempien joukkueiden lyöjäjokerit pistivät tuulemaan.

Pesäkarhujen kapteeni Susanna Puisto saatteli avausjuoksullaan Emilia Itävalon kotipesään, kun taas Janette Lepistö kotiutti Kaisaleena Rautakorven. Kotijoukkue onnistui Puiston innoittamana lyömään kaksi juoksua lisää, kun taas Virkiän oli tyydyttävä yhteen ja tauolle siirryttiin lukemissa 3-2.

Toinen jakso eteni yhtä nopeasti aurinkoisella Erku-Areenalla kuin ensimmäinenkin, tällä kertaa avausjuoksu tuli kuitenkin jo ensimmäisessä vuorossa. Pesäkarhujen kapteeni kotiutti nopeajalkaisen Tiia Peltosen, ja siirtyi näin vain yhden lyödyn juoksun päähän kuudensadan juoksun virstanpylväästä.

Pesäkarhujen koppareilta nähtiin illan aikana myös upeita suorituksia, kun ensin Henna Juka kiskaisi pallon takakentältä lukkari Minttu Vettenrannan räpylään, estäen Lapuaa siirtymästä 2-1 johtoon toisessa vuoroparissa. Myöhemmin Emilia Linna syöksyi kakkosjatkeella pallon eteen, katkaisten Kaisa Peräahon lyönnin lyhyeen ja pitäen Pesäkarhut mukana pelissä loppuun asti.

Neljännellä vuorolla Pesäkarhut olivat edelleen 1-2 häviöllä, kunnes Puisto iski uransa 600. juoksun naisten Superpesiksessä, kotiuttaen ottelun ratkaisulyönnillä Kaisa-Maija Rosvallin. Juhlajuoksu toi ottelun tasatilanteeseen 2-2 ja varmisti Pesäkarhuille 1-0 otteluvoiton.

- Pelattiin erittäin hyvää ulkopeliä tänään ja vastassa oli todella laadukas joukkue. Pystyttiin takatilannetta puolustamaan tänään hyvin, siihen pitää olla tyytyväinen. Erittäin tiukka ja tasainen matsi kääntyi tällä kertaa Porille, Lapuan pelinjohtaja Tomi Niskanen analysoi.

Pesäkarhujen pelinjohtaja Sami Österlund totesi, että kotijoukkue onnistui hyvin rakentamaan takatilannetta illan aikana, mutta Lapuan lukkari onnistui myös hyvin syöttöratkaisuissaan, eikä haastopaikkoja saatu paljoa.

Tyytyväinen pelinjohtaja oli siihen, että ottelusta saatiin kuitenkin se mitä tarvittiinkin. Joukkue onnistui rikkomaan Lapuan kärkeä hyvin ja pelinjohtaja kehui Linnan kakkosjatkeen katkaisua, joka esti pelin kääntymisen aivan toiseen suuntaan Lapuan hyväksi. Myös ottelun lopulta Pesäkarhuille ratkaissut juoksu oli niin itse lyöjäjokerille kuin pelinjohtajallekin ilon aihe.

- Puiston 600. lyötyä on hieno juttu, varsinkin kun lyöty juoksu oli niin sanottu ratkaisupinna. Puisto on sekä hieno ihminen että kapteeni, ja on taas kasvanut rutkasti tällä kaudella, eiköhän me huudeta hänelle hurraata tuolla kopilla, Österlund iloitsi.

Pesäkarhujen tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle


Pesäkarhut Pori - logo

Pesäkarhut - 2020 Naisten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2020

Ottelut kaudella 2020

Seuran tiedot - Seuran kotisivutLämsä, Pirskanen ja Nygård Pesäkarhuihin

Lämsä, Pirskanen ja Nygård Pesäkarhuihin

Pesäkarhujen joukkueeseen saadaan ensi kaudella neljä loistavaa pelaajaa Oulusta, kun Emilia ja Annika Linnan lisäksi sopimuksen allekirjoittivat Eveliina Lämsä sekä Johanna Pirskanen.

Lue lisää
Henna Suominen Pesäkarhuihin, mestaruusjoukkueesta tukku jatkajia

Henna Suominen Pesäkarhuihin, mestaruusjoukkueesta tukku jatkajia

Ensi kauden ensimmäiset pelaajajulkistukset pitävät sisällään niin tuttuja pelureita, kuin uusia kasvojakin.

Lue lisää
Tammi Cup 2021 on peruttu

Tammi Cup 2021 on peruttu

Vallitsevan koronatilanteen ollessa epävarma, tapahtuman järjestäminen vastuullisesti ei ole mahdollista.

Lue lisää
Rosvallille jatkosopimus, Nurmi Pesäkarhuihin kaudelle 2021

Rosvallille jatkosopimus, Nurmi Pesäkarhuihin kaudelle 2021

Pesäkarhut julkaisi tiistaina 10. marraskuuta järjestämässään tiedotustilaisuudessa toistaiseksi viimeiset pelaajasopimuksensa kaudelle 2021. Sopimukset olivat Kaisa-Maija Rosvallin vuoden mittainen jatkosopimus ja Mynämäeltä Poriin siirtyvän Henna Nurmen 1+1 -mittainen sopimus.

Lue lisää
Vuoden 2019 naispesäpalloilija ja kauden 2020 lyöjäkuningatar jatkavat Pesäkarhuissa

Vuoden 2019 naispesäpalloilija ja kauden 2020 lyöjäkuningatar jatkavat Pesäkarhuissa

Pesäkarhut julkaisi tiistaina 3. marraskuuta kaksi sopimusta kaudelle 2021. Vuoden 2019 naispesäpalloilija Emilia Itävalo sekä kesän 2020 lyöjäkuningatar Susanna Puisto tekivät molemmat vuoden mittaiset jatkosopimukset porilaisseuran kanssa.

Lue lisää
Toppari Lapualta Poriin, Arbeliukselle jatkosopimus

Toppari Lapualta Poriin, Arbeliukselle jatkosopimus

Pesäkarhut julkaisi keskiviikkona 28. lokakuuta kaksi uutta pelaajasopimusta kaudelle 2021. Toinen sopimuksista oli Pinja Arbeliuksen 1+1-muotoinen jatkosopimus ja toinen uutena pelaajana Pesäkarhuihin liittyvän Eveliina Topparin 1-vuotinen sopimus.

Lue lisää