Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Sakari Salminen palaa Ässiin

Sakari Salminen palaa Ässiin

Ässät on tehnyt kevääseen 2022 asti ulottuvan sopimuksen Sakari Salmisen kanssa. Ässien oma kasvatti pelasi seurassa viimeksi vuosina 2017 – 2019, jolloin 50 ottelussa syntyi tehopisteet 17+30 =47.

Viime kaudella Salminen pelasi Ruotsin pääsarja SHL:ssä 45 ottelua tehoin 8+16 =24. Urallaan Salminen on pelannut 188 KHL-ottelua ja hyökkääjällä on kokemusta myös Sveitsin ja Ruotsin pääsarjoista.

Maajoukkueessa Ässäkasvatti on pelannut yhdet MM-kisat sekä yhdet olympialaiset (Sotsh 2014), joissa Suomi saavutti pronssia.

- Ässien joukkuetta on rakennettu tällä kaudella poikkeuksellisella strategialla huomioiden pandemian tuomat olosuhteet ja vaikutukset talouteen. Toisaalta olemme pyrkineet rakentamaan mahdollisimman kilpailukykyisen ja kiinteän ryhmän, jonka tavoitteena on pelata mahdollisimman pitkälle kevääseen.

- Sakari Salmisen liittyminen joukkueeseen on koko organisaatiolle iso juttu. Keskustelimme Sakarin ja Ari-Pekka Selinin kanssa avoimesti tilanteestamme ja sen pohjalta löytyi yhteisymmärrys paluun aikataulusta, harjoittelusta, roolista nykyisessä joukkueessa sekä ensi kaudesta. Kaikki tietävät, että Sakari on laatupelaaja, mutta lähdemme hänen kanssaan liikkeelle maltilla ja nykyisen joukkueen roolitus huomioiden.

-Salminen on harjoitellut Ässien Fysioteamin kanssa viikon ja liittyy joukkueen vahvuuteen maanantaina. Harjoittelu tulee tähtäämään siihen, että Salminen nähdään otteluissa maaliskuun alkupuolella.

- Talouskysymykset eivät olleet tämän kauden osalta se juttu, vaan puhtaasti tarjolla oleva rooli ja hänen sitoutumisensa siihen. Salminen on erittäin motivoitunut palaamaan kasvattajaseurassaan ja auttamaan Ässiä omalla panoksellaan, Ässien kehitysjohtaja Tommi Kerttula kommentoi.

- Haluan pelata Ässissä. Tiedän, että joukkue on tullut vastaan omissa palkoissaan ja halusin tulla myös omalta osaltani vastaan. En kuluta Ässien resursseja tällä kaudella.

- Tulen joukkueeseen juuri sellaisena kuin olen. Haluan tuoda vahvuuteni ja osaamiseni joukkueen käyttöön, mutta toki pitää olla realisti siinä mielessä, että pitkän pelaamattomuuden jälkeen peli- sekä tilannenopeuden löytäminen voi ottaa muutaman ottelun. Haluan kuitenkin auttaa joukkuetta heti ensimmäisestä ottelustani lähtien, Sakari Salminen kommentoi.

Kevääseen 2022 asti ulottuva sopimus on iso asia sekä seuralle että pelaajalle.

- Heittäydyn täysillä mukaan Ässien projektiin, hyökkääjä tiivistää lopuksi.

Ässien tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle


HC Ässät Pori Oy - logo

Ässät - 2020-2021 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2020-2021

Ottelut kaudella 2020-2021

Seuran tiedot - Seuran kotisivut


SakariSalminen

Sakari Salminen

31.5.1988 Pori
Tiedot


Niklas Rubin jatkaa Ässissä

Niklas Rubin jatkaa Ässissä

Ässät ja maalivahti Niklas Rubin ovat tehneet yksivuotisen jatkosopimuksen.

Lue lisää
Valmentaja Timo Turunen jatkaa Ässissä

Valmentaja Timo Turunen jatkaa Ässissä

Ässien organisaatioon vuonna 2021 liittynyt valmentaja Timo Turunen jatkaa seurassa toistaiseksi voimassa olevalla sopimuksella kaudesta 2024 – 2025 eteenpäin.

Lue lisää
Roope Talaja jatkaa Ässissä

Roope Talaja jatkaa Ässissä

Ässät on tehnyt kaksivuotisen jatkosopimuksen hyökkääjä Roope Talajan kanssa. Hyökkääjä on pelannut tällä kaudella ennen illan KooKoo-ottelua 16 ottelua tehoin 4+4 =8.

Lue lisää
Peter Tiivola jatkaa Ässissä

Peter Tiivola jatkaa Ässissä

Ässät on tehnyt yksivuotisen jatkosopimuksen Peter Tiivolan kanssa. Sopimus sisältää option ulkomaille siirtymisestä tämän kauden jälkeen.

Lue lisää
Hyökkääjä Ty Rattie siirtyy Porin Ässiin

Hyökkääjä Ty Rattie siirtyy Porin Ässiin

Ässät on tehnyt loppukauden mittaisen sopimuksen hyökkääjä Ty Rattien kanssa.

Lue lisää
Joe Morrow siirtyy Ässiin

Joe Morrow siirtyy Ässiin

Ässät on tehnyt loppukauden mittaisen sopimuksen puolustaja Joe Morrow’n kanssa. 28-vuotias kanadalaispuolustaja on pelannut urallaan 162 NHL-ottelua, 174 AHL-ottelua ja 22 KHL-ottelua.

Lue lisää