Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Lämsä, Pirskanen ja Nygård Pesäkarhuihin

Lämsä, Pirskanen ja Nygård Pesäkarhuihin

Pesäkarhujen joukkueeseen saadaan ensi kaudella neljä loistavaa pelaajaa Oulusta, kun Emilia ja Annika Linnan lisäksi sopimuksen allekirjoittivat Eveliina Lämsä sekä Johanna Pirskanen. Eteläisemmästä Suomesta porilaisjoukkueen riveissä nähdään jälleen Ida Lähde ja juniorilukkari Sara Koivikko. Pesäkarhujen 2. pelinjohtajana kaudella 2024 nähdään aiemmin lajivalmentajan tehtävissä toiminut Marko Nygård.

Muun muassa Vimpelissä, Kouvolassa, Kuopiossa ja Kankaanpäässä aikoinaan pelanneelle Nygårdille 1. pelinjohtaja Jussi Haapakoski on tuttu jo Vimpelin ja Kuopion ajoistaan, joten päätös lähteä pelinjohtajan aisapariksi tuttuun seuraan oli suhteellisen helppo. Alkavalta kaudelta Nygård odottaa työntäyteistä, sillä joukkue muuttuu aiemmasta jonkin verran.

– Tuleva vuosi on mielenkiintoinen ja haastava. Esimerkiksi ulkopelissä etukenttä menee uusiksi, niin siinä ainakin on yksi alue, mitä aletaan rakentaa. Etukenttäpeli on oma vahvuusalueeni, niin siinä mielessä on oikein mielenkiintoista päästä hommiin. Nuorten pelaajien kehittäminen talven aikana on myös tärkeää, Nygård sanoo.

Pesäkarhujen valttikorttina pelaajamarkkinoilla onkin seuran ammattimaisuus, sekä toimiva organisaatio. Viime vuonna pääasiassa Akatemiassa pelannut, mutta Superpesisdebyyttinsä tehnyt Koivikko kuvailee Pesäkarhuja turvalliseksi paikaksi olla ja Annika Linnakin tuntee, että hänet otettiin uutena pelaajana avosylin vastaan. Matkapelaajan rooliinkiin tuli nopeasti totuttua.

– Odotan kovasti, että pääsen tutustumaan kunnolla joukkueeseen ja että saamme yhdessä laitettua hommat alulle, innostuu sekä Lipottarissa että Lapuan Virkiässäkin pelannut Lämsä.

Lämsä lupaa tuoda joukkueeseen mukanaan persoonansa lisäksi sinnikkyyttä, sekä uusia näkökulmia asioihin. Joensuun Mailasta Pesäkarhuihin siirtyvä Pirskanen tuo joukkueeseen etenemisvoimaa ja ajaltaan Pesäkarhuissa hän odottaa uusia oppeja pesiksestä, menestystä sekä uusia kokemuksia uuden joukkueen kanssa.

– Valitsin Pesäkarhut, koska se tuntui parhaalta ratkaisulta itselle tähän kohtaan. Menestynyt seura, laadukas joukkue ja valmentajat houkutteli niin paljon, ettei tarjouksesta voinut kieltäytyä, paljastaa Pirskanen

– Olen viihtynyt Pesäkarhuissa ja täällä on pelaajien kehittymiselle puitteet kunnossa. Huippuorganisaatiossa hommat toimii, ja onhan Porin pesiskulttuuri ja kotiyleisö vertaansa vailla, Annika kehuu.

Kaksi kautta Pesäkarhuissa pelannut Lähde odottaa marraskuun ensimmäisenä viikonloppuna pidettävää joukkueen ensimmäistä yhteistä leiriä innolla. Joukkueen tasolla tarkemmat tavoitteet asetetaan myöhemmin, mutta Lähde toivoo ensi kaudelta menestystä, sekä oman linjapelaamisensa kehittämistä.

– Jussi tulee kovasta organisaatiosta, joten hänellä on varmasti näkemystä pesäpalloon ja uusia ajatuksia ulkopelaamiseen, Lähde pohtii.

Kaikilla Pesäkarhujen jatkavilla pelaajilla on isot odotukset uuteen pelinjohtoon, sillä jokainen pelinjohtaja on erillainen ja pelaajat odottavat saavansa lisää vinkkejä kehittymiseen uudesta näkökulmasta. Jokaisella Pesäkarhuilaisella on isona tavoitteena menestyminen, mutta myös henkilökohtaisia tavoitteita kaikilta löytyy. Koivikolla on halu pelata vahva, ehjä kausi ja päästä paremmin Superin syrjään kiinni, kun taas Lämsä odottaa kehittyvänsä pelaajana ja saavuttavansa täyden potentiaalinsa.

– Joukkueessa tapahtuu aika paljon uudistusta, niin odotan ennen kaikkea sitä, että löydetään tälle joukkueelle toimiva paletti ja hioudutaan tiiviiksi nipuksi. Henkilökohtaisesti tavoittelen ehjää ja tasapainoista kautta, suunnittelee viime vuonna kapteenin saappaisiin astunut Emilia Linna.

Tuttuun tapaan Pesäkarhujen uudet kasvot odottavat vieraspaidan vaihtoa kotijoukkueen paitaan Erku-Areenan huikean yleisön edessä. Sekä Lämsä että Pirskanen eivät malta odottaa pääsevänsä aistimaan porilaisen kotiyleisön fiilistä.

– Odotan innolla, miltä pesis näyttää ihan toisella puolella Suomea. Porissa on ollu siistiä pelata vierasjoukkueenakin, niin odotan erittäin innolla pelaamista kotijoukkueen paidassa! Pirskanen innostuu.

Pesäkarhujen sopimustilanne
Emilia Mattila 2024
Elisa Pauna 2024
Minttu Vettenranta 2024
Henna Juka 2024
Tiia Peltonen 2024 +1
Sanni Huhtala 2024-2025
Henna Suominen 2024 +1
Annika Linna 2024 +1
Emilia Linna 2024
Sara Koivikko 2024
Ida Lähde 2024
Eveliina Lämsä 2024 +1
Johanna Pirskanen 2024-2025

1.pelinjohtaja Jussi Haapakoski 2024 +2
2.pelinjohtaja Marko Nygård 2024

Pesäkarhujen tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle


Pesäkarhut Pori - logo

Pesäkarhut - 2023 Naisten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2023

Ottelut kaudella 2023

Seuran tiedot - Seuran kotisivutHenna Suominen Pesäkarhuihin, mestaruusjoukkueesta tukku jatkajia

Henna Suominen Pesäkarhuihin, mestaruusjoukkueesta tukku jatkajia

Ensi kauden ensimmäiset pelaajajulkistukset pitävät sisällään niin tuttuja pelureita, kuin uusia kasvojakin.

Lue lisää
Tammi Cup 2021 on peruttu

Tammi Cup 2021 on peruttu

Vallitsevan koronatilanteen ollessa epävarma, tapahtuman järjestäminen vastuullisesti ei ole mahdollista.

Lue lisää
Rosvallille jatkosopimus, Nurmi Pesäkarhuihin kaudelle 2021

Rosvallille jatkosopimus, Nurmi Pesäkarhuihin kaudelle 2021

Pesäkarhut julkaisi tiistaina 10. marraskuuta järjestämässään tiedotustilaisuudessa toistaiseksi viimeiset pelaajasopimuksensa kaudelle 2021. Sopimukset olivat Kaisa-Maija Rosvallin vuoden mittainen jatkosopimus ja Mynämäeltä Poriin siirtyvän Henna Nurmen 1+1 -mittainen sopimus.

Lue lisää
Vuoden 2019 naispesäpalloilija ja kauden 2020 lyöjäkuningatar jatkavat Pesäkarhuissa

Vuoden 2019 naispesäpalloilija ja kauden 2020 lyöjäkuningatar jatkavat Pesäkarhuissa

Pesäkarhut julkaisi tiistaina 3. marraskuuta kaksi sopimusta kaudelle 2021. Vuoden 2019 naispesäpalloilija Emilia Itävalo sekä kesän 2020 lyöjäkuningatar Susanna Puisto tekivät molemmat vuoden mittaiset jatkosopimukset porilaisseuran kanssa.

Lue lisää
Toppari Lapualta Poriin, Arbeliukselle jatkosopimus

Toppari Lapualta Poriin, Arbeliukselle jatkosopimus

Pesäkarhut julkaisi keskiviikkona 28. lokakuuta kaksi uutta pelaajasopimusta kaudelle 2021. Toinen sopimuksista oli Pinja Arbeliuksen 1+1-muotoinen jatkosopimus ja toinen uutena pelaajana Pesäkarhuihin liittyvän Eveliina Topparin 1-vuotinen sopimus.

Lue lisää
Jukalle ja Tuomiselle jatkosopimukset, Korkiamäki Pesäkarhujen paitaan

Jukalle ja Tuomiselle jatkosopimukset, Korkiamäki Pesäkarhujen paitaan

Pesäkarhut järjesti tiistaina 20. lokakuuta tiedotustilaisuuden, jossa julkaistiin kolme pelaajasopimusta kaudelle 2021. Sopimuksista kaksi olivat jatkosopimuksia ja yksi uusi pelaajasopimus.

Lue lisää