Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Wallin jakoi Piikkarit-palkinnot

 
Wallin jakoi Piikkarit-palkinnot

Pesäkarhuille kunniamaininta

Tämän vuoden liikunnan tasa-arvotyön Piikkarit-pääpalkinto on jaettu. Palkinto myönnettiin pitkäaikaiselle liikuntavaikuttajalle, tutkimuspäällikkö Kaisu Laasoselle. Piikkarit-tunnustuspalkinnon sekä 3 000 euron apurahan sai liikuntaseura Pesäkarhut Porista.

Kuudennentoista kerran jaettu Piikkarit-palkinto on opetus- ja kulttuuriministeriön vuosittain myöntämä tunnustus sukupuolten välisestä tasa-arvotyöstä liikunnassa. Palkinto on suuruudeltaan 4000 euroa. Palkinnot jakoi kulttuuri- ja urheiluministeri Stefan Wallin keskiviikkona Helsingissä.

- Palkinnonsaajien hieno ja esimerkillinen työ on tärkeä työkalu sukupuolten välisen tasa-arvokeskustelun ylläpitäjänä liikuntakulttuurissa, sekä uusien ja vanhojen toimijoiden, niin naisten kuin miesten, innostamiseksi asian äärelle, sanoi kulttuuri- ja urheiluministeri Stefan Wallin palkintojenjakotilaisuudessa.

Palkintolautakunnan perustelut:

Pääpalkinto: tutkimuspäällikkö Kaisu Laasonen

Kaisu Laasosen työ tasa-arvon edistämiseksi liikunnassa ja urheilussa on ollut pitkäjänteistä, tuloksellista ja laaja-alaista. Laasonen elää ja toteuttaa laaja-alaisen tasavertaisuuden ajatusta. Hän on toiminut useissa eri luottamustoimissa, kuten European Women and Sport (EWS) -verkoston johtoryhmän jäsenenä, SLU:n tasa-arvo- ja Reilun Peli -valiokuntien puheenjohtajana sekä valtioneuvoston erityisliikunnan jaostossa. Hän on mm. kirjoittanut alan artikkeleita ja kolumneja, pitänyt esitelmiä kotimaassa ja ulkomailla sekä laatinut koulutus- ja arviointimateriaaleja.

Laasosen työn ja ajatusmaailman kautta SLU-yhteisössä alettiin 2000-luvulla keskustella laaja-alaisesta tasa-arvosta monine ulottuvuuksineen. Laaja-alainen tasa-arvoajattelu nousi niin julkaisutoimintaan, vuosikokouskeskusteluihin kuin lajiliittojen tulosarviointiinkin Reilu Peli -kehityskeskustelujen kautta. Erityisliikunnan kentällä hän on nostanut esiin sukupuoleen ja muihin tasa-arvon ulottuvuuksiin liittyviä kysymyksiä, joita erityisliikunnassa ei perinteisesti ole käsitelty.

Laasosen toimintaa leimaa analyyttisyys, määrätietoisuus ja pitkän tähtäimen tavoitteisiin sitoutuminen. Tasa-arvo on monin paikoin haasteellinen ja tunteita herättävä aihe liikunnassa ja urheilussa. Laasosella on ollut läpi vuosien uskallusta tarttua vaikeisiin ja vähemmän tuttuihin aiheisiin ja haastaa nykytilannetta ja muita toimijoita - myös silloin, kun oma asema on ollut pelissä ja toisten tuki epävarmaa. Hänellä on kyky keskustella ja viedä tasa-arvotyötä eteenpäin kiihkottomasti ja myönteisellä otteella.

Kunniamaininta: Pesäkarhut, Pori

Pesäkarhut Porista on osoittanut, että keskittymällä naisten urheiluun voi menestyä. Naisten pesäpallo on noussut kaupungin kiinnostavimmaksi kesäurheilulajiksi houkutellen ennätyksellisen määrän katsojia paikalle (naisten Superpesiksen yhden ottelun yleisöennätys 3735 ja keskiarvo 1376/ottelu). Joukkueen kilpailullinen menestys ja nouseminen loppuotteluihin ovat omalta osaltaan lisänneet yleisön kiinnostusta. Seura kantaa myös yhteiskunnallisen vastuunsa, mistä osoituksena on yhden kotiottelun tuoton kanavoiminen Satakunnan keskussairaalalle.
Päämäärätietoiseen toimintaan ovat lähteneet mukaan niin kaupunki, yritykset kuin yksittäiset ihmisetkin. Taustalla on seuran monipuolinen ja reilun pelin periaatteille pohjautuva juniorityö, joka nostaa uusia pelaajia naispesäpallon huipulle vuosittain. Erityisesti viestinnässä ja markkinoinnissa on onnistuttu ja niiden kautta naisten pesäpallosta on luotu koko kaupungin oma juttu. Monipuolinen toiminta mahdollistaa jokaiselle vapauden valita oma tapansa osallistua, joko itse urheillen tai seuran joukkueiden toimintaan ja tapahtumiin osallistuen.

Pesäkarhujen tiedotteesta / UrheiluPori


Takaisin edelliselle sivulle


Pesäkarhut Pori - logo

Pesäkarhut - 2010 Naisten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010

Ottelut kaudella 2010

Seuran tiedot - Seuran kotisivutTammi Cup 2021 on peruttu

Tammi Cup 2021 on peruttu

Vallitsevan koronatilanteen ollessa epävarma, tapahtuman järjestäminen vastuullisesti ei ole mahdollista.

Lue lisää
Rosvallille jatkosopimus, Nurmi Pesäkarhuihin kaudelle 2021

Rosvallille jatkosopimus, Nurmi Pesäkarhuihin kaudelle 2021

Pesäkarhut julkaisi tiistaina 10. marraskuuta järjestämässään tiedotustilaisuudessa toistaiseksi viimeiset pelaajasopimuksensa kaudelle 2021. Sopimukset olivat Kaisa-Maija Rosvallin vuoden mittainen jatkosopimus ja Mynämäeltä Poriin siirtyvän Henna Nurmen 1+1 -mittainen sopimus.

Lue lisää
Vuoden 2019 naispesäpalloilija ja kauden 2020 lyöjäkuningatar jatkavat Pesäkarhuissa

Vuoden 2019 naispesäpalloilija ja kauden 2020 lyöjäkuningatar jatkavat Pesäkarhuissa

Pesäkarhut julkaisi tiistaina 3. marraskuuta kaksi sopimusta kaudelle 2021. Vuoden 2019 naispesäpalloilija Emilia Itävalo sekä kesän 2020 lyöjäkuningatar Susanna Puisto tekivät molemmat vuoden mittaiset jatkosopimukset porilaisseuran kanssa.

Lue lisää
Toppari Lapualta Poriin, Arbeliukselle jatkosopimus

Toppari Lapualta Poriin, Arbeliukselle jatkosopimus

Pesäkarhut julkaisi keskiviikkona 28. lokakuuta kaksi uutta pelaajasopimusta kaudelle 2021. Toinen sopimuksista oli Pinja Arbeliuksen 1+1-muotoinen jatkosopimus ja toinen uutena pelaajana Pesäkarhuihin liittyvän Eveliina Topparin 1-vuotinen sopimus.

Lue lisää
Jukalle ja Tuomiselle jatkosopimukset, Korkiamäki Pesäkarhujen paitaan

Jukalle ja Tuomiselle jatkosopimukset, Korkiamäki Pesäkarhujen paitaan

Pesäkarhut järjesti tiistaina 20. lokakuuta tiedotustilaisuuden, jossa julkaistiin kolme pelaajasopimusta kaudelle 2021. Sopimuksista kaksi olivat jatkosopimuksia ja yksi uusi pelaajasopimus.

Lue lisää
Puistolle lyöjäkuningattaruus, Pesäkarhuille pronssia

Puistolle lyöjäkuningattaruus, Pesäkarhuille pronssia

Pesäpalloliitto järjesti perinteisesti päätösristeilyn yhteydessä toteutetun kauden parhaiden palkitsemisen tänä vuonna koronatilanteen vuoksi pääosin etänä.

Lue lisää