Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Ville Ulanen on FC Jazzin uusi päävalmentaja

Ville Ulanen on FC Jazzin uusi päävalmentaja

Tommi Pikkarainen kertoi muutama aika sitten, että FC Jazzin asema kotimaisilla palloilukentillä parani merkittävästi, kun sarjatasoksi varmistui valtakunnallinen Ykkönen. Seura on analysoinut, sekä valmentajia, että pelaajamarkkinoita laajasti ja menneet viikot ovat olleet työntäyteisiä etenkin valmennusrintamalla sen jälkeen, kun Andrea Sassarini ilmoitti jäävänsä tässä kohtaa Italiaan.

FC Jazz haastatteli useita kotimaisia sekä ulkomaisia valmentajia, joista loppusuoralle itsensä kiri muutama valmentaja. Prosessin aikana Tommi Pikkarainen korosti ehdokkaille seuralle tärkeitä asioita ja halusi kuulla ehdokkaiden omia näkemyksiä valmentamisesta sekä seuraavista vuosista. Tulevat vuodet ovat FC Jazzille tärkeitä, sillä seura on luomassa tavoitejaksoa, jonka aikajana päättyy ensin Ykkösliigan pääsylle. Tuona aikana tavoitteena on luoda usealle eri osa-alueelle nykyistä parempaa perustaa sekä yhteistyötä useiden eri tahojen kanssa.

Tommi Pikkarainen kertoo, että FC Jazz jatkaa viime kauden pelillisellä ajatuksella ja korostaa, siinä erityisesti muutamaa asiaa,
- Me rakennetaan Poriin jalkapalloseuraa, jolla on porilaisille merkitystä. Siihen kuuluu menestyvä joukkue, vauhdikas ja rohkea pelitapa sekä parhaat porilaiset pelaajat. Tätä prosessia haluttiin nyt johtamaan paras porilainen valmentaja. Ville Ulanen oli meidän ykkösvaihtoehto heti, kun kuulimme että hän ei jatka Rovaniemellä.

FC Jazzin toiminnanjohtaja perustelee Ville Ulasen valintaa pestiin tyytyväisenä,
- Ville on voittajatyyppi, mutta nyt hän saa myös toisenlaisia haasteita. Meidän pelillinen identiteettimme ensi kaudella rakentuu sen päälle mihin viime kaudella jäimme ja sen pitää kehittyä eteenpäin sen pohjalta. Tasoa on nostettava, mutta rohkeasti omaan pelitapaan nojaavasta ideologiasta emme luovu. Villen persoonassa on mielestämme juuri sitä oikeanlaista asennetta ja työmoraalia, jota seuraavalle tasolle nouseminen seuralta vaatii. Johtajuutta hän osoitti meille valintaprosessin aikana ja sitä toivomme häneltä saavamme myös seuran kehittämiseen.

Edellisellä kaudella Ville Ulanen teki saman kuin mitä Andrea Sassarini FC Jazzissa eli nosti Rovaniemen Porin tavoin valtakunnalliseen Ykköseen. Ulanen on useissa uutisissa kertonut viihtyneensä Ropsin peräsimessä mainiosti ja nauttineensa olosta napapiirillä. Paluu Poriin oli kuitenkin tietoinen päätös, sillä FC Jazzin uuden päävalmentajan perhe on asustanut koko ajan Porissa.

Ville Ulanen kertoo, että palaset loksahtelivat ihan kivasti nyt paikalleen ja valmentamisen jatkuminen on mieluista,
- Onhan tässä aivan mahtava fiilis, kun saatiin sopimusasiat maaliin. FC Jazz oli ensikerran yhteydessä tuossa lokakuun puolessavälissä ja siitä on kauden jälkeen pala palalta saatu asioita loksahtamaan kohdilleen. Seura osoitti heti ensimetreistä alkaen halua saada asiat maaliin ja olen otettu, siitä miten asiat hoidettiin ammattimaisesti prosessin loppuun saakka.

FC Jazzin edellisen pokaalin on nostanut Ville Ulanen vuonna 2009, kun joukkue voitti Suomen Cupin pikkufinaalin. Tuossa pelissä Ulanen oli joukkueen kapteeni ja pääsee nyt johdattamaan joukkuetta kipparin paikalta taas uudelleen, nyt kuitenkin rajan toiselta puolelta,
- Jazz muutti peliään hyökkäävään suuntaan täksi kaudeksi ja Sassarini onnistui tässä asiassa valmentajana suoriutumaan mahtavasti. Tuota seuran ideologiaa on tarkoitus jatkaa ja tuoda siihen lisää yksityiskohtia. Tätä hyökkäävää pelitapaa myös Rovaniemellä toteutettiin nuorten kanssa, joten jatkumoa sille työlle on nyt myös luvassa.

Ulanen kertoo, että joukkue on melko lailla tuttu ja että hän seurasi viime kaudella FC Jazzin pelejä tarkasti mahdollisen karsintapelikohtaamisenkin takia,
- Muutamia FC Jazzin pelejä pääsin viimekaudella seuraamaan paikanpäältä ja kolme-neljä katsoin Satakunnan Kansan sivujen kautta pohjoisessa. FC Jazz kiinnosti senkin takia, kun oli mahdollisuus kohdata heidät Ykkösen karsintapeleissä. Joukkueessa on mielenkiintoisia nuoria pelaajia ja kokeneemmatkin pelaajat pystyivät laadukkaaseen suorittamiseen viime kaudella. Näihin pelaajiin ja ennen kaikkea ihmisiin odotan jo kovasti päästä tutustumaan paremmin. Pääsääntöisestihän kaikki pelaajat ja huoltajat kuitenkin ovat jollakin tavalla jo tuttuja kavereita.

Ville Ulanen ja Tommi Pikkaraisen alkavat nyt yhdessä miettimään joukkueen rakentamista, sekä viimeistelemään kauden 2024 suunnitelmia. Ulanen ottaa ohjat käsiin vuoden 2024 puolella ja hänen sopimuksensa on muotoa 1+1 vuotta.

Lähde: fcjazz.com


Takaisin edelliselle sivulle


FC Jazz Juniorit ry - logo

FC Jazz - 2023 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2023

Ottelut kaudella 2023

Seuran tiedot - Seuran kotisivutJuuso Rantala jatkaa MuSan riveissä

Juuso Rantala jatkaa MuSan riveissä

Juuso Rantala on sopinut vuoden jatkosopimuksen Musan Salaman kanssa.

Lue lisää
Jussi Välilä johtaa MuSan linjaa myös ensi vuonna

Jussi Välilä johtaa MuSan linjaa myös ensi vuonna

Jussi Välilä jatkaa MuSassa kauden 2021 kestävällä sopimuksella.

Lue lisää
MuSan taustaryhmä kasassa - Seth Ablade avustavaksi valmentajaksi

MuSan taustaryhmä kasassa - Seth Ablade avustavaksi valmentajaksi

Syksyllä uuden sopimuksen Musan Salaman päävalmentajaksi kirjoittanut Ville Ulanen on saanut tuekseen nyt täyden taustaryhmän. Joukkueen toiseksi valmentajaksi tulee FC Jazzista syksyllä vapautettu Seth Ablade.

Lue lisää
Jari Pyykölä liittyy FC Jazzin valmennukseen

Jari Pyykölä liittyy FC Jazzin valmennukseen

Edellisen kerran Poriin lähes 25-vuotta sitten saapunut vaatimaton valmentaja kyseli FC Jazzin silloiselta organisaatiolta, olisiko hänelle mahdollisesti valmennustöitä Porissa. Neuvottelujen jälkeen FC Jazz kiinnitti Pyykölän ja vuonna 1996 Porissa juhlittiin seuran toista Suomen mestaruutta kauden viimeisen pelin jälkeen Pietarsaaressa.

Lue lisää
Matias Sallila tekee paluun Salama-paitaan kaksivuotisella sopimuksella

Matias Sallila tekee paluun Salama-paitaan kaksivuotisella sopimuksella

MuSa ja Matias Sallila ovat tehneet kaksivuotisen jatkosopimuksen ja mies palaa takaisin Salama-paitaan. Viime kaudella mies palasi MuSaan vuoden tauon jälkeen, jota ennen hän edusti seuraa vuosina 2015-2017.

Lue lisää
Elijah Akinin sopimus purettu

Elijah Akinin sopimus purettu

MuSaan täksi kaudeksi Atlantis FC:stä siirtynyt Elijah Akinin sopimus on purettu molempien osapuolten osalta yhteisymmärryksessä ja mies suuntaa uusiin haasteisiin.

Lue lisää