Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Karri Kivi Ässien seuraava päävalmentaja

 
Karri Kivi Ässien seuraava päävalmentaja

Mika Toivola urheilujohtajaksi

Kiven sopimus on kaksivuotinen, Toivola palaa Poriin kolmevuotisella sopimuksella.

Ässien tämän kauden valmennusryhmään kuuluva Karri Kivi nousee Ässien päävalmentajaksi kuluvan kauden jälkeen kaksivuotisella sopimuksella. Jo vuodet 2002 - 2006 Ässien valmennusryhmään kuulunut Kivi on toiminut aikaisemmin päävalmentajana Mestiksessä FPS:n joukkueessa kaudella 2006 - 2007 ja Ässien A-nuorissa vuosina 2007 - 2009. Ässien edustusjoukkueen valmennusryhmään Kivi teki paluun vuonna 2009. Lisäksi Kivi toimii tällä kaudella nuorten maajoukkueen valmentajana. Karri Kiven parhaat saavutukset valmentajana ovat SM-hopea edustusjoukkueessa 2006 sekä A-nuorten SM-hopea 2008.

- Minulla on yhdeksäs valmennusvuosi menossa ja koko ajan yksi tavoitteeni on ollut päävalmentajana toimiminen SM-liigaseurassa, Karri Kivi kommentoi.

Kivellä on myös mittava pelaajakokemus Porin Ässistä. Kivi edusti Ässiä vuosina 1992 – 1997 pelaten lähes 300 SM-liigaottelua Patapaidassa.

- Tämä on minulle 13. kausi Ässissä pelaajaura mukaan lukien, joten on todella upeaa, että pääsen valmentamaan juuri Ässiä.

- Sinällään tämä pesti ja siihen liittyvät asiat ovat ensi kevään juttuja. Tällä hetkellä keskittyminen on täysin tässä kaudessa ja tässä hetkessä. Ainoa poikkeus on pelaajasopimukset, joita tietysti tehdään jo ennen kevättä. Muuten tämä ei tällä hetkellä muuta kenenkään arkea, Kivi jatkoi.

- Tulevan kauden joukkueen rakentaminen on käynnistynyt. Päävalmentaja on siinä luonnollisesti avainasemassa. Pelaajia tietysti kiinnostaa kuka toimii päävalmentajana, joten tästä eteenpäin kaikki edellytykset etenemiselle ovat olemassa, toimitusjohtaja Jukka Hirsimäki toteaa.

Nykyisen päävalmentajan mukaan valinta oli toivottu. ”Karri Kivi oli ykkösehdokkaani seuraavaksi päävalmentajaksi, erinomainen valinta Ässiltä” Pekka Rautakallio totesi.

Mika Toivola palaa Poriin

Ässiä vuodet 2002-2006 valmentanut Mika Toivola aloittaa Ässien urheilujohtajana 1.5.2011 kolmivuotisella sopimuksella. Toivola valmensi Ässät aikanaan kahdesti pudotuspeleihin parhaana saavutuksenaan hopea vuonna 2006. Sen jälkeen Toivola on toiminut päävalmentajana Rauman Lukossa ja Lahden Pelicansissa. Koulutukseltaan Toivola on liikuntatieteiden maisteri.
Mika Toivolan tärkeimmät tehtävät tulevat olemaan sisäinen ja ulkoinen pelaajatarkkailu sekä edustusjoukkueen ja nuorten SM-liigan joukkueen pelillisen ja valmennuksellisen linjan toteuttaminen yhteistyössä päävalmentajien kanssa.  Urheilujohtaja toimii joukkueiden valmentajien esimiehenä. Olennainen tehtävä on myös vastata yhteistyöstä SM-liigaorganisaation ja junioriorganisaation välillä.
- Olen toiminut viimeiset 13 vuotta ammattilaisvalmentajana ja nyt oli aika hakea uusia haasteita. Päätös asiasta ei ollut mikään hetken mielijohde, vaan ensimmäiset alustavat keskustelut Ässien kanssa käytiin noin vuosi sitten.

- Otan tämän tehtävän kovana haasteena. Tehtäväkuvani tulee olemaan laaja, mutta tärkeimpinä tehtävinä ovat pelaajatarkkailu ja valmennuksen kanssa toimiminen. Tiedän itse kokemuksesta, millaista tukea valmennus vaatii erilaisissa tilanteissa. Pelaajatarkkailupuolella tärkeää on tuntea sekä omat pelaajat että vastata valmennuksen tarpeisiin ulkopuolisessa pelaajatarkkailussa, joten kilometrejä varmasti tulee mittariin.

- Ässien urheilullinen tila on erinomainen. Ässistä löytyy pitkään kestäneen, vahvan juniorityön ansiosta paljon lupaavia junioreita, joille valmennus on hienosti tarjonnut vastuuta. Lisäksi menestyvään organisaatioon on hieno tulla mukaan ja minulla on Porista erittäin hienoja ja lämpimiä muistoja, Mika Toivola kertoi.

- Urheilujohtajan tulo on merkittävä askel Ässien historiassa. Ensimmäistä kertaa meillä on henkilö, joka päätoimisesti keskittyy urheilutoimintaan ja sen kehittämiseen entistäkin ammattimaisemmaksi, HC Ässät Pori Oy:n hallituksen puheenjohtaja Mikko Laine kommentoi.

- Vietimme Mika Toivolan kanssa neljä vuotta samassa valmentajakopissa, joten tunnen hänet erittäin hyvin ja siitä on varmasti apua tulevaisuudessa, Karri Kivi kommentoi.

- Karri Kivi on ansainnut päävalmentajapaikan. Urheilujohtajan pitää auttaa ja tukea päävalmentajaa ja uskon, että yhteisestä taustastamme on apua puolin ja toisin, Mika Toivola kertoi.

Ässien tiedotteesta / UrheiluPori


Takaisin edelliselle sivulle


HC Ässät Pori Oy - logo

Ässät - 2010-2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010-2011

Ottelut kaudella 2010-2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivutSakari Salminen palaa Ässiin

Sakari Salminen palaa Ässiin

Ässät on tehnyt kevääseen 2022 asti ulottuvan sopimuksen Sakari Salmisen kanssa. Ässien oma kasvatti pelasi seurassa viimeksi vuosina 2017 – 2019, jolloin 50 ottelussa syntyi tehopisteet 17+30 =47.

Lue lisää
Peter Tiivola jatkaa Ässissä

Peter Tiivola jatkaa Ässissä

Ässät on tehnyt yksivuotisen jatkosopimuksen Peter Tiivolan kanssa. Sopimus sisältää option ulkomaille siirtymisestä tämän kauden jälkeen.

Lue lisää
Hyökkääjä Ty Rattie siirtyy Porin Ässiin

Hyökkääjä Ty Rattie siirtyy Porin Ässiin

Ässät on tehnyt loppukauden mittaisen sopimuksen hyökkääjä Ty Rattien kanssa.

Lue lisää
Joe Morrow siirtyy Ässiin

Joe Morrow siirtyy Ässiin

Ässät on tehnyt loppukauden mittaisen sopimuksen puolustaja Joe Morrow’n kanssa. 28-vuotias kanadalaispuolustaja on pelannut urallaan 162 NHL-ottelua, 174 AHL-ottelua ja 22 KHL-ottelua.

Lue lisää
Jesperi Kotkaniemen pelit Ässissä päättyvät

Jesperi Kotkaniemen pelit Ässissä päättyvät

NHL-seura Montreal Canadiens on kutsunut lainasopimuksella Ässissä pelanneen Jesperi Kotkaniemen valmistautumaan tulevaan NHL-kauteen. Kotkaniemen viimeiseksi otteluksi Ässissä jäi lauantaina pelattu Kärpät-Ässät.

Lue lisää
Jasse Ikonen siirtyy Ässiin

Jasse Ikonen siirtyy Ässiin

Ässät on tehnyt loppukauden mittaisen sopimuksen hyökkääjä Jasse Ikosen kanssa. Alkukauden pelaamatta ollut hyökkääjä on edustanut urallaan mm. HIFK:ta, Kärppiä ja Ilvestä.

Lue lisää