Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Pettymys tuloksellisesti - Katseet tulevaisuuteen

 
Yhteenveto kaudesta 2007
 - Minimitavoite täyttyi, venyminen jäi uupumaan

Pesäkarhujen naisten superpesisjoukkue kausi päättyi kyyneliin. Viimeisen pelin haviäminen, neljänneksi jääminen jättää kaudesta katkeran ja kitkerän maun meidän huulille. Vaikkakin jäimme etenkin joukkueen omasta tavoitteesta, loppuottelupaikasta, ei kaikki ole ihan niin synkkää kuin saattaisi kuvitella. Esimerkiksi seuran johdon asettamaan minimitavoitteeseen pääsimme, joskaan venymistä mitalille emme saaneet aikaiseksi. Neljäs sija on aina urheilussa se kaikkein jopa turhauttavin sija, ollaan niin lähellä saavuttaa jotain konkreettista, mutta kuitenkin siitä niin kaukana.

Miksi emme sitten venyneet mitalille ja pystyneet jatkamaan mitaliputkea? Tosiasia on se, että koko kauden pelasimme melko ailahtelevasti. Kotona olimme kahta viimeistä peliä lukuunottamatta suorastaan loistavia, mutta vieraissa tökki ja ajoittain jopa pahasti. On pakko todeta tai ainakin epäillä, että se liittyy joukkueemme nuoruuteen. Pesäkarhut oli kaudella 2007 koko sarjan yksi nuorimmista joukkueista keski-iältään, mitalipeleissä mukana olleista olimme selvästi nuorin. Toisaalta pitää muistaa se, että nuori joukkue kasvaa yksilöinä ja joukkueena vain ja ainoastaan pelaamisen ja kokemusten kautta. Sikäli tämä kausi tulee vielä poikimaan tulevaisuuteen, olen varma että viime vuosien linjaus vastuunannosta nuorille pelaajille kasvaa korkoa tuleviksi vuosiksi ja paljon. Toinen asia mikä varmasti vaikutti tulokseemme, olivat loukkaantumiset. Niistä ei paljon kauden aikana huudeltu, mutta faktaa on se että tässä joukkueessa jouduttiin käyttämään lääkintäpuolta ja teippauksia enemmän kuin mitä koskaan aikaisemmin viimeisten vuosien aikana.

Positiivisia asioita tämän kauden aikana ovat nimenomaan nuorien pelaajiemme marssi superpesistasolle lopullisesti. Esimerkiksi Heidi Kuusiston loistava lyöntipeli läpi kauden, Susanna Puiston huikea ulkopeli ensimmäisellä kaudellaan ja Hanna Hirvikosken tasainen pelaaminen sekä sisällä että ulkona ovat osoituksia siitä että heihin kannatti luottaa. Toki ei pidä unohtaa esimerkiksi Carita Toiviaisen etenijätilaston voittoa runkosarjassa, tuo kuningattaruus on jopa historiallista Pesäkarhuissa.

Entäpä sitten tulevaisuus? Se näyttää hyvältä jo pelkästään aikaisemminkin tässä jutussa mainitsemiini seikkoihin viitaten. Joukkueemme tulee pysymään hyvin kasassa ja kokemusta on tullut taas yksi kausi lisää. Uskoisin että olemme oppineet tämän kauden aikana oikeita voittamiseen tarvittavia asioita ja olen varma että nyt mitalitta jääminen tulee näkymään ensi kauden tekemisissä erittäin nälkäisenä työntekona. Pesäkarhut tulee pysymään naisten superpesiksen huipulla, se on meidän kaikkien velvollisuuskin. Kenelläkään muulla kun ei naisten pesiksessä ole näin huikeaa yleisöä, yhteistyökumppanijoukkoa ja muitakin myötäeläjiä kuin meillä Pesäkarhuissa on.

Iso kiitos kaikille Teille kaudesta 2007 ja oikein hyvää syksyä.

Petri Kaijansinkko
Pesäkarhut ry, urheilutoimenjohtaja ja superpesisjoukkueen toinen pelinjohtaja.


Takaisin edelliselle sivulle


Pesäkarhut Pori - logo

Pesäkarhut - 2007 Naisten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2007

Ottelut kaudella 2007

Seuran tiedot - Seuran kotisivutTammi Cup 2021 on peruttu

Tammi Cup 2021 on peruttu

Vallitsevan koronatilanteen ollessa epävarma, tapahtuman järjestäminen vastuullisesti ei ole mahdollista.

Lue lisää
Rosvallille jatkosopimus, Nurmi Pesäkarhuihin kaudelle 2021

Rosvallille jatkosopimus, Nurmi Pesäkarhuihin kaudelle 2021

Pesäkarhut julkaisi tiistaina 10. marraskuuta järjestämässään tiedotustilaisuudessa toistaiseksi viimeiset pelaajasopimuksensa kaudelle 2021. Sopimukset olivat Kaisa-Maija Rosvallin vuoden mittainen jatkosopimus ja Mynämäeltä Poriin siirtyvän Henna Nurmen 1+1 -mittainen sopimus.

Lue lisää
Vuoden 2019 naispesäpalloilija ja kauden 2020 lyöjäkuningatar jatkavat Pesäkarhuissa

Vuoden 2019 naispesäpalloilija ja kauden 2020 lyöjäkuningatar jatkavat Pesäkarhuissa

Pesäkarhut julkaisi tiistaina 3. marraskuuta kaksi sopimusta kaudelle 2021. Vuoden 2019 naispesäpalloilija Emilia Itävalo sekä kesän 2020 lyöjäkuningatar Susanna Puisto tekivät molemmat vuoden mittaiset jatkosopimukset porilaisseuran kanssa.

Lue lisää
Toppari Lapualta Poriin, Arbeliukselle jatkosopimus

Toppari Lapualta Poriin, Arbeliukselle jatkosopimus

Pesäkarhut julkaisi keskiviikkona 28. lokakuuta kaksi uutta pelaajasopimusta kaudelle 2021. Toinen sopimuksista oli Pinja Arbeliuksen 1+1-muotoinen jatkosopimus ja toinen uutena pelaajana Pesäkarhuihin liittyvän Eveliina Topparin 1-vuotinen sopimus.

Lue lisää
Jukalle ja Tuomiselle jatkosopimukset, Korkiamäki Pesäkarhujen paitaan

Jukalle ja Tuomiselle jatkosopimukset, Korkiamäki Pesäkarhujen paitaan

Pesäkarhut järjesti tiistaina 20. lokakuuta tiedotustilaisuuden, jossa julkaistiin kolme pelaajasopimusta kaudelle 2021. Sopimuksista kaksi olivat jatkosopimuksia ja yksi uusi pelaajasopimus.

Lue lisää
Puistolle lyöjäkuningattaruus, Pesäkarhuille pronssia

Puistolle lyöjäkuningattaruus, Pesäkarhuille pronssia

Pesäpalloliitto järjesti perinteisesti päätösristeilyn yhteydessä toteutetun kauden parhaiden palkitsemisen tänä vuonna koronatilanteen vuoksi pääosin etänä.

Lue lisää