Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Pesäkarhuihin nuoria vahvistuksia kaudelle 2021

Pesäkarhuihin nuoria vahvistuksia kaudelle 2021

Pesäkarhut julkaisi perjantaina 2.10. neljä uutta pelaajasopimusta, joita kaikkia yhdisti se, että kyseessä oli nuorempaa kaartia edustavat lupaukset. Jo kaudella 2020 Pesäkarhujen Superpesisjoukkueessa debyyttinsä tehneet Tiia Peltonen ja Sanni Huhtala tekivät 2 ja 2+1 mittaiset sopimukset Pesäkarhujen kanssa. Tämän lisäksi päättyneellä kaudella Pöytyän Urheilijoiden Ykköspesisjoukkuetta edustanut Elisa Pauna ja Rauma Feran B-tyttöjen joukkueessa pelannut Ella Kuusisto tullaan näkemään ensi kaudella Pesäkarhujen paidassa. Paunan sopimus on pituudeltaan 1+1 ja Kuusiston 1+2.

Pesäkarhujen tuoreen pelinjohtajan Jarkko Pokelan mukaan nyt julkistetut pelaajat ovat erittäin potentiaalisia nuoria, joiden hän uskoo olevan tulevaisuudessa sukupolvenvaihdoksen jälkeisen ajan runko- ja kärkipelaajia.

- Näiden nuorten pelaajien avulla saamme sopivasti uutta virtaa kokeneen rungon ympärille, ja lisää ominaisuuksia, joita nykyajan huippupesis vaatii, Pokela kertoo.

Pöytyän Urheilijoista Poriin siirtyvä Pauna kertoo kokeneensa Pesäkarhujen tarjoaman mahdollisuuden sellaiseksi, josta oli vaikea kieltäytyä. Kokonaisuus sopii hänen mukaansa tämänhetkiseen elämään loistavasti.

- Pesäkarhut on hieno ja yhteisöllinen seura, jossa asiat tehdään hyvin. Uskon vahvasti, että tämä on minulle kaikin puolin erinomainen paikka olla ja kehittyä, Pauna kertoo, - Odotan innolla, että pääsen treenaamaan uuden joukkueen kanssa ja näkemään, miten asiat hoidetaan Suomen huipulla. Minulla on vahva halu haastaa itseäni ja nähdä, mihin kaikkeen pystyn. Tavoitteena on ottaa seuraava askel pesisurallani ja lunastaa paikkani Superissa. Ja tottakai antaa myös oma panokseni joukkueen menestymisen eteen!

- Elisa on osoittanut Ykköspesiksessä ja B-tytöissä juuri sellaista potentiaalia, jota etsimme. Hänellä on kykyä pelata ulkopeliä niillä ominaisuuksilla, mitä nykypesis kopparilta vaatii. Sisällä hän on hyvä etenijä ja pystyy myös vaihtolyöntipeliin. Ja mikä tärkeintä, hänestä huokuu myös selkeä tahtotila kehittyä pesäpalloilijana, Pokela sanoo.

Feran B-tyttöjä kaudella 2020 edustanut Kuusisto on Pokelan mukaan lupaava nuori pelaaja Pesäkarhujen edustusjoukkueen tulevaisuutta ajatellen.

- Ajatus on antaa Ellalle mahdollisuus kehittyä pelaajana ja kannustaa häntä lunastamaan se potentiaali, jota hänestä löytyy, Pokela kommentoi odotuksiaan Kuusiston kohdalla.

- Odotan innolla tulevaa kautta sekä sitä, että pääsen tutustumaan uusiin joukkuekavereihini ja pääsemme tekemään asioita yhdessä, Kuusisto sanoo, - Päädyin siirtymään tulevaksi kaudeksi Pesäkarhuihin, koska haluan kehittyä pelaajana eri osa-alueilla. Tiedän, että Porissa osataan tehdä oikeita asioita kokonaisvaltaisesti. Tämä on oman urani kannalta paras vaihtoehto, sillä uskon, että Pesäkarhuissa minulla on mahdollisuus kasvaa pelaajana ja saada laadukasta valmennusta.

Kuluneella kaudella Kankaanpään Majuttaria edustanut Tiia Peltonen esiintyi myös Pesäkarhujen edustusjoukkueen paidassa pelaten pudotuspelit mukaan lukien 10 ottelua, joissa hän toi 13 ja löi 3 juoksua sekä iski 24 kärkilyöntiä. Vasta C-ikäisen debytantin ensiesiintyminen Superpesiksessä oli siis kaikin puolin onnistunut.

- Kun Tiia pelasi Pesäkarhujen kanssa viime kaudella, hänen tekemisestään kentällä näki, että hänellä on ensi kaudella mahdollisuus murtautua entistä isompaan rooliin, Pokela uskoo, - Tiialla on juuri niitä ominaisuuksia, joita tulevaisuuden huippupelaaja tarvitsee, ja hänestä huokuu tahto kulkea se matka, jonka huipulle pääseminen vaatii. Tiia on monipuolinen pelaaja ja pystyy pelaamaan erilaisissa rooleissa ulkopelissä linjassa ja sisäpelissä etenijänä ja vaihtajana.

- Ensimmäisistä Superpesisotteluistani Pesäkarhujen edustusjoukkueessa jäi todella upeat fiilikset. Nautin pelaamisesta enemmän kuin koskaan. Superpesiksessä pelaaminen on ollut haaveeni jo pikkutytöstä asti, joten olen todella iloinen, että Pesäkarhut ovat tarjonneet minulle siihen mahdollisuuden. Kaudella 2021 tavoitteeni on kehittyä mahdollisimman paljon pelaajana eri osa-alueilla ja sitä kautta vakiinnuttaa paikkani Pesäkarhujen pelaavassa kokoonpanossa, Peltonen kertoo.

Myös Pesäkarhujen oma kasvatti Sanni Huhtala pelasi uransa ensimmäiset naisten Superpesisottelut Pesäkarhujen edustusjoukkueen matkassa kaudella 2020. Edustusjoukkueen lisäksi Pesäkarhujen B-tytöissä ja Ykköspesisjoukkueessa pelaava Huhtala kertoo Superpesisotteluista jääneen hyvät fiilikset, vaikka ensimmäisessä ottelussa hieman jännittikin. Myöhemmissä otteluissa jännitys helpotti ja pelaamisesta pääsi nauttimaan, etenkin kun muu joukkue otti nuoren tulokkaan hyvin vastaan ja kannusti.

- Sanni pelasi jo viime kaudella muutamassa Superpesisottelussa etukentällä ja pärjäsi hyvin. Ensi kaudella hän lähtee todella haastamaan Pesäkarhujen vakiintunutta etukenttää, ja toivottavasti ottaa paljon askeleita eteenpäin pelaajana. Hän tulee olemaan tarkan suurennuslasin alla tulevaisuuden Pesäkarhuja ajatellen, Pokela toteaa.

- Omat odotukseni tulevalle kaudelle on päästä treenaamaan laadukkaasti sekä Superin että B-tyttöjen ja Ykköspesiksen kanssa. Tavoitteena on päästä harjoittelemaan koko kausi terveenä, auttaa joukkuetta parhaalla mahdollisella tavalla sekä ottaa isoja kehitysaskeleita fysiikan puolella. Kesän tavoitteena on pelata mahdollisimman paljon B-tyttöjen, Ykköspesiksen ja Superin pelejä, Huhtala kertoo odotuksistaan kaudelle 2021.

Sopimustilanne
Sanni Huhtala 2021-2022 (+2023)
Ella Kuusisto 2021 (+2022-2023)
Emilia Linna 2021
Elisa Pauna 2021 (+2022)
Tiia Peltonen 2021-2022
Maria Suominen 2021
Minttu Vettenranta 2021
1. pj. Jarkko Pokela 2021 (+2022-2023)

Pesäkarhujen tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle


Pesäkarhut Pori - logo

Pesäkarhut - 2020 Naisten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2020

Ottelut kaudella 2020

Seuran tiedot - Seuran kotisivutJukalle ja Tuomiselle jatkosopimukset, Korkiamäki Pesäkarhujen paitaan

Jukalle ja Tuomiselle jatkosopimukset, Korkiamäki Pesäkarhujen paitaan

Pesäkarhut järjesti tiistaina 20. lokakuuta tiedotustilaisuuden, jossa julkaistiin kolme pelaajasopimusta kaudelle 2021. Sopimuksista kaksi olivat jatkosopimuksia ja yksi uusi pelaajasopimus.

Lue lisää
Puistolle lyöjäkuningattaruus, Pesäkarhuille pronssia

Puistolle lyöjäkuningattaruus, Pesäkarhuille pronssia

Pesäpalloliitto järjesti perinteisesti päätösristeilyn yhteydessä toteutetun kauden parhaiden palkitsemisen tänä vuonna koronatilanteen vuoksi pääosin etänä.

Lue lisää
Jarkko Pokelasta Pesäkarhujen uusi pelinjohtaja

Jarkko Pokelasta Pesäkarhujen uusi pelinjohtaja

Pesäkarhut julkaisi naisten Superpesisjoukkueensa uuden pelinjohtajan keskiviikkona 23.9. järjestetyssä tiedotustilaisuudessa. Porilaisseuran edustusjoukkueen uudeksi pelinjohtajaksi valittiin Manse PP:n naisten Superpesisjoukkuetta vuosina 2016-2019 johtanut ja kaudella 2017 tamperelaiset mestaruuteen johdattanut Jarkko Pokela.

Lue lisää
Pesäkarhut juhli voittoa Virkiästä

Pesäkarhut juhli voittoa Virkiästä

Porissa polkaistiin tänään käyntiin Pesäkarhujen ja Lapuan Virkiän välinen pronssisarja, josta kotijoukke nappasi ensimmäisen kiinnityksen mitaliin. Vilpoisassa säässä pelattu sarjan avausottelu Erku-Areenalla päättyi tiukan taiston jälkeen lukemiin 1-0 ja porilaiset pääsivät tuulettamaan tärkeää voittoaan.

Lue lisää
Pesäkarhut raateli Manse PP:n

Pesäkarhut raateli Manse PP:n

Pesäkarhut ja Manse PP välieräsarja sai jatkoa, kun Pesäkarhut puristivat tamperelaisjoukkueesta voiton supervuoroon venyneessä ottelussa.

Lue lisää
Manse PP kirmasi voittoon Kaupissa

Manse PP kirmasi voittoon Kaupissa

Kaupissa pelattu toinen välieräottelu päättyi Manse PP:n tuuletuksiin, kun kotijoukkue nappasi toisen voiton Pesäkarhuista ottelusarjassa.

Lue lisää