Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Pesäkarhuihin nuoria vahvistuksia kaudelle 2021

Pesäkarhuihin nuoria vahvistuksia kaudelle 2021

Pesäkarhut julkaisi perjantaina 2.10. neljä uutta pelaajasopimusta, joita kaikkia yhdisti se, että kyseessä oli nuorempaa kaartia edustavat lupaukset. Jo kaudella 2020 Pesäkarhujen Superpesisjoukkueessa debyyttinsä tehneet Tiia Peltonen ja Sanni Huhtala tekivät 2 ja 2+1 mittaiset sopimukset Pesäkarhujen kanssa. Tämän lisäksi päättyneellä kaudella Pöytyän Urheilijoiden Ykköspesisjoukkuetta edustanut Elisa Pauna ja Rauma Feran B-tyttöjen joukkueessa pelannut Ella Kuusisto tullaan näkemään ensi kaudella Pesäkarhujen paidassa. Paunan sopimus on pituudeltaan 1+1 ja Kuusiston 1+2.

Pesäkarhujen tuoreen pelinjohtajan Jarkko Pokelan mukaan nyt julkistetut pelaajat ovat erittäin potentiaalisia nuoria, joiden hän uskoo olevan tulevaisuudessa sukupolvenvaihdoksen jälkeisen ajan runko- ja kärkipelaajia.

- Näiden nuorten pelaajien avulla saamme sopivasti uutta virtaa kokeneen rungon ympärille, ja lisää ominaisuuksia, joita nykyajan huippupesis vaatii, Pokela kertoo.

Pöytyän Urheilijoista Poriin siirtyvä Pauna kertoo kokeneensa Pesäkarhujen tarjoaman mahdollisuuden sellaiseksi, josta oli vaikea kieltäytyä. Kokonaisuus sopii hänen mukaansa tämänhetkiseen elämään loistavasti.

- Pesäkarhut on hieno ja yhteisöllinen seura, jossa asiat tehdään hyvin. Uskon vahvasti, että tämä on minulle kaikin puolin erinomainen paikka olla ja kehittyä, Pauna kertoo, - Odotan innolla, että pääsen treenaamaan uuden joukkueen kanssa ja näkemään, miten asiat hoidetaan Suomen huipulla. Minulla on vahva halu haastaa itseäni ja nähdä, mihin kaikkeen pystyn. Tavoitteena on ottaa seuraava askel pesisurallani ja lunastaa paikkani Superissa. Ja tottakai antaa myös oma panokseni joukkueen menestymisen eteen!

- Elisa on osoittanut Ykköspesiksessä ja B-tytöissä juuri sellaista potentiaalia, jota etsimme. Hänellä on kykyä pelata ulkopeliä niillä ominaisuuksilla, mitä nykypesis kopparilta vaatii. Sisällä hän on hyvä etenijä ja pystyy myös vaihtolyöntipeliin. Ja mikä tärkeintä, hänestä huokuu myös selkeä tahtotila kehittyä pesäpalloilijana, Pokela sanoo.

Feran B-tyttöjä kaudella 2020 edustanut Kuusisto on Pokelan mukaan lupaava nuori pelaaja Pesäkarhujen edustusjoukkueen tulevaisuutta ajatellen.

- Ajatus on antaa Ellalle mahdollisuus kehittyä pelaajana ja kannustaa häntä lunastamaan se potentiaali, jota hänestä löytyy, Pokela kommentoi odotuksiaan Kuusiston kohdalla.

- Odotan innolla tulevaa kautta sekä sitä, että pääsen tutustumaan uusiin joukkuekavereihini ja pääsemme tekemään asioita yhdessä, Kuusisto sanoo, - Päädyin siirtymään tulevaksi kaudeksi Pesäkarhuihin, koska haluan kehittyä pelaajana eri osa-alueilla. Tiedän, että Porissa osataan tehdä oikeita asioita kokonaisvaltaisesti. Tämä on oman urani kannalta paras vaihtoehto, sillä uskon, että Pesäkarhuissa minulla on mahdollisuus kasvaa pelaajana ja saada laadukasta valmennusta.

Kuluneella kaudella Kankaanpään Majuttaria edustanut Tiia Peltonen esiintyi myös Pesäkarhujen edustusjoukkueen paidassa pelaten pudotuspelit mukaan lukien 10 ottelua, joissa hän toi 13 ja löi 3 juoksua sekä iski 24 kärkilyöntiä. Vasta C-ikäisen debytantin ensiesiintyminen Superpesiksessä oli siis kaikin puolin onnistunut.

- Kun Tiia pelasi Pesäkarhujen kanssa viime kaudella, hänen tekemisestään kentällä näki, että hänellä on ensi kaudella mahdollisuus murtautua entistä isompaan rooliin, Pokela uskoo, - Tiialla on juuri niitä ominaisuuksia, joita tulevaisuuden huippupelaaja tarvitsee, ja hänestä huokuu tahto kulkea se matka, jonka huipulle pääseminen vaatii. Tiia on monipuolinen pelaaja ja pystyy pelaamaan erilaisissa rooleissa ulkopelissä linjassa ja sisäpelissä etenijänä ja vaihtajana.

- Ensimmäisistä Superpesisotteluistani Pesäkarhujen edustusjoukkueessa jäi todella upeat fiilikset. Nautin pelaamisesta enemmän kuin koskaan. Superpesiksessä pelaaminen on ollut haaveeni jo pikkutytöstä asti, joten olen todella iloinen, että Pesäkarhut ovat tarjonneet minulle siihen mahdollisuuden. Kaudella 2021 tavoitteeni on kehittyä mahdollisimman paljon pelaajana eri osa-alueilla ja sitä kautta vakiinnuttaa paikkani Pesäkarhujen pelaavassa kokoonpanossa, Peltonen kertoo.

Myös Pesäkarhujen oma kasvatti Sanni Huhtala pelasi uransa ensimmäiset naisten Superpesisottelut Pesäkarhujen edustusjoukkueen matkassa kaudella 2020. Edustusjoukkueen lisäksi Pesäkarhujen B-tytöissä ja Ykköspesisjoukkueessa pelaava Huhtala kertoo Superpesisotteluista jääneen hyvät fiilikset, vaikka ensimmäisessä ottelussa hieman jännittikin. Myöhemmissä otteluissa jännitys helpotti ja pelaamisesta pääsi nauttimaan, etenkin kun muu joukkue otti nuoren tulokkaan hyvin vastaan ja kannusti.

- Sanni pelasi jo viime kaudella muutamassa Superpesisottelussa etukentällä ja pärjäsi hyvin. Ensi kaudella hän lähtee todella haastamaan Pesäkarhujen vakiintunutta etukenttää, ja toivottavasti ottaa paljon askeleita eteenpäin pelaajana. Hän tulee olemaan tarkan suurennuslasin alla tulevaisuuden Pesäkarhuja ajatellen, Pokela toteaa.

- Omat odotukseni tulevalle kaudelle on päästä treenaamaan laadukkaasti sekä Superin että B-tyttöjen ja Ykköspesiksen kanssa. Tavoitteena on päästä harjoittelemaan koko kausi terveenä, auttaa joukkuetta parhaalla mahdollisella tavalla sekä ottaa isoja kehitysaskeleita fysiikan puolella. Kesän tavoitteena on pelata mahdollisimman paljon B-tyttöjen, Ykköspesiksen ja Superin pelejä, Huhtala kertoo odotuksistaan kaudelle 2021.

Sopimustilanne
Sanni Huhtala 2021-2022 (+2023)
Ella Kuusisto 2021 (+2022-2023)
Emilia Linna 2021
Elisa Pauna 2021 (+2022)
Tiia Peltonen 2021-2022
Maria Suominen 2021
Minttu Vettenranta 2021
1. pj. Jarkko Pokela 2021 (+2022-2023)

Pesäkarhujen tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle


Pesäkarhut Pori - logo

Pesäkarhut - 2020 Naisten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2020

Ottelut kaudella 2020

Seuran tiedot - Seuran kotisivutLämsä, Pirskanen ja Nygård Pesäkarhuihin

Lämsä, Pirskanen ja Nygård Pesäkarhuihin

Pesäkarhujen joukkueeseen saadaan ensi kaudella neljä loistavaa pelaajaa Oulusta, kun Emilia ja Annika Linnan lisäksi sopimuksen allekirjoittivat Eveliina Lämsä sekä Johanna Pirskanen.

Lue lisää
Henna Suominen Pesäkarhuihin, mestaruusjoukkueesta tukku jatkajia

Henna Suominen Pesäkarhuihin, mestaruusjoukkueesta tukku jatkajia

Ensi kauden ensimmäiset pelaajajulkistukset pitävät sisällään niin tuttuja pelureita, kuin uusia kasvojakin.

Lue lisää
Tammi Cup 2021 on peruttu

Tammi Cup 2021 on peruttu

Vallitsevan koronatilanteen ollessa epävarma, tapahtuman järjestäminen vastuullisesti ei ole mahdollista.

Lue lisää
Rosvallille jatkosopimus, Nurmi Pesäkarhuihin kaudelle 2021

Rosvallille jatkosopimus, Nurmi Pesäkarhuihin kaudelle 2021

Pesäkarhut julkaisi tiistaina 10. marraskuuta järjestämässään tiedotustilaisuudessa toistaiseksi viimeiset pelaajasopimuksensa kaudelle 2021. Sopimukset olivat Kaisa-Maija Rosvallin vuoden mittainen jatkosopimus ja Mynämäeltä Poriin siirtyvän Henna Nurmen 1+1 -mittainen sopimus.

Lue lisää
Vuoden 2019 naispesäpalloilija ja kauden 2020 lyöjäkuningatar jatkavat Pesäkarhuissa

Vuoden 2019 naispesäpalloilija ja kauden 2020 lyöjäkuningatar jatkavat Pesäkarhuissa

Pesäkarhut julkaisi tiistaina 3. marraskuuta kaksi sopimusta kaudelle 2021. Vuoden 2019 naispesäpalloilija Emilia Itävalo sekä kesän 2020 lyöjäkuningatar Susanna Puisto tekivät molemmat vuoden mittaiset jatkosopimukset porilaisseuran kanssa.

Lue lisää
Toppari Lapualta Poriin, Arbeliukselle jatkosopimus

Toppari Lapualta Poriin, Arbeliukselle jatkosopimus

Pesäkarhut julkaisi keskiviikkona 28. lokakuuta kaksi uutta pelaajasopimusta kaudelle 2021. Toinen sopimuksista oli Pinja Arbeliuksen 1+1-muotoinen jatkosopimus ja toinen uutena pelaajana Pesäkarhuihin liittyvän Eveliina Topparin 1-vuotinen sopimus.

Lue lisää