Nice otti nousuhaaveidensa kannalta jälleen tärkeän voiton kaataessaan JyPK:n Porissa lauantaina 1-0

Ottelun ensimmäisen puolituntisen Nicen peli oli täysin sekaisin ennen kuin vastustajan pelaajat saatiin jaettua keskikentällä ja puolustuksessa oikein. Sen jälkeen porilaiset saivatkin siirrettyä paineen jyväskyläläisten päätyyn. Maalivahti-Allun loistopelastus - tilanne, jossa peliväline oli Nicen maalivahdin käsissä maaliviivan tuntumassa ja josta jypkiläinen kävi sen sysäämässä maaliin sääntöjen vastaisesti - piti niceläiset mukana taistelussa. Vastaavasti Turtiaisen Retu kävi kentän toisessa päässä toimittamassa Kike Pukkilan maalin katon takaraudassa käyneen laukauksen verkon oikealle puolelle, hylättäväksi aivan oikein kuulunut maali siis sekin.

Tauolla Nicen kopissa käytiin kantaaottavaa keskustelua ja siitä tai jostain muusta sisuuntuneena Nice päätti petrata toisella puoliajalla. "Kuuden pisteen" ottelu aiheutti Nicen otteisiin yhä tiettyä hermostuneisuutta, mutta siitä huolimatta ottelun hallinta siirtyi hienokseltaan kotijoukkueelle. JyPK:n vaarallisimmat tilanteet syntyivät erikoistilanteista, jotka tiedettiin vaarallisiksi ja joita piti yrittää välttää. Porilaistuomari näki niceläisten virheet (ja vihelsi ne) ja JyPK pääsi muutaman kerran yrittämään maalintekoa vaparista. Vahvin kyseisissä tilanteissa oli kuitenkin usein keskityspallot hyppysiinsä napannut Alfons. Muuten rumia otteita pelissä ei liiemmälti nähty - Retu tosin paikansi kintuistaan pelin jäljiltä pari "murtumaa", mutta kyllä sitä kunnon matsin jälkeen täytyy muutamaa mustelmaa rikkaampi ollakin, jotta tietää yrittäneensä...

Nicen loppuun asti yrittäminen on palkittu tällä kaudella pariin otteeseen ja nyt sankarin viittaa sai muutama minuutti ennen loppuvihellystä sovittaa ylleen Essi Huppunen, joka latasi rankkarialueen vasemmasta kulmasta hirmuisen tykin yläriman kautta maalin oikeaan ylänurkkaan. Kyllä Essin kanuuna usein noilta etäisyyksiltä treeneissäkin laulaa, mutta myönnettäköön, että unelmaveto sattui tällä kertaa sopivaan saumaan. Ottelun viimeisiksi minuuteiksi Nice vetäytyi kunnon kilpikonnaksi omalle kuudentoista alueelleen varmistaakseen, ettei kaiken juhlinnan päätteeksi omissa soisi.

Ilta muodostui suotuisaksi joukkueen yhteiselle illanvietolle. Hyvässä hengessä, kunnon löylyissä todettiin, että Nice ja JyPK sopivat perinteikkäinä vastustajina toisilleen, sillä molemmat pyrkivät pelaamaan fyysistä taitojalkapalloa - joskus siinä paremmin ja joskus huonommin onnistuen.

Nicen kokoonpano:
Aliina Hakala - Ayisat Yusuf - Pauliina Vahander - Niina Inkinen - Katri Rajala - Jonna Majamäki (Anna Leinonen 62 min) - Anu Ruohonen - Riikka Turtiainen - Essi Huppunen - Reetta Turtiainen - Kirsi Pukkila (Elina Setälä 46 min)

Ville Ulanen on FC Jazzin uusi päävalmentaja

FC Jazz heitti verkot vesille ja naarasi Ville Ulasen uudeksi päävalmentajaksi.

Juuso Rantala jatkaa MuSan riveissä

Juuso Rantala on sopinut vuoden jatkosopimuksen Musan Salaman kanssa.

Jussi Välilä johtaa MuSan linjaa myös ensi vuonna

Jussi Välilä jatkaa MuSassa kauden 2021 kestävällä sopimuksella.

MuSan taustaryhmä kasassa - Seth Ablade avustavaksi valmentajaksi

Syksyllä uuden sopimuksen Musan Salaman päävalmentajaksi kirjoittanut Ville Ulanen on saanut tuekseen nyt täyden taustaryhmän. Joukkueen toiseksi valmentajaksi tulee FC Jazzista syksyllä vapautettu Seth Ablade.

Jari Pyykölä liittyy FC Jazzin valmennukseen

Edellisen kerran Poriin lähes 25-vuotta sitten saapunut vaatimaton valmentaja kyseli FC Jazzin silloiselta organisaatiolta, olisiko hänelle mahdollisesti valmennustöitä Porissa. Neuvottelujen jälkeen FC Jazz kiinnitti Pyykölän ja vuonna 1996 Porissa juhlittiin seuran toista Suomen mestaruutta kauden viimeisen pelin jälkeen Pietarsaaressa.