Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Joe Morrow siirtyy Ässiin

Joe Morrow siirtyy Ässiin

Ässät on tehnyt loppukauden mittaisen sopimuksen puolustaja Joe Morrow’n kanssa. 28-vuotias kanadalaispuolustaja on pelannut urallaan 162 NHL-ottelua, 174 AHL-ottelua ja 22 KHL-ottelua.

- Olemme todella tyytyväisiä, että saimme Joe Morrow’n vahvistamaan joukkuettamme. Hän kokenut ja kovia otteluita pelannut ammattilainen, joka tuo varmasti lisää jämäkkyyttä ja johtajuutta joukkueeseemme.

- Joe on monipuolinen pelaaja; Hän on pelannut sekä yli- että alivoimaa. Hänellä on hyvä pelirohkeus, pelinluku ja kiekolliset taidot. Puolustuspäässä hän on fiksu ja kamppailee hyvin.

- Saimme hänestä ihmisenä ja pelaajana hyvää palautetta eri puolelta. Lisäksi olemme nähneet, missä rooleissa ja millä laadulla hän on pelannut NHL:ssä, AHL:ssä ja KHL:ssä.

- Tässä kohtaa kautta, kun joukkueen runko on jo kasassa, hankinnat tehdään aina joukkueen tilasta ja tarpeesta käsin. Meiltä on lähtenyt kaksi laadukasta puolustajaa: Andreas Borgman ja Markus Niemeläinen ja lisäksi Olli Vainio loukkaantui pitkäksi aikaa. Kaudesta on kaksi kolmasosaa jäljellä ja saimme Joonas Järvisen ja Joe Morrow’n muodossa kokemusta takalinjoille, joten emme voi olla kuin tyytyväisiä tässä kohtaa, Ässien kehitysjohtaja Tommi Kerttula kommentoi.


Joe Morrow pelasi juniorivuotensa Portlandissa WHL-liigassa. Neljän kauden aikana Morrow pelasi 226 ottelua ja iski 151 tehopistettä. Pudotuspeleissä otteluita kertyi 56 ja pisteitä 39.
Pittsburgh Penguins varasi puolustajan ensimmäisellä kierroksella vuoden 2012 varaustilaisuudessa numerolla 23.

- Minulle jäi upeita muistoja juniorivuosiltani. Pelit sujuivat osaltani hyvin ja perheeni Portlandissa oli loistava.

- Varaustilaisuus oli upea kokemus ja ensimmäisen kierroksen varaus on yksi urani kohokohdista. Perheeni oli paikalla tilaisuudessa ja arvostan kokemusta todella korkealle, Joe Morrow muisteli.

Puolustajan ammattilaisura käynnistyi AHL-liigassa ja ensimmäiset NHL-ottelunsa Joe Morrow pelasi Boston Bruinsissa kaudella 2014 – 2015. Yhteensä NHL-otteluita on tähän mennessä kertynyt 162 Bostonin, Montrealin ja Winnipegin organisaatioissa.

- Pääsy NHL:ään on yksi urani merkkipaaluista ja olen päässyt edustamaan hienoja organisaatioita siellä. Uskon, että minulla on edelleen mahdollisuus päästä takaisin NHL:ään, Morrow kommentoi.

Yksi puolustajan NHL-uran kohokohdista on keväältä 2018. Tuolloin Morrow iski voittomaalin nykyisen Winnipeg Jetsin organisaation historian ensimmäisessä pudotuspelivoitossa.

- Olen päässyt pelaamaan pudotuspelejä NHL:ssä ja olen kokenut sen erityisen tunteen, joka liittyy näihin otteluihin. Voittomaali siinä ottelussa on yksi urani kohokohdista ja tulen aina muistamaa sen. Oli hauskaa, kun organisaatio keräsi mm. kaikki mailani talteen ottelun jälkeen, Morrow naurahti.

Viime kaudella puolustaja pelasi AHL-liigassa 16 ottelua ja Dinamo Minskin riveissä 22 KHL-ottelua. Tällä kaudella puolustaja oli ilman seuraa tähän asti.

- Valmistauduin hyvin kauteen ja ajattelin, että olisin jo tähän mennessä ollut pelaamassa. Maailmantilanne on kuitenkin erikoinen ja koronatilanne on huono etenkin Pohjois-Amerikassa. Lisäksi jouduin kieltäytymään muutamista tarjouksista perhesyiden vuoksi, mutta olen nyt todella tyytyväinen, että pääsin Ässiin ja odotan ensimmäisiä otteluitani innolla, Joe Morrow kertoi.

Morrow on jo saapunut Poriin ja hän liittyy joukkueen harjoitusvahvuuteen aikaisintaan ensi viikolla sääntöjen mukaisen koronaprotokollan jälkeen, johon kuuluu mm. koronatestit.

- Olen kuullut hyviä asioita Liigasta ja en pidä tätä sarjaa vähempiarvoisena aikaisempiin sarjoihin, joissa olen pelannut. Täällä vain pelityyli on hieman erilainen.

- Keskustelin ennen sopimusta Tommi Kerttulan kanssa ja hän puhui joukkueesta erittäin intohimoisesti. Lisäksi olen kuullut, että Pori on intohimoinen kiekkokaupunki ja olen varma, että minulla on hyvä mahdollisuus kehittyä täällä.

- Pidän itseäni monipuolisena pelaajana. Haluan olla hyvä ja avuksi joukkueelle sekä puolustus- että hyökkäyspäässä. Pidän kovasta kamppailupelaamista ja haluan pelata fyysisesti, Joe Morrow kertoi.

ATTE TOLVANEN JATKAA ÄSSISSÄ

Ässien maalilla edellisessä ottelussa torjunut Atte Tolvanen jatkaa seurassa. Tolvasen sopimusseura Pelicans ja Ässät ovat sopineet kuukauden mittaisesta lainasopimuksesta.

- Kiitokset Pelicansille, että saimme lainattua Aten meille seuraavaksi kuukaudeksi. Hän on erittäin motivoitunut näyttämään tasonsa jokaisessa harjoituksessa ja peleissä.

- Kaksi kolmasosaa kaudesta on vielä jäljellä ja pelirytmi tulee olemaan poikkeuksellinen, sellainen mihin ei olla koskaan Liigassa totuttu. Rytmi vaatii paljon täysin terveiltäkin pelaajilta.

- Linus Söderströmin kuntoutus etenee hyvin. Hänen pitäisi olla ensi viikosta täysipainoisessa joukkueharjoittelussa mukana. Tolvasen siirron myötä saadaan vapautettua Rasmus Korhonen pelaamaan U20-joukkueen pelejä. Hän on saanut paljon kokemusta liigajoukkueen mukana ollessaan, mutta kokonaisista peleistä alkaa olla jo aikaa, Ässien kehitysjohtaja Tommi Kerttula kommentoi.

TUTTUJA PELAAJIA HERMEKSESTÄ ÄSSIIN

Ässien sopimuspelaaja Arttu Lausniemi ja Kokkolan Hermeksen sopimuspelaajat Juuso Ketola ja Eemeli Takala palaavat Ässiin toistaiseksi. Kolmikko oli jo tänään Ässien U20 SM-sarjajoukkueen kokoonpanossa.

Koko kolmikko on Ässille entuudestaan erittäin tuttu, sillä Juuso Ketola on Ässien kasvatti ja Eemeli Takala pelasi organisaatiossa 2016 – 2020.

Mestis on koronan vuoksi tauolla ja Hermes on lomauttanut pelaajansa eikä siellä sen vuoksi ole ohjattuja harjoituksia. Ässät katsoi yhdessä pelaajien, valmentajien ja Kokkolan Hermeksen kanssa, että pelaajien kehityksen ja pelituntuman ylläpidon kannalta tämä on paras vaihtoehto.

- Välittäminen on yksi arvoistamme, ja tämä on yksi Ässien tapa tukea omia nuoria pelaajiamme, Ässien kehitysjohtaja Tommi Kerttula kommentoi.

Ässien tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle


HC Ässät Pori Oy - logo

Ässät - 2020-2021 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2020-2021

Ottelut kaudella 2020-2021

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



Niklas Rubin jatkaa Ässissä

Niklas Rubin jatkaa Ässissä

Ässät ja maalivahti Niklas Rubin ovat tehneet yksivuotisen jatkosopimuksen.

Lue lisää
Valmentaja Timo Turunen jatkaa Ässissä

Valmentaja Timo Turunen jatkaa Ässissä

Ässien organisaatioon vuonna 2021 liittynyt valmentaja Timo Turunen jatkaa seurassa toistaiseksi voimassa olevalla sopimuksella kaudesta 2024 – 2025 eteenpäin.

Lue lisää
Roope Talaja jatkaa Ässissä

Roope Talaja jatkaa Ässissä

Ässät on tehnyt kaksivuotisen jatkosopimuksen hyökkääjä Roope Talajan kanssa. Hyökkääjä on pelannut tällä kaudella ennen illan KooKoo-ottelua 16 ottelua tehoin 4+4 =8.

Lue lisää
Sakari Salminen palaa Ässiin

Sakari Salminen palaa Ässiin

Ässät on tehnyt kevääseen 2022 asti ulottuvan sopimuksen Sakari Salmisen kanssa. Ässien oma kasvatti pelasi seurassa viimeksi vuosina 2017 – 2019, jolloin 50 ottelussa syntyi tehopisteet 17+30 =47.

Lue lisää
Peter Tiivola jatkaa Ässissä

Peter Tiivola jatkaa Ässissä

Ässät on tehnyt yksivuotisen jatkosopimuksen Peter Tiivolan kanssa. Sopimus sisältää option ulkomaille siirtymisestä tämän kauden jälkeen.

Lue lisää
Hyökkääjä Ty Rattie siirtyy Porin Ässiin

Hyökkääjä Ty Rattie siirtyy Porin Ässiin

Ässät on tehnyt loppukauden mittaisen sopimuksen hyökkääjä Ty Rattien kanssa.

Lue lisää