Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Pesäkarhut joutui tyytymään hopeaan

 
Pesäkarhut joutui tyytymään hopeaan

Tutut kokeneet ratkaisijat toivat Kirittärille jälleen Suomen mestaruuden

Kirittäret Jyväskylästä on voittanut kuudennen naisten pesäpallomestaruuden peräjälkeen. Hanna Hirvikoski elätteli vielä toiveita Porin Pesäkarhujen leirissä toisen jakson läpilyönnillään, mutta ulkopelivirheet ratkaisivat lopulta kultamitalien kohtalon. Kirittärien kokeneet Niina Rinkinen, Kaisa Salmela, Jenni Tolonen ja Johanna Vikman pitivät hermonsa kurissa ratkaisupaikoissa.

Ennen finaalisarjaa voitosta voittoon liitäneen Porin peli oli kuin muisto vain kesäkuukausien hurmoksesta. Erityisesti ykköskärjen vaihtolyöntipeli sakkasi todella pahasti. Kirittäretkään ei esittänyt ihmeitä, mutta otti varmalla pelillä jaksovoiton kahdella Rinkisen lyömällä juoksulla.

Kun Tiina Tolonen vei vieraat toisella jaksolla 1-0-johtoon yllättämällä kolmoskoppari Carita Toiviaisen, kotiyleisön usko alkoi lopullisesti hiipua. Pelastajaksi nousi, kuten niin monesti aiemminkin, Hirvikoski, joka iski pallon maisemaan kolmospesän takaa. Kunniajuoksun lisäksi Susanne Ojaniemi eteni ykköseltä kotiin saakka.

Kolmannen tasoittavalla oli jo ratkaisun makua ilmassa. Heidi Kuusisto löi pallon linjaan ja täpärän pesäkilvan päätteeksi pelituomari Jussi Nieminen näytti Kaisa Kärkkäisen ehtineen kotipesään. Kun vuoroa vaihdettiin tilanteessa 4-1, supervuoro näytti väistämättömältä. Toisin kuitenkin kävi. Taululla oli yksi risti, kun Pori yritti epätoivoisesti polttaa etenijän kotiin, vaikka kolmoselta olisi saanut varman takapalon. Lyöjätkin olivat jo loppua, mutta Rinkinen käytti saamansa tilaisuuden hyväkseen millintarkalla saumalyönnillä. Tasoitusjuoksukin nähtiin, kun Tiina Tolonen löi ja palautusheitto ei pysynyt lukkari Heidi Hakomäen räpylässä.

Supervuoroa odoteltiin jälleen, kun Pori rakenteli palottoman ajolähdön Hirvikoskelle. Epäonnen lyöntivuoro päättyi kuitenkin karmeaan virheeseen ja kenttä tyhjeni kopilla. Vaaka kallistui jälleen Kirittärien hyväksi ja tällä kertaa lopullisesti. Porin unelma mestaruudesta kaatui lopulta joukkueen omiin virheisiin.

"Tämä on ehdottomasti tähän astisen urani suurin pettymys, sillä mestaruus oli ainoa tavoitteemme. Teimme nuoren joukkueemme kanssa valtavasti töitä itsemme ja pelimme kehittämiseksi ja taistelimme loppuun asti yhteisen unelmamme saavuttamiseksi. Emme vain voineet paremmillemme mitään. Vaikka nyt tuntuukin pahalta ja tappion sulattamiseen tulee menemään vielä kauan aikaa, olen ylpeä joukkueestamme ja siitä että jaksoimme viimeiseen vihellykseen asti uskoa itseemme. Se tulee toivottavasti jonakin päivänä olemaan kullan arvoinen asia.", kommentoi UrheiluSuomi.comin kummipelaaja Hanna Hirvikoski finaalisarjaa.

Superpesiksen tiedotteesta / UrheiluPori


Takaisin edelliselle sivulle


Pesäkarhut Pori - logo

Pesäkarhut - 2010 Naisten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010

Ottelut kaudella 2010

Seuran tiedot - Seuran kotisivutTammi Cup 2021 on peruttu

Tammi Cup 2021 on peruttu

Vallitsevan koronatilanteen ollessa epävarma, tapahtuman järjestäminen vastuullisesti ei ole mahdollista.

Lue lisää
Rosvallille jatkosopimus, Nurmi Pesäkarhuihin kaudelle 2021

Rosvallille jatkosopimus, Nurmi Pesäkarhuihin kaudelle 2021

Pesäkarhut julkaisi tiistaina 10. marraskuuta järjestämässään tiedotustilaisuudessa toistaiseksi viimeiset pelaajasopimuksensa kaudelle 2021. Sopimukset olivat Kaisa-Maija Rosvallin vuoden mittainen jatkosopimus ja Mynämäeltä Poriin siirtyvän Henna Nurmen 1+1 -mittainen sopimus.

Lue lisää
Vuoden 2019 naispesäpalloilija ja kauden 2020 lyöjäkuningatar jatkavat Pesäkarhuissa

Vuoden 2019 naispesäpalloilija ja kauden 2020 lyöjäkuningatar jatkavat Pesäkarhuissa

Pesäkarhut julkaisi tiistaina 3. marraskuuta kaksi sopimusta kaudelle 2021. Vuoden 2019 naispesäpalloilija Emilia Itävalo sekä kesän 2020 lyöjäkuningatar Susanna Puisto tekivät molemmat vuoden mittaiset jatkosopimukset porilaisseuran kanssa.

Lue lisää
Toppari Lapualta Poriin, Arbeliukselle jatkosopimus

Toppari Lapualta Poriin, Arbeliukselle jatkosopimus

Pesäkarhut julkaisi keskiviikkona 28. lokakuuta kaksi uutta pelaajasopimusta kaudelle 2021. Toinen sopimuksista oli Pinja Arbeliuksen 1+1-muotoinen jatkosopimus ja toinen uutena pelaajana Pesäkarhuihin liittyvän Eveliina Topparin 1-vuotinen sopimus.

Lue lisää
Jukalle ja Tuomiselle jatkosopimukset, Korkiamäki Pesäkarhujen paitaan

Jukalle ja Tuomiselle jatkosopimukset, Korkiamäki Pesäkarhujen paitaan

Pesäkarhut järjesti tiistaina 20. lokakuuta tiedotustilaisuuden, jossa julkaistiin kolme pelaajasopimusta kaudelle 2021. Sopimuksista kaksi olivat jatkosopimuksia ja yksi uusi pelaajasopimus.

Lue lisää
Puistolle lyöjäkuningattaruus, Pesäkarhuille pronssia

Puistolle lyöjäkuningattaruus, Pesäkarhuille pronssia

Pesäpalloliitto järjesti perinteisesti päätösristeilyn yhteydessä toteutetun kauden parhaiden palkitsemisen tänä vuonna koronatilanteen vuoksi pääosin etänä.

Lue lisää