Nice Futis jatkaa vakuuttavasti sarjakärjessä

NiceFutikselle voitto, pelillisesti parannettavaa jäi

Pori Jazz -festivaalien sadesää hellitti sopivasti lauantain Nice:n ja MPS:n väliseksi kamppailuksi ja ottelu päästiin pelaamaan mukavassa auringonpaisteessa. Nice tiesi saavansa vastaansa vahvasti rynnistävän, voitontahtoisen joukkueen, ja vaikeaksi peli kotijoukkueelle muodostuikin.

Vastustaja aloitti vahvasti vyöryttäen hyökkäyksiään Nicen päätyyn. Yhdestä laidalta tulleesta keskityksestä MPS siirtyikin johtoon ennen kuin Nice edes tajusi, mitä ehti tapahtua. Onneksi kotijoukkue pääsi kuittaamaan tilanteen kulmapotkusta vielä ensimmäisellä puoliajalla, kun Niina Inkinen täräytti aukolta singonneen palloon varmasti maaliin.

Toista puoliaikaa pelattiin lähinnä tympeän pallon ruiskimisen merkeissä. Nicen pelinavausyritykset päätyivät liian usein MPS:n alimmalle pelaajalle, joka toimitti pelivälineen voimalla pitkälle, takaisin Nicen kenttäpuoliskolle. Erikoistilanneosaaminen nousi jälleen tärkeään rooliin, sillä kuudentoista-alueen oikealla puolella vapaapotkutilanteessa pallon taakse asettunut Retu Turtiainen havaitsi muurissa aukon ja tykitti pallon maalin vasempaan takaylänurkkaan ja Nicen 2-1 johtoon. Tämän jälkeen Nice pyöritteli palloa turvallisen tuntuisesti MPS:n kenttäpuolella. Pari "puolittaista" paikkaakin nähtiin, joista pelin olisi voinut jo ratkaista, mutta seuraavan maalin teki kuitenkin tehokkaan vastahyökkäyksen päätteeksi MPS, joka niputti Nicen puolustuksen kunnolla pedaten avopaikan erehtymättömälle viimeistelijälleen.

Hetken vaikutti jo siltä, että pisteet tasataan, mutta kuluvalle kaudelle tyypillisesti Nice jaksoi painaa loppuun asti, mikä palkittiin muutama minuutti ennen peliajan päättymistä. Supervaihtarina sisään juossut Anna "Pohje" Leinosen maaginen ensimmäinen pallokosketus oli 30 metristä sivallettu balilainen puolivolley, joka viuhahti vastustamattomasti yläriman kautta verkon perukoille (tai ainakin jotain sinne päin...), 3-2. Viimeiset hetket Nice istui kulmalipulla pallon päällä ja rukoili armahtavaa loppuvihellystä - MPS:lle ei haluttu antaa enää yhtään tilaisuutta kokeilla vastaiskujensa vaarallisuutta.

Nice saa olla enemmän kuin tyytyväinen saavuttamiinsa pisteisiin, muttei alkuunkaan pelin tasoon. Oma syöttöpeli oli jälleen täysin kadoksissa, pakka venyi ja paukkui eikä palloa saatu pidettyä hyökkäysalueella. Todettava kuitenkin on, että vastus oli huomattavasti kovempi kuin parissa edellisessä pelissä, ja pitkästä aikaa ottelun voittamiseksi jouduttiin painimaan oikein kunnolla (ks. kuvagallerian kuvat ottelusta!). Nyt on vajaa viikko aikaa nauttia oikeat lääkkeet tulevan kärkikamppailun hoitamiseksi.

Nicen kokoonpano:
Aliina Hakala - Anu Ruohonen - Pauliina Vahander - Niina Inkinen - Katri Rajala - Elina Setälä (Miia Laismaa) - Kirsi Pukkila - Riikka Turtiainen - Reetta Turtiainen - Essi Huppunen (Anna Leinonen) - Jonna Majamäki (Noora Kaanaa)

Nicen maalintekijät: Niina Inkinen (Reetta Turtiainen), Reetta Turtiainen, Anna Leinonen

Ville Ulanen on FC Jazzin uusi päävalmentaja

FC Jazz heitti verkot vesille ja naarasi Ville Ulasen uudeksi päävalmentajaksi.

Juuso Rantala jatkaa MuSan riveissä

Juuso Rantala on sopinut vuoden jatkosopimuksen Musan Salaman kanssa.

Jussi Välilä johtaa MuSan linjaa myös ensi vuonna

Jussi Välilä jatkaa MuSassa kauden 2021 kestävällä sopimuksella.

MuSan taustaryhmä kasassa - Seth Ablade avustavaksi valmentajaksi

Syksyllä uuden sopimuksen Musan Salaman päävalmentajaksi kirjoittanut Ville Ulanen on saanut tuekseen nyt täyden taustaryhmän. Joukkueen toiseksi valmentajaksi tulee FC Jazzista syksyllä vapautettu Seth Ablade.

Jari Pyykölä liittyy FC Jazzin valmennukseen

Edellisen kerran Poriin lähes 25-vuotta sitten saapunut vaatimaton valmentaja kyseli FC Jazzin silloiselta organisaatiolta, olisiko hänelle mahdollisesti valmennustöitä Porissa. Neuvottelujen jälkeen FC Jazz kiinnitti Pyykölän ja vuonna 1996 Porissa juhlittiin seuran toista Suomen mestaruutta kauden viimeisen pelin jälkeen Pietarsaaressa.