Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Eero Kilpeläisestä Ässien ykkösveskari

 
Eero Kilpeläisestä Ässien ykkösveskari


Lopullisesti Ässien ykkösmaalivahdin viitan tällä kaudella napannut Eero Kilpeläinen kuuluu Ässien syyskauden avainpelaajien joukkoon. Kilpeläinen siirtyi Ässiin jo kaudeksi 2005-06, mutta kausi sujui vuokralla Mestiksessä Kokkolan Hermeksen riveissä. Hopeajoukkueen ilmapiiriä ”Kilpi” pääsi haistelemaan neljässä ottelussa, joissa hän toimi luukkuvahtina.

Seuraavien kahden kauden ajan Kilpeläinen pelasi Ässien maalilla hieman yli puolet otteluista. Joukkueen menestys jäi heikoksi, mutta Kilpeläinen esitti ajoittain lupaavia otteita. Kuluvaan kauteen valmistautuminen erosi Kilpeläisen mukaan merkittävästi edellisistä kausista.

- Kesäharjoittelumme oli tosi erilaista. Treenejä oli vähemmän, mutta ne olivat tehokkaampia. Ainakin omalla kohdallani homma tuntui todella toimivalta. Onnistunut kesäharjoittelu on suurin syy siihen, että olen nyt hyvässä kunnossa.

Ässät hankki kauden kynnyksellä maalivahtivalmentajaksi Kari Lehtosen, joka liittyi joukkueen mukaan elokuussa kauteen valmistautumisen ollessa kiivaimmillaan.

Eero Kilpeläinen,Ässät
Eero Kilpeläinen on kopannut kiekkoja hyvällä tahdilla. Kuva: Kari Saha / UrheiluPori.com

- Tunsin Leken jo junnumaajoukkueista, joten yhteistyö hänen kanssaan oli helppo aloittaa. Teimme ennen kauden alkua omia harjoituksia jäällä ja keskustelimme paljon.

Ennen kauden alkua Ässien joukkue lytättiin eri medioissa totaalisesti. Jumbopaikan piti olla kiveen kirjoitettu ja mahdollisuuksia mihinkään muuhun ei pitänyt olla. Joukkueen sisällä hyvin sujuneet harjoitusottelut antoivat uskoa.

- Meillä on ollut koko ajan joukkueessa hyvä meininki. Treenipelit sujuivat paremmin, kuin aikaisempina kausinani täällä. Joka puolella meitä yritettiin painaa maahan, mutta oli turhaa lähteä lehtijuttuja miettimään. Tuskin kovinkaan moni toimittaja oli Sveitsissä katsomassa pelaamistamme ennen kauden alkua.

- Kausi lähtikin sitten hyvin liikkeelle. Eniten alkukaudella jäi harmittamaan ennen ensimmäistä maajoukkuetaukoa kärsinyt niukat tappiot.

- Kokemus on auttanut nousemaan heikkojen esityksien jälkeen. Itseluottamus on tässä hommassa kaikista tärkein asia. Leken kanssa keskustellaan paljon. Pelejä on kauden aikana niin paljon, että ylimääräisille harjoituksille ei ole juurikaan mahdollisuuksia. Käymme Leken kanssa kaikki maalit tarkasti läpi ja keskustelemme pelistä muutenkin.

- Olemme pyrkineet Eeron kanssa rauhoittamaan hänen pelaamistaan etenkin maalintekotilanteissa. Myös sijoittumista olemme käyneet paljon lävitse sekä alivoimapelaamista. Tähän mennessä olemme onnistuneet hyvin ja Eerolle voikin antaa vähintään hyvän arvosanan tästä syksystä. Eero on pystynyt nousemaan huonompien pelien jälkeen takaisin hyvälle tasolle. Yhteistyömme toimii erittäin hyvin molempiin suuntiin, Ässien maalivahtivalmentaja Kari Lehtonen kertoo.

Lue koko haastattelu www.assat.com

Jaakko Ruusunen / UrheiluPori.com


Takaisin edelliselle sivulle


HC Ässät Pori Oy - logo

Ässät - 2008-2009 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2008-2009

Ottelut kaudella 2008-2009

Seuran tiedot - Seuran kotisivut


EeroKilpeläinen

Eero Kilpeläinen

7.5.1985 Juva
Tiedot


Niklas Rubin jatkaa Ässissä

Niklas Rubin jatkaa Ässissä

Ässät ja maalivahti Niklas Rubin ovat tehneet yksivuotisen jatkosopimuksen.

Lue lisää
Valmentaja Timo Turunen jatkaa Ässissä

Valmentaja Timo Turunen jatkaa Ässissä

Ässien organisaatioon vuonna 2021 liittynyt valmentaja Timo Turunen jatkaa seurassa toistaiseksi voimassa olevalla sopimuksella kaudesta 2024 – 2025 eteenpäin.

Lue lisää
Roope Talaja jatkaa Ässissä

Roope Talaja jatkaa Ässissä

Ässät on tehnyt kaksivuotisen jatkosopimuksen hyökkääjä Roope Talajan kanssa. Hyökkääjä on pelannut tällä kaudella ennen illan KooKoo-ottelua 16 ottelua tehoin 4+4 =8.

Lue lisää
Sakari Salminen palaa Ässiin

Sakari Salminen palaa Ässiin

Ässät on tehnyt kevääseen 2022 asti ulottuvan sopimuksen Sakari Salmisen kanssa. Ässien oma kasvatti pelasi seurassa viimeksi vuosina 2017 – 2019, jolloin 50 ottelussa syntyi tehopisteet 17+30 =47.

Lue lisää
Peter Tiivola jatkaa Ässissä

Peter Tiivola jatkaa Ässissä

Ässät on tehnyt yksivuotisen jatkosopimuksen Peter Tiivolan kanssa. Sopimus sisältää option ulkomaille siirtymisestä tämän kauden jälkeen.

Lue lisää
Hyökkääjä Ty Rattie siirtyy Porin Ässiin

Hyökkääjä Ty Rattie siirtyy Porin Ässiin

Ässät on tehnyt loppukauden mittaisen sopimuksen hyökkääjä Ty Rattien kanssa.

Lue lisää